Некако мислам дека премногу се анализира до детаљ за секоја храна што се внесува. Навистина немате потреба од тоа. Цела бременост си јадев што можев ,што ми бараше душа . Јадев и туна ,еден период секој ден јадев паштета. Јадев диња, лубеници,грозје па ,јадев се удавив во него . Така да не се замарајте толку многу. Не е болест,бременост е. Разновидна храна ,и се ке е во ред.
И јас сум за ова. Да, да се внимава на термичка обработка и да не се претерува, ама да се секирам за диња или грозје не би
Мислам малку се отиде во крајност. Не зборувам за енормни количини, ама нормални умерени количини од се не можат да наштетат. За дињата и листерија, тоа може со секое овошје/зеленчук да се случи ако не се измиени соодветно исто како и токсоплазмата за која сите се плашат од измет од мачка, а реално може од било кое овошје/зеленчук да се закачи.
Се слагам дека треба да се јаде се по малце, секако дека овие работи се напишани ако се конзумираат во поголеми количини и постојано. Секако еднаш два пати ананас нема да предизвика одма пораѓај, јас при крај намерно го јадев, па терав до 41 недела. Ете и погоре имам напишано во еден коментар дека јадев паштета кога ќе ми побараше душа и тоа само во бременост ја јадам како за чудо. Од се зависи и каква е крвната слика, шеќерот, дали отекува трудницата, па тогаш не се препорачува ни лубеница. А за саламии, нема потреба да се јадат , и тоа нема да ти поремети од неколку пати ништо ама после приказна на една жена која скраја да е во 5 месец мораше да роди бебе пошо си закачи паразит.. ги исклучив скорз од исхраната. И како луда бегам сега од мачки заради тие паразити..
Не, сум немала досега. Но по она што читав за болката во бубрези посумњав дека е таква... ама како што реков, не сум сигурна, затоа и прашав за искуство
Denes bev na prv skrining. Site parametri se uredni spored nedela vo koja sto sum. Sega uste rezultatite od nifty i da bidam mirna do nareden skrining
Mila mi rece gastro gard da si pijam po potreba. Sakase da mi dade reklamno nekoe od nekoj isto taka sto se zvakaat so gumbir vnatre ama veli ne pomagat na sekoj. I neznam kako se vikaat. Majka mi ke ja prasam ako se seti, raboti vo apteka, pa ke vi pisam. Inace mi rece po malku i pocesto da jadam da ne doaga do kiselini. Sto jas i toa go pravam ama ete ne deluva ni toa. Po se izgleda ke si trpime.
Мене денеска малку паника ми крена, а баш реков од денес 12та недела одиме на сигурно и оп при мокрење кафеав исцедок, стискање паник тастер и одма на лекар, добри сме само што зачнато е како близначка бременост и едниот сакус не се разви уште на почетокот и сега некогаш знаело да има крварење од тоа па се потсмирив.
Imam edno prasanje cisto od ljubopitnost , na nekoj sajtovi so pocnuvanje na 13 ta nedela pocnuva vtor trimestar, a nekade deka 13 ta e posledna nedela od prv trimestar. Kako e pravilno ustvari? Malku me zbunuva toa
13+1 значи 14 недела е веќе 2 триместер. Збонувачки е ептен, не знам нека ме поправи некој ама мислам така е.
Мене апликацијата што ја имам ми вика 14та недела почнува 4ти месец и второ тромесечие. Ама сум видела на места и 13 дека е четврти така да не знам што да ти кажам. Исто и за 6ти кога почнува дискутирав со другарка, дали 22 или 23 недела. Различно пишува на различни места.
Ако не е болест, поинаква состојба е и не е исто да си бремена и да не си. Да не се лажеме дека може сè слободно да се јаде без као да не се замараме. Си има работи на коишто треба да се внимава 13+6 е уште прв триместар, со полна 14-та се влегува во втор, поточно 14+0. Така знам, така ми кажаа. Затоа и прв скрининг се прави најдоцна до 13+6.
Zdravo zenski. Deneska sum 5+2 , a od vcera nos mi se rasteci , skros se zatnav i kivam povremeno, no nemam bolki nemam zatnato grlo samo nas. Pijam caevi, morska sol prskam, Drug nekoj so vakvo iskustvo i sovet?
Епа 13+1 нели е веќе 14 недела. Зависи како пишува изгледа дали полни 13 или 14та недела. Искрено мене ме збунаа два доктори, матичната ми рече сега си 9 та недела ( 8+4), а на амбиланта докторот што ми се падна ми рече сега си 10та недела (10+2 бев) ни они не знаат искрено. Еве и на германски што пишува, читам на hipp и тука истото. Битно е бројките на неделите да се разберат. Не знам..
Ista bev vo taa nedela, ic da ne te zagrizuva toa se znaci na rana bremenost. Pij si cajcinja, jas zedov od tie kapki za nos becutan za bebe, toa e obicen fizioloski rastvor dozvoleno za rana bremenost. Pa potoa mi se smiri pak mi se zatna nosot. Samo da ti kazam ne e nastinka, ako toa te zagrizuva. Ako e samo nosot
Starite lekari, ete maticnata ona e pred penzija veli ajde pocnuvas 4 mesec. Tie mesecot go racunaat 4 nedeli. A sega po novo malku podrugo. Kako i da e bitno bebinjata da ni se dobri i da ni se rodat zdravi zivi da ni gi napolnat racete