Оваа е многу мала бета за да се види нешто на ехо, над 2000 треба да биде, во среда пак ја провери да видиш дали правилно се дуплира. Оди редовно на ехо да те следат ако недај Боже е вонматерично.
Ova ee vudo bremenost pokazuva krvaram i uete mi vika ne mora da znaci nisto krvarenjeto moze da krvaram a da sum sepak bremena i da e se vo red veruvajte ke poludam
@Ceneva @0ли само што ми се јавија од Гинекаликс,се е во ред со резултатите и ќе имаме девојче плачам како луда поубав роденденски подарок неможев да добијам уште скринингот задутре да биде добар
Denrs bev za brisevi, bas da vidime toj jadezot so mi se javuva i gubi vo poslednite dve nedeli od sto e. Se nadevam ne e nisto strasno. Dadov i mokraca za urino kultura, no mi zemaa i krv vo hesot no ne stignav da procitam sto e ispituvanjeto. Vo hesot go pravat toj torch test?
Ke bide dobro se i na skrining. So ubavooo devojceee, da vi e zdravo zivo i da si ja precekas so rasireni race. ajde belki i mene ke mi se javat utre, ti eden den porano krv dade . Jas go napraviv skriningot se e uredno sega uste ova da mi javat
Фала ви девојки Во вторникот ми земаа крв на 15ти.Да пројде и скринингот задутре па да ми се смири малку душава да е се во ред со Господ напред. И вас ќе ви се јават утре,задутре најкасно
Точно, и мене докторите од Систина ми кажаа може да крварам а да сум бремена. Мене после крварење некој ден ми видоа плод. Крварењето не секогаш значи и губење на бременост. Ти пуштам среќичка да биде се во ред. Многу добро знам како се чувствуваш
Se nadevam utre ke se javat, sega epten nestrpliva stanav. Dur ne pisa ti deka te barale si velev rano e do kaj petok ke zvonat . Uzivaj sega vo ubavite vesti i gali mese
Ајде да ви ги тргнам мислите од резултатите што ќе бидат добри .Кажете како се осеќате? Осеќате дека имате нешто(бебешко )во стомакот?Ме пука нервоза повремено ништо не осеќам освен нелагодност од храна....дури и прекрстени нозе ненамерно и пак ништо не ме притиска....Знам дека е рано и све тоа,ама пред преглед сум лудило 11+ сум
Осеќам... киселини во грло Јас на моменти заборавам дека сум бремена, кога спијам лежам странично , дел од стомакот ми е потпрен на кревет,се сецкам некогаш,ама веројатно не правам ништо погрешно Навистина,киселиниве ми стануваат проблем. Веќе 3 ден по ред како нема промена, од време на време ќе се намали интензитет па пак се засилува. Избегнувам и леб и пецива(почнаа откако јадев домашна пита) ама еве денес и од јогурт ми е тешко.
Кој ти го кажува тоа и ти дава лажна надеж со позитивен тест од пред две недели, крварење и бхцг од само 88? Мери го нивото на хормонот, треба да се намалува.
Jas sum 13+1 seuste ne go cuvstvuvam bebeto, velat nekade vo 20 ta nedela ke pocneme da si gi cuvstvuvame bebinjata. @Sofi.ja i jas si imam maka so kiselinite nekogas me davat nekogas mi e ok. Bas koga ne mozam da gi podnesam zvakam gastro gard. Inaku i jas spijam na strana i toa pretezno na leva zosto taka mi kazaa ama znam i da se zavrtam i na drugata. Ne se izdrzuva celo vreme na ednata, pocnuva kolk da me boli. Ne pravis nisto pogresno. Jas znam trudnica so do 20 nedela na stomak spiela kako uspevala ne znam iskreno, pa pak si rodi zdravo pravo bebence.
Бебешко ништо сеуште 12+ сум и е рано ама затоа од киселини умирам одвај функционирам ми гори грло хранопровод си повраќам ми се плаче на моменти
За два дена направи нов тест за бера хцг. Ако се зголемува (дуплира) значи во рана бременост си. Направи го тестот во иста лабараторија…