Fala ti , bash mi e olesni.. da ne moze ni da se kaze deka e nastinka, nos samo tece celo vreme ... prva bremenost mi e , pa ke imam mnogu prasanja sigurno ❤️
Јас кога сум 20+2 викам 20та недела сум, докторката моја исто. Право да ти кажам најмалку битно е. Битно е даизносиме до крај и живи и здрави да се родат
Zenski aj pomos ve molam Dobiv kako kafeava krv. Odma ptidovme vo bolnica taa tamu vika deka na test od molraca polazuva bremenost ama pna ne gleda nisto ili e uste malo ili pak zaglaveno vo kanali sega samo so se vrativme od bolnica i pocna da doaga krv na rozevo neznam dali e od toa sto me pregleduvase taa ili ke go izgubam bebevo
zdravo mi docni veke 12 dena vcera isto mi potvrdija deka sum bremena.ama na Ultraschall ne se vide nisto samo edna mala tocka a toa bxcg nemam provereno
I mene mi e prva bremenost, jas koga zatnav taka vo noso samo si rekov aman kaj najde sega da nastinam, i citam deka i toa spaga vo simptomi na rana bremenost. I tocno mi popusti nosot drugo nisto ne mi se sluci od tipot da me boli grlo i da kacam temperatura. Taka da ne se plasi. Prasuvaj se sto te interesira tuka sme da si pomagame
Jas imav mala tocka na prvoto eho, i jas togas malku prokrvariv i otidov na ginikolog ama me pokri so terapija iako ne bese sigurna dali e toa toa sto ke se razvie vo bebe. Ama idi pak na lekar neka te vidat
Може си малце подоцна остана бремена па затоа уште не се гледа. Ако вредноста бхцг е поголема од 2000 веќе треба да се гледа на ехо. Како и е да е, причекај, па оди за некој ден пак на ехо.
Jas sum 5 nedela i 3 dena Sega pocna da tece temna krv ama ne kako menstruacia ima po malku imam bolki vo stomakov i gadenje
За на ехо можно е подоцна да си останата бремена, за крварењето барај терапија да ти дадат и да мируваш. Примаш ли нешто за крварење? Ме бунат само болките, не би требало да имаш. Многумина се со крварење па имаат успешна бременост. Засега мирувај ама консултирај се со доктор за терапија.
Треба да си 5+ бремена така? Па кај многу на 5+ не се гледа ништо и тоа е секогаш рано за преглед. Мој совет за сите е да се оди на преглед 6+, тогаш мора да се види дека има нешто ама не и дека би имало срцева реакција. Е сега.. кафена крв може и не мора да значи нешто лошо, многу сме имале кафена крв и тераме бременост најнормално, прочистување од предходна менструација може да е причината (кај мене беше така, дури и после имав свежа крв). Крвта што си ја добила после преглед може да е и од прегледот и тоа ми се десило, но не оставај така. Најдобро оди на второ мислење и нека те покријат со терапија до следна контрола да се види што понатаму.
Kaj mene bese mnogu malku kako na rozevo niz sekretot imav, ne bese kako krv krv ili kafeavo temno. Koga me vide maticnata ne ni imav nekoe krvarenje vnatre veli mozi nekoj kapilar ima puknato od samoto vgnezuvanje na plodot. I ne se povtori. Samo toj den. Ama se uste si primam terapija jas. Moe mislenje da si se javis na lekar bez terapija da ne te ostavaat.
Кафена крв е стара, заостаната крв и обично не е страшно. Не е убаво да има свежа црвена крв. Како и да е, убаво е да ти дадат некој лек за поддршка на бременоста.
Jas bev vcera na deruren i edvaj ja naterav da me pregleda. Mi vikaa sto ako ke me pregledala koga sum pocnala da krvaram ne moze ona da go vrati bebeto so pregled
Aj mal sovet, od tie sto se soocuvate so nizok pritisok,kako se spravuvate? Jas pred bremenosta si bev meteopat i pritisokot mi pagase koga menuvase vremeto. Ama od kako ostanav bremena pritisokot sekogas mi e 110/70 ili 100/70 , nekni na lekar mi bese 90/60. Celo vreme se osekam matno vo glavata, i imam gadenje od sto mi e nizok. Pijam tecnosti mnogu ama ete ne pomaga. Bebeto dobro napreduva pa predpostavuvam deka nema negativen efekt toa vrz nego. Ama na mama i e macno. Nema da mu nasteti na bebeto mojot pritisok neli? Sega posebno mi e ponizok od sto menuva vreme. Osven pritisokot i kiselinite fala bogu nemam nekoj poozbilni tegobi. Ova se podnesuva sepak.
Bozeee koja glupaca. Kako moze be da bidat taka bezcuvstvitelni. Zakletvi davaat. Ccc bez gram sovest vo niv. Jas imam rodnina od prv den pa do poragaj stalno si imase po malju krvarenje. So terapija i miruvanje si ja istera bremenosta i si rodi zdravo pravo devojce sto e sega prava devojka. Definitivno kaj nas lekarite nemaat gram mozok sto i kako kazuvaat, vo takov moment treba kuraz da se dava a ne da te spusta na zemja. Da si go/ja baras maticniot/nata da ti dozvoli da primas utrogestan i da miruvas.