Јас бев на 6+1 имаше само гестациски сакус и yolk sac. Немаше ембрион, после на 7+1 бев и имаше и ембрионче и срцева акција. Покасно си зачнала ко мене исто,затоа уште не се покажува. Отиди за недела дена и битребало да има
Мене ми варираше еднаш ама изгледа беше од што се возбудив многу или од страв. Прв скрининг кога требаше да правам и ми измерија притисок 140 со 90 ми беше така нешто. А никогаш не ми бил толку. И докторката се уплаши рече дома да мериш обавезно секој ден и сабајле и навечер. И мерев ама супер ми беше дома. А после прегледот и викам ај сега да измериме сигурно е супер пошто се смирив. И стварно така беше. Пешачи,убаво ти рекла докторката добро е тоа. И јас пешачам редовно.
Знам како ти е верувај иста бев,неможев да спијам додека не отидов на следната контрола за да чујам срце. Ама супер ке си биде се,не се секирај,нормално е така
Да, јас имам цело време. Поготово до 8ма недела. Сега малку се намалија и не се баш грчеви, повеќе како чувство на затегнатост. Ама до 8ма недела ми беа апла како менструални грчеви, неколку пати во денот ги имав и кратко траеа.
Zenicki nokva sum so bolki vo grloto i kako da imam tt ,veke sum nekade 5-6 nedeli kako se spravuvate so tt sto smeete da zimate i dali e stetno tt
Iato sum i jas piev paracetamol saga tt mi e 37.5 od nikade nekade me fati,glas nemam i usite mi zuat
Во овој период често знаат да се појават вакви симптоми, налик настинка, телото реагира имунолошки, затнат нос, па и температура и болка во грло. Парацетамол, витамини од овошје и зеленчук, супи, течности, прегорен шеќер, витамин Ц, магнезиум. Ќе пушти за некој ден.
Imam tri primera koi licno gi poznavam strastveni pusaci i ne mozat da ostanat bremeni so godini , dali e slucajnost ili ima vlijanie (koe sekako go ima makar vo nekoj procent) ne mozam da tvrdam .. I sega, odat po doktori po invitra po cuda ama cigara ne mozele da ostavat . Abe vozduhot mislam deka ke go ostavam za da dobijam detence a ne cigara . Baska sto eve ima slucaevi neli mnogu prorodno ostanuvaat i majka mi bila edna od niv ama potoa svesno da si go trujam deteto oti neli ima nekoj sto rodil i pusel ne mi e jasno . I koga ke vidam trudnica so stomak i cigara v raka …So znam ,sekoj za sebe si odlucuva ama jas cigareto bi go stavila na krajot na spisokot na zivotni potrebi .
Хај Не можам да се пожалам од првово тромесечие, поштедена бев од тешките работи како повраќање. Главоболките ми се најмачни. Нив ги имам доста често. Првата половина од денот сум супер, полна енергија, докај 16ч, после тоа нагло клапнувам и едвај функционирам. Во 21ч веќе спијам. Од кога дознав дека сум бремена , една вечер немам отспиено асално. Обавезно се будам и така си зјапам во плафон 2 саати. Ама не се жалам, се сметам за среќна за поминатово до сега. Едно прашање, ембриончево (сега веќе фетус) ми е поголемо со меркиве при секој преглед. Прво беше за два дена напред, сега во средата ми го измерија и беше 5 дена понапред. Матичната искоментира “големо бебе” … ја прашав дали е нормално ми рече да. Ама ете ми остана во мисла..како се вашите при мерења, точно се совпаѓаат со гестациската недела според датата од последната менструација, или имате и поголеми вариации во денови?
Не се замарај толку со мерки. Сите отстапки +/- две недели се толерираат. Овде кај тебе особено на рана бременост каде милиметри се во прашање и неколку дена разлика нема простор за грижа.