Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Lubov199

Lubov199 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите бремена сум 11 недела, имав 3 спонтани абортуси сите беа во 7-8 недела последен пат бев на контрола на 8+4 недели се било во ред, сега сум на 30 имам термин после две недели, мегутоа се плашам да не е пак спонтан пошто јас кога имам спонтан не крварам. Кога спијам и кога се вртам на другата страна како да го осекам дека и тој се поместува сабајле исто додека сум била во тоалет зборував со маж ми на телефон два пати осетив нешто чудно таму доле во стомакот. Што може да биде? Мслам дека е се уште рано за да го осекам како мрда

2. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Јас сум исто така со низок притисок и кога ќе почуствувам дека ептен ми е низок само кока кола ме крева(ама гледам да не пијам премногу, една до максимум две чаши). Пред да останам трудна со кафе ми се креваше ама сега кафе не можам да поднесам.

Јас да ве прашам дали имате исцедок. Јас последната недела имам воденкаст исцедок кој кога ќе се исуши има малку накај жолтеникава боја без никаков мирис. Инаку сум 10+2

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.835
    Допаѓања:
    8.216
    Jas samo 3 vo 1 pijam. Tursko se nemam napieno 4 godini i poveke. Nekni probav so koka kola. Ama neee nisto,ne mi pomogna. Izgleda ke si gi trpam i pritisokot i kiselinite. Samo bebe neka napreduva mama ke trpi se, i ke probuva da si olesni ako moze :)

На lipstickmadness му/ѝ се допаѓа ова.
  4. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    4.364
    Јас сум 16+5 и имам низок притисок дури глава ме боли позади кај малиот мозок,ужас. И мене само кока кола ми помага. И кажав на докторката вика ако пиј си кока кола по чаша две. Пошто јас кафе не пијам од коа сум трудна и таман ми е.

Докторката рече во бременост а и општо поарно е притисокот да е низок отколку висок. Рече да не излегувам од дома ненајадена и без шише со вода.
    Касни сирење солено и напиј се кока кола ке се крене сигурно полека полека.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.835
    Допаѓања:
    8.216
    Ic ne ja sakam kokata kola, ama ke probam da pijam sekoj den. Jas mnogu i ne izleguvam od doma deka sum na miruvanje, a koga izleguvam gledam da mi bide tuka nekade vo blizina i da imam drustvo so mene. Sepak treba i da popesaci covek. Inaku ne se ostavam gladna i zedna. Taka imam gadenje ama nemam problem so jadenjeto fala bogu. Jadam normalno. Glavobolki nemam ama mi e matno vo glavata taka ko teska si ja osekam i me tera da spijam. Inaku i mene mi kaza maticnata deka podobro nizok otkolku visok, i toa ne samo vo bremenosta tuku i opsto si e taka. Ama pak covek pomisluva da ne vlijae toa na bebe. Belki ke se stabilizirame vo skoro vreme. Da ni podolesni malku. ;)
    Fala ti na sovetite :hug:

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.835
    Допаѓања:
    8.216
    Jas mislam deka e rano da go cuvstvuvas kako mrda. Jas sum utre 13+0 vcera na eho bebe mrda kako ludo jas ne cuvstvuvam nisto. Inaku moze da bide sirenje na matkata. Neznam kade procitav za da gi osekame pokretite na bebeto treba da pocekame do 20 ta nedela. I nemoj odma da pomisluvas na los ishod, pojdi na doktor ako te voznemiruva toa sto go cuvstvuvas,neka vidat kako ti e bebceto.

7. Lubov199

Lubov199 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Фала ♥️

8. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150

Toaaa eee jas mislam deka mojata prikazna zavrsi deneska …. VI POSAKUVAM NA SITEEE DAA IMATEEE LESNAAA BREMENOS DAA VE CUVA GOSPOD SITEE

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.835
    Допаѓања:
    8.216
    :( mnogu mi e zal. Te guskam :hug:

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.358
    Допаѓања:
    18.558
    Прво не може толку рано да го почуствуваш бебето,јас во првата бременост во 18та недела прв пат го почуствуваш.
    Дали ги испита причините за спонтан претходно?
    Не размислувај негативно,не мисли на тоа не се оптеретувај.

Дали е можно толку замор да осеќам оваа недела поради бременоста? Денес сум 6+6,овие два три дена и притисок низок чуствувам и како воз да ме прегазил,се будам уморна. Се надевам ќе помине за брзо.

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.835
    Допаѓања:
    8.216
    Seto toa sto go cuvstvuvas e normalno pa posebno ako ti e pritisokot nizok. Pa i ova vremevo ne ni e bas vo prilog te sonce te dozd. Haos. I jas sum kako zamaena i mi se gadi od sto mi e nizok pritisokot. Toa e ke se nosime so site promeni sto idat vo tekot na bremenosta. Samo da ni se zdravi i da ni napreduvaat ubavo bebinjata. :sun:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    119
    Здраво, мислам дека се уште рано да го осеќаш бебето. Инаку, и јас имав три спонтани, се случуваа веднаш по срцева реакција, а јас дознавав во 8-9 недела на преглед. Само првиот пат крварев. Никој не знаеше да ми одговори од што се случува, па претпоставуваа дека е од генетските мутации, иако сега сите ми велат дека не е во тоа проблем и сум била со низок ризик за тромбофилија. Сега сум 19 недела, засега е се во ред, со терапија од превентива, бидејќи на хартија резултатите ми се супер. Можно било претходно да не бил добар материјалот, за жал никогаш не испитав кариотип. Сега ми велат што поминал ризичниот период ќе биде добро. Се надевам дека и кај тебе ќе биде се во ред. Слободно пиши ми доколку те интересира нешто повеќе, бидејќи имаме слична историја

13. Lubov199

Lubov199 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Јас испитав се и имам генетски мутации земам аспирин и клексани, кога ке одам во тоалет на мала нужда осекам како да ми се превртува таму нешто баш кај што е бебето

14. Lubov199

Lubov199 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Да имам генетски мутации земам аспирин и клексани

15. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    45.605
    Девојки јас да прашам, внимавате нешто околу тоа каква козметика за лице/тело користите?
    Исто така и за средствата за чистење? Од кога видовме позитивен тест само мм чисти по дома, не дека се жалам, ама да си знам. :lol::lol:

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Козметиката ми е иста, секако природна користев и пред бременост. Само прекинав со ретинолот.
    Средства дома користиме од Фрош. Не чистам бидејќи сум на мирување, мм таа работа додека сум бремена :lol:

На CareTee, Luminary, BadKarma94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.092
    Допаѓања:
    40.462
    Исто за средства не се замарам чистат мм и жената што ми доаѓа:D
    А козметика и јас како Оли си ја користам стандрната, ама и јас уште пред бременост се имав префелено на природна, од креми, гелови, стик за под мишка. Ретинол не ни користев, го одложив здравје кога ќе завршам со приказна бременост и доење, салицилната што ја користев ја исфрлив.

На Luminary и 0ли им се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.835
    Допаѓања:
    8.216
    Ispaga samo nesto se zalam :(. Prv pat osetiv vrtoglavica od koga sum ostanata bremena i malku me zagrizi. Utre odam brisevi da mi zemi maticnata i odma ke i baram upat za krvna slika da mi napravat dolu vo labaratorija. Posledno mi bese super krvnata slika ama ne isputav zelezo. Sega i nego ke go proveram. Inace hemoglobinot mi bese 143. Sega sigurno e ponizok, bas da vidime kolku :?:

19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    10.335
    Можно е и да ти е од времето, атмосферскот притисок во вакви облачни денови знае да предизвика вртоглавици.
    Секако провери си крв, само не се секирај во меѓувреме.

Мене во прво тромесечие ми падна и железо и хемоглобин од што се убив од повраќање, сега откако се вратив на саглам исхрана пак си ги дотерав како што ми беа претходно.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.966
    Допаѓања:
    25.489
    Не пазам т.е јас за шампони за тело секогаш користам бебешки, шминка нема да му наштети на бебе, мислам реално.. нема ни чистење да наштети ништо, ни па средства за чистење. Терај си го животот како до сега, само не кревај многу тешко, а за останатото нема за што да ти е страв, освен ако ти се повраќа од мириси.

На Luminary, Bebence29 и Mihaela123456 им се допаѓа ова.