Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Mila_Mia

Mila_Mia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2022
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    155
    Milo mi e mila. Lesna bremenost do kraj.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.965
    Допаѓања:
    25.471
    Во мешето дека имаш нешто ќе осеќаш 5ти месец, кога малце ќе се познава и после 19недела може и да го осетиш бебето, до тогаш разлика нема да приметуваш никаква. За сипмтоми, две бремености, првата без ниеден симптом и си терав до крај без потешкотии, повраќање, тек 8-9 месец осетив болки во препони, втора бременост до 7ма недела нииштооо, баш пишував тука, ни гради,ни болки менструални, гадење никакво, преку ноќ се смена се, оваа бременост ги имам апсолутно сите симптоми ама како што кажав после 7ма недела ги добив. Така да, се е нормално, ништо не е за плашење, имала или немала симптоми. Со лесно понатаму.

На tina9, MinnieM, Ma4eangor4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.834
    Допаѓања:
    8.211
    Denes glava me iskina. Me nema boleno vaka glava od ko sum ostanata bremena. Pritisok 100/63. Glavobolki ic nemozam da trpam. 13+5 sum, dajte nekoe care, sovet so bi mozela da napravam. Tecnosti pijam mnogu i pak e nizok pritisokot.

4. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Мене до сега два пати ме фаќаше мигрената, пиев само парацетамол иако многу малку помагаше. Се мачкав со хедгал(ролонче со ментол го има во зегин), масажа на вратот и кока кола со лимон пиев.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    24
    Девојки дали е во ред градите да болат многу, дури да не можам да се свртам во спиење? Како згрчени ги осеќам, иначе сум 7 недела.
    Секако дека ја прашав и мојата докторка која вели дека тоа е нормално, а други викаат дека е премногу рано за овој симптом. ‍

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.965
    Допаѓања:
    25.471
    Рано не е ама гледај да имаш добар градник, да не ти се престегнати, тогаш повеќе болат.

На 8Moonlight13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.834
    Допаѓања:
    8.211
    Normalno e da te bolat. Nema zosto da se sekiras. Doktorkata ubavo ti rekla.

На 8Moonlight13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    18.554
    Истово го пишав пред некој ден. Од утре сум 8ма

9. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Jutroo :$ dali ima nekoja majka da e bremena ,a seuste da go doi prvoto bebence? Me interesiraat iskustva...

10. Bella10

Bella10 Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    89
    Здраво женски да ве прашам нешто грлото ме боли многу не можам да голтам три дена пијам супи , чаеви , цедам портокали витамин Ц ама немам подобрување. Дали смееме да земаме од оние септолете или стрепсилс за грло таблети за лижење и нешто како фервекс сега на почеток пошто сум 6+3 Фала ви и убав ден :*:*:*

11. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    4.364
    Можеш Алпекнрафт сируп да земеш тој и за грло бил. Јас кога ме болеше ставав на марамче ракија загреана и врзував околу врат,и ми помина за ден два.
    Иначе само парацетамол смееш да се напиеш.

На Bella10 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    119
    Здраво, не смее септолете или стрептилс, иако многумина сметаат дека се безопасни, не е баш така. Прашај во аптека, имаат на природна база за грло, кои смее за трудници.

На Bella10 и anggell им се допаѓа ова.
  13. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Несмееш такви пастили,можеш само пантенол. Прави прегорен шеќер со млеко и путер,гаргара со сода бикербона,јас јадев и лимон така без ништо кришки.Немаш многу избор

14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.974
    Допаѓања:
    34.626
    Пантенол само, или обични ментол бомбони, прегорен шеќер со млеко помага

15. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Јас го доев големиот цела бременост 8.5 мес беше кога останав трудна, во консултација со гинеколог и педијатар ми дозволија дека имав нормална бременост, и крвта беше супер, а потоа уште 7 месеци тандем без никакви проблеми

На CareTee и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.834
    Допаѓања:
    8.211
    Bratucetka ostana bremena dur ja doese malata, i doktorkata i rece odma da ja odbie. Demek mlekoto vo toj moment samo mozelo da i steti. Drugi doktori drugo velat.... Malku zbunuvacki.

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Фала ти :l:,мојата е 17 месеци....фала Богу и кај мене е сега за сега се ок...ама планирам да ја одвикнам само незнам како ќе успеам ;( ...толку ужива и жал ми е мислам борби ќе бидат и ќе ми се наљути многу (facepalm)

На Mravce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.092
    Допаѓања:
    40.462
    Апсолутно медицински неиздржано. Вакви доктори треба да си ги скинат дипломите. Единствена причина поради која доктор би можело да препорача одбивање е ако има ризична бременост, зошто додека се дои нивото на пролактинот е повисоко и може да штети на бременоста но не и на самиот плод, а за доенчето нема никакви нус појави.

На Alishan30 и KonstantinaM им се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.834
    Допаѓања:
    8.211
    I jas se cudev, a vnuka mi bese i mnogu mala,samo 3 meseci imase koga bratucetkata ostana pak bremena i ja skrati od majcinoto mleko zatoa sto taka i kaza doktorkata. A doktorkata mozebi ima trgnato od toa deka prvata bremenost bese rizicna i ja pomina vo lezenje pa sega da ne slucajno treba i so vtorata taka, deka mnogu brzo po poragaj ostana. Taa bese taka sovetuvana i ja odbi malata,ne se konsultirase so dr doktor.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.601
    Да,јас од доктор немам препорака да прекинам...ми вика ти си овулирала додека доиш,па што може сега да биде....затоа што и моево доење сега е повеќе галење пред спиење и така :$,ама мислам како ќе поминува време потешко ќе биде за одвикнување :wasntme:Мада ме фаќа и параноја на периоди дали ќе има доволно хранливи вредности бебето во стомак да влече,да не исцица се малава :worried:

На Ano и Ceneva им се допаѓа ова.