I dvete deca mi se sekogas mereni nedela do 10 dena pa duri prvata kerka mi ja merea nekogas i dve nedeli ponapredna . Vo prvata bremenost mi ispitaa poradi toa i gestaciski dijabet sigurno i sega ke mi dadat da ispitam no se ispostavi togas deka samo si e krupno dete i sega e poizrasna vo odnos na vrsnicite .Uzivaj normalno e bebka ke bide pogolemka
@LunaGrey Не си сама со зјапањето, секоја вечер се будам во ниедно време и дежурам. Така ми беше и во првата бременост, до крај не отспав цела ноќ. Сега откако сум бремена, дали 2-3 пати сум призаспала кога ќе се разбудам. Денски понекогаш користам да дремнам 1 час кога спие малиот, инаку глава ме пука и напната сум.
@LunaGrey за спиење, многу ми се спие, тоа е еден од најглавните симптоми, и седната можам да заспијам. Навечер глупости сонувам и од спиење колкови ме болат. Кога сум дома штом најдам прилика заспивам веднаш. За мерките, по мерки плодот одговара за таа недела, а по апликација е 1 недела поназад, ваљда заради овулуцијата која била подоцна. Плус/минус 2 недели не е ништо страшно. Минатиот пат бев со гестациски дијабет и цело време бебето беше 1 недела поназад.затоа можеби си е природно поголемо кај тебе, не се секирај
Леле колковите Минатата бременост подоцна ме фатија, со гласно офкање се вртев веќе при крај, а овојпат нешто порано ме фатија. Најверојатно бидејќи почнав веќе да спијам на страна и осеќам дека време ми е кај да е да ја нарачувам трудничката перница, без неа тешко дека ќе опстанам.
Исто, на вртење дури гласно си подофнувам. Јас си велам заради тежината ми е, а и многу саати сон ми се фаќаат од 21ч до 7ч сабајле Се мислам да прашам гинекологот за калциум нешто дали смеам или Д витамин. Од перницата с'клет ми е
Koja pernica ja preporacuvate, ima nekoja ja falat, nekoja ne. Jas od sam start spijam na strana, jas do dusa i pred toa spiev na strana, ama kolkovi ne me bolea sega me bolat.... I dali ima nekoja specijalna pernica za vo kola, mi predstavuva problem koga se vozam vo kola.
Блазеси ти што спиеш толку, ама сигурно си преморена. Мене од што ќе ми се спие кога дремам дома цел ден Прашај си за Д и за калциум. Ги примаше претходно? Д витамин пијам без прекин, но одамна и со контроли на вредноста. За калциум да не е рано, еве Идеос го даваат во второ тромесечие, особено нам со боцки што сме. Боцкаш Клексани?
Не ,не сум примала ништо. Сега метилирана фолна, магнезиум, метилдопа и утрогестан примам. Ќе прашам баш. Порано дефицит на вит Д бев, може пак сум, ќе испитам
За првата бременост ја имав од Лала, задоволна бев и без неа не можев да спијам. Сега сакам од Сомниа да земам да пробам.
Ovaa mi deluva kako idealna za mene ama mk ili srbija treba da pobaram dali ke najdam. Ne mi deluva kako pola krevet da zafaka hahhaahhaa
Алишан и кај тебе има радосна вест? Јас дојдов да прашам кога почна да ви се познава стомак, и во кој дел дали малку под папок или подоле кај срамните влакна? Втора бременост ми е,од денес 9та недела. До сега ми се дуеше навечер,а денес некако цел ден ми стои ист,но во делот под папок. Кај што ми остана вишок од првата бременост си викам да не почнало да се прчи бебчето иако според апликација има големина на цреша
Нормално е втора бременост. Јас пред да ја почнам бев вратена на килажа од средно (слаба), па во 8недела ми се познаваше како да сум 13 недела отприлика.
Mene mi e mn maka apetit nemam skoeo ic se jadam so sila od mirisi mi se gadi se sto ke se napijam ili kasnam mi se vraka do sega ne povrakam,no mn gadenje.A za umor isto i spijam mnogu..
Mila i jas bev ista na pocetokot, jadev na sila edvaj zvakav. Mi se gadese ama ne povrakav. I zatoa na pocetokot i oslabev dve kila ama bebus moj si napreduvase ubavo. Sega mi se smiri gadenjeto ama zatoa kiselinite ne me ostavaat na mira. A 15 ta nedela sum tek. Ama toa e. Ke ni se losi, ke ni se spie, ke ne utepuvaat kiselini, ke ne podboluva se negde, pa koga ke porasni ke ne sutira kaj stigne. Ama potoa racete polni so taa ljubov sto edvaj cekam da ja pocuvstvuvam.
Мене ми се познава,влагам во 11та. Јас имав рамен стомак,може и затоа ми се гледа. Не е како труднички ама надуен е. Ако облечам тесно ќе ме приметат, зошто немам таков надуен мев вообичаено затоа се шетам со широки џемпери на работа
Jas pa deka si imam mese ne mi se poznava seuste, 15+2 sum. Po alistata i vaka jas si osekam deka mi e malku podisireno ama vaka koga ke me vidat site mi velat, ne be ne ti se poznava. Nauceni se so mesence da me gledat i toa malku ne go primetuva nikoj
Девојки јас да си прашам, дали смеам да лежам/спијам на стомак? Мајка ми ептен ме искара дека си спијам така, а јас па мислев дека нема врска, се додека не ми пречи, ама сега ми е шyбе.