Jas sum doma, na patoliska sum i maticnata mi rece isklucivo da gi stavam vaginalno, iskonsultiraj se so tvojot lekar. Ama sigurno da ke moze da ja pies ednata doza. Ne veruvam da e nekoj problem, pa i dvete da gi pies.
Женски да ве прашам дали се депилиравте (бразилска депилација) за време на прво тромесечие? Јас со првата бременост да, ама дека имав спонтан тогаш, сега кога спомнав депилација ќе ме распнеа Демек не требало да се стегаш не знам ти што... инаку имам сосем нормална бременост...
Јас чекав трети месец да помине, и се издепилирав. Иако и почеток на бременост се издепилирав. Откако се депилирам, секој месец редовно одам, и сега некако шубе ми дојде, ама не чекав многу, наместо на месец, на месец ипол некаде отидов. Баш заради тоа што читав и јас… Оттогаш, повторно си одам редовно секој месец. Така и помалку боли
Jas sega skoro vlegov vo vtor trimester i planiram da zakazam naredna nedela. Inaku do sega ne se depilirav mi bese strav. Rekov neka pomine prviot trimester i ke pojdam. Kako majmun se imam napraveno ama ic ne mi e gajle . Ama zatoa sega koga ke fati se ke izlezi, vlaknence nema da ostane
jas sum 27+6 uste nemam otideno na depilacija od pusti strav no planiram naskoro veke od stomakot ne ni mozam da se vidam nadole kakva sum osven so ogledalo
Кај сите различно, вртев пред некој ден слики од првТа бременост 26 недела свадба сме правеле, 27ма сме биле на одмор, така сватив дек тој период сум летала и јас хахах памтам 36 недела бевме на свадба старосватови, не застанав да одморам, сабајлето летав со авион ама имав болки во препони тие касни месеци. Сегааа.. сега сум како пред пораѓај хаха така одам како пингвин, а ни до пола не сум стасана.
Вие што пушите цигари ако ве има такви, како успевате да ги намалите? Ја да можам да ги цвакам ќе ги џвакам... Инаку имам позитивен тест ама у петок сум на ехо. Уште немам потврдено која недела и дали е се во ред ама сакам да ги намалам ама некако тешко ми оди
јас сум 10та и интензитетот е по голем од претходно, а почнаа да болат пред позитивна бета, па до ден денес сведувам на тоа дека е се нормално
Denes proveriv krvna slika i ja prativ na doktorkata cekam da mi vrati. Sedimentacijata mi e 22/50 HCT 332 od 350-500 WBC 11 od 3.5 do 10 RBC 3.6 od 3.8-5.8 MCHC 379 od 315-350 I vo urinata imam rerki plocesti epiteli Od laboratorija mi rekoa deka imam nekoja infekcija
Девојки,дали одите на забар во (рана) бременост? Денес ми се скрши мал дел од преден заб и бидејќи е напред баш се гледа. Јас сум 10+3 и се мислам дали да одам или да почекам барем 12та недела.
Јас пушев кога останав бремена и реков оваа недела ке пушам по 7 на ден на пример,следната недела по 6 на ден,и така додека не стигнам до една две на ден и скроз да ги оставам. И добро ми одеше да ти кажам. Арно ама стигнав до 3-4 на ден и едно сабајле со кафето два дима и ми се згади отидов повратив и од тогаш не запалив ниедна,не ми ни бара организмот,многу поубаво било вака без цигари.
Оди ,ако прашуваш за анестезија,има и таква дозволена за трудници. Инаку јас бев денес на контрола. 8+3 сум, веќе заличува на човече Ми рече следна контрола за 4 недели(за брисеви и 1 скрининг). Не е некако многу долг период тоа? Ми закажаа на ГАК ,имаше термин за крај на декември кога ќе сум 12+2. И приска да направам воедно. За пренатален тест ми рече нема потреба со оглед на возраста и ако се било уредно во прва бременост и со бебе бр.1
Јас исто бев на второ ехо на 8+2 и следно ми кажа за 4 недели,во 12та недела скринингот и преднатален. И мене многу долго ми се гледаа 4 недели без преглед ама еве 2 поминаа, уште 2. Ако нема некој конкретен проблем веројатно е во ред после 4 недели преглед.
Имав грижа на совест премногу и тоа беше главното. Пробај по пола цигара со кафе ако така најмногу сакаш, па после цела нема ни да ти оди. По некое време и ќе заборавиш. Јас сега некои денови не палам воопшто, а некогаш ако премногу се фокусирам на цигари (тоа што не смеам уште толку многу ме тера да мислам на нив понекогаш), по совет од гинеколог и психолог, тргам по еден дим два и ја гасам, колку да помине мислата. После дури и за тој дим ми е криво и скоро сум сведена на 0 цигари, или еве да речеме пола цигара во 3 дена. Кај мене ова запали. Се надевам ти помогнав и јас и ти ќе стигнеме до 0.
И после 15 месеци , повторно ви се приклучувам и јас во темава.Едвај чекав да останам бремена пак и ете вчера дознав дека сум бремена па сега повеќе ќе бидам активна на форумот.. На среќата моја и нема крај.. Со лесно на сите идни мами