мене на крајот од 5та недела ми рекоја дека е рано во 6та да се слушни срценце и затоа да појдам во 7ма недела ... наводно тогаш почнувало срценцето да се слуша....
Mene vo 6 nedela mi pravea eho da vidat kolku ploda ima, a vo 7 nedela srceva akcija, inaku jas prokrvariv vo 6 nedela i koga bev za krvarenjeto vaginalno mi vidoa srceva akcija.
srceva reakcija se javuva od 6-10 nedela. kaj sekoj e razlichno. sepak ne treba da se cheka do prv skrining za da se chue srce zoshto ako ne daj boze trgnalo neshto naopaku treba na drug nachin da se intervenira posle 12 nedela.
Utre treba da ispitam krvna slika i mokraca ,ama utrogestanot gi primam vaginalno ,da gi preskocam vecerva sto mislite?
Haha eleni i jas nosam bliznacinja i neplanirano 4 deca doma imam dve maski ovaa bremenost ne bese planirana ama sega se raduvam
Здраво мамичкии денес и јас видов две цртки..Пресреќна сум.Бев и на гинеколог ми ја утврди бременоста па здравје и др недела требааа да има и срцева реакција.. Ми препиша фолна и утрогестан вагинално па сакам да ми кажете ваше мислење дали и вие ги имате или ги примате.. Ве молам за одговор. Прва бременост ми е и ми треба нечие мислење.. Ви благодарам <3
Честитки мила ...да си имаш убава и лесна бременост. иначе и мене ми ги даде утрогестан да ги примам бидеки ме болеше стомакот , а и претежно на сите му ги даваат за задршка на плодот.
So lesno neka ti e i bremenosta, a bogami i posle. Moeto ima godinka i ke mi bide veselo znam. Tvoite kolkavi se?
Посакувам да имаме лесна бременост и се радувам што расте бројот на 3,4 дете да си даваме подршка мислам ке ни треба со повеке деца
Мали мешиња да ве прашам дали мачите мака со секрет? На момент се чувствувам дури и дека сум добила. Ми течи нешто бело, нема мирис и не ме чеша. Нормално ли е?
Мене ми имаат кажано дека е нормален така да не се вознемирувај, но сепак ете да си ти посигурна прашај и гинеколог.
Женски здравооо Конечно,конечно,конечнооооооо и јас тука Во саботата направив тест ми излегоа 2 цртки и вчера преку крв бета ми беше 690 Бев на гинеколог ама не гледавме на ехо ми кажа дека е рано и за 2 недели да одам . Денес ке одам кај матичната па може таму ке видиме нешто По мој календар сум 5+4