Треба до понеделник да чекам. Незнам како ќе издржам. Мене ми е чудно дека 7ма недела а нема уште ембрион. Незнам више стварно. И дека срга на боледување психата 100тка ќе ми работи
Pijam amokviklav 3 pati na den,koga kje me fati kaslicata cel stomak me stegaa najprvo inav visoka tt do 39.2 mi stavija infuzijaa ,13ta nedela sum strav mi e za bebeto
Здраво, сакам да прашам како ви одредија во која недела од бременоста сте, дали од датумот на последен циклус или според димензиите од ехо прегледот? Кога отидов да ми потврдат бременост запишавме датум од циклус но многу беше рано да се земат мерки и запишавме само последен циклус оти немаше мерки, и според последниот циклусот бев 7+7 дена, закажавме за срцева реакција и денес кога отидов немаше срцева реакција и според големината одговара на 6+2, закажавме повторно за 2 недели да се видиме (докторката спомна дека може да забележи мало пулсирање но не се слушаше)
Мене ми пишуваше на сликичката што ми ја даде според циклус 6+3 според мерењето 6+1 10.93 мм беше сакусот . Денес на обично ехо не вагинално ми рече докторот дека сум 7ма и 10мм ми пишува во извештајот. Другарка ми трудна со близнаци беше ми рече дека тек 9та 10та недела имала срцева акција. Другата другарка пред еден месец се породи имала во 8ма ама докторката и рекла дека претежно во 9та покажувало... незнам и ја веќе што да мислам.
Немој да се плашиш бебето си е заштитено внатре. И јас во 13 недела бев болна изгледа ковид беше,изгорев од температура 39. Парацетамол не ми делуваше па ми дозволија блокмакс форте да се напијам. И за антибиотикот не се плаши,до сега 3 пати примав антибиотик еднаш Цефалексин,еднаш Панцеф и последно преку инфузија преку вена Лендацин. На бебето нема ништо да му е,а ти побрзо да оздравиш.
Zenicki daj te nesto pomos od sabajle me ubi kaslica cell den kaslam i isfrlam slajm veke nemozam nonstop me grebe grloto sum 7 ned skoro.Dvapa ti me presece stomakot vo kaslanje se obiduvam da se napregjam.fala
Zdravo zenski, 8ma nedela sum do sega nemam napraveno nikakvi ispituvanja, krv brisevi i sl.. Samo dva pati na eho, slusnavme srceva akcija, golemina na fetus e taman za nedelite... Naredno sum na doktor vo 10ta nedela za ispituvanja taka mi kazaa Koga prv pat pravevte ispituvanja, krv brisevi? I sto se se ispituva na prv pregled?
Јас бев во 5та,6та и 8ма недела на контрола. Првиот пат ми дадоа упат за крвна слика и бидејќи прв пат отидов кај таа докторка ми побара последен пап(кој го правев претходниот месец) и го однесов стариот картон. Следна контрола ми закажа во 12та недела кај неа за брисеви,во меѓувреме крвна слика да проверам и тогаш да ја види. Истиот ден ќе продолжам да ги однесам брисевите и за прв скрининг и приска на гак. Некако ми е долг периодов од 8ма до 12та недела и се мислам дали измеѓу да отидам
Jas bidejki redovno odam kaj ovoj doktor vo Sistina, ima on istorija za brisevi, pap, no cisto mi interesirase dali kasnam mozebi so nesto Koj ke ceka uste dve nedeli, se mislam ednas da odam do kaj maticnata da si go vidam na eho
Боже како се тресев за торчот, фала му на Господ се е негативно, освен игг на рубеолата што е нели очекувано. Лакше се дише сега уште пренаталниот го чекам… фактички секогаш ќе има за што да се тресеме
Треба да направиш Торч испитување, матичен гинеколог треба упат да ти даде(бесплатно е со упат со шифра за бремени издаден од матичен гинеколог) Треба крвна слика со железо и гликемија и уринарен статус еднаш месечно да испитуваш (бесплатно е со упат од матичен гинеколог со шифрата за бремени). Во 12та недела со првиот скрининг треба приска да се направи и микробиолошки брисеви да направиш. Хемостаза треба да провериш уште сега ако имаш склоност кон тромбофилија и хормонот тсх се проверува еднаш месечно ако имаш потреба.
И јас се притресував за торчот, аман Но за сè има нешто за коешто се секира човек, цела бременост еден куп прашања, дилеми, стравови. И да те ,,утешам" - тоа не прекинува, си продолжува и после породување. Чао на мирот Те чекаме со резултат од пренаталниот
Јас сама си побарав, матичната си мислела дека сум го направила пред ивф-то па затоа демек не ми спомналаМи рече до 16та недела се правело.
@LunaGrey Мене никој не ми ни спомнал за торч-от.... ама ќе прашам деновиве па ќе видиме дали ќе ме прати фала ти за инфо бар на време дознав
за инвитра обично го бараат, знам сме испитувале тогаш и првиот пат бидејќи 3 м пред инвитро беше испитан, во бременост не испитав. Добро е да се испита, ако можеш
Денес цел ден осеќам како благ вкус во устата. Сеа си направив филм да не имам gestational diabetes Пред 20 дена на проверка на крвната слика глукозата ми беше 4.8 цел живот ми е толку. За 10 дена планирав пак да направам. некој друг со благ вкус во уста?
Срам ми е се ти реплицирамкако бивша со гестациски никогаш немав вкус таков, имав жед и глад, сува уста. Може од некоја храна ти е. Рано ти е за испитување ОГТТ тебе