Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. MonaLee

MonaLee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    190
    Леле, се ми е познато! И јас бев истата во тој период. Особено после ручек. Што и да јадев осеќав таква тежина во желудникот како камен да имам. На сабајле после појадок немав проблем, ама после ручек многу ми беше тешко. Единствено решение е јадење многу мали количини повеќе пати. И многу е важно бавно да јадеш,добро да ја жвакаш храната и да седиш исправено на стол (не во кревет) додека јадеш, нозете да не бидат прекрстени. После јадењето обавезно малку движење. Ако не можеш надвор движи се низ дома, не легнувај и не седнувај одма после јадење. Ќе видиш ќе ти помогне. Јас сум 14та недела и веќе олеснуваат тие тежини.
    Ајде со лесно.

На Timeless му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Jas isto sum sve mi se jade gladna sum ali stom probam mi se gadi i plukam se,blago skoro nisto ne jadam za blago od sto bev zavisna sega sum cudna ..ama pa ovosje i salati mozam mi se jade i kiselo mn duri kiseli gumeni bonboni mi se slatki.So lesno

На L*G и Timeless им се допаѓа ова.
  3. ljubavprekozice

ljubavprekozice Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    zdravo devojki
    vo petokot posle 300 stresovi mi ja potvrdija bremenosta, 4w2d
    Ginekologot mi prepisa 3 kutii Utrogestan, sabajle i navecer vaginalno, a popladne oralno.
    Nemav nekoe krvarenje ili slicno, pa me interesiraat iskustva
    Isto, vo petokot krenav temp 37.5 k9ja me drzese dva dena, ja simnuvav prirodno so tusiranje, corapi so ocet.. Moze da mu nasteti vo ovaa faza na plodot? Po krvnata slika, verojatno e virus nekoj.. Fala vi odnapred ❤️

4. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.095

37,5 температура може да биде и ради самата бременост така да не се секирај ...

На ljubavprekozice, Starchild и Meddy им се допаѓа ова.
  5. Анче87

Анче87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    337
    5+4 сум примам утрогестан и настината сум. Почна по малку да ме чеша доле. Некој совет, страшно ли е кандида (ако е кандида) да се појави или?

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Не е страшно ако е кандида.Одмиј се со сода,и прашај го матичниот за превентивно што да направиш да не ти советувам дека си рано види дали смееш лактоџин да пиеш има и спрееви,појди консултирај се да не ти е на мисла и да не се намножи ако е кандида па да ти досаѓа

7. Timeless

Timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    339
    Да, пријави. Кандидата е честа појава на почеток на бременоста, и јас ја имав. Обично е последица од хормонални изменувања во организмот но може да донесе и инфекција на плодот. Затоа подобро да се лечи.

На Анче87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Анче87

Анче87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    337
    Откако настинав почна по малку да ме чеша. И плус утрогестанот што го ставам може плус и од тоа да е. Ќе се јавам утре кај матичната па ќе видам што ќе каже. Се измив сеа со сода и малку подобро ми е.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    До кога траат овие благи менстурални болки во рана бременост? Ептен ме стресуваат некако...

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.086
    Допаѓања:
    11.850
    Некогаш и во цела бременост се, кај секој различно, јас ги имав во 7 ми месец и тоа беа баш јаки менструални болки, за кои претходно пиев апче а сега морав да си трпам.

11. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Леле ова ептен ме утеши, јас сум 15та недела и си имам повремено некои такви болки и ме фаќа страв, а бев и кај матичната и во ремедика секогаш се е супер. Се надевам ќе биде добро се :)

На Starchild и anggell им се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.829
    Допаѓања:
    8.192
    Mila korostis sekojdnevni? I mene mi se javi jadez,brisevite izlegoa cisti, jadezot pak bese prisuten. Gi isfrliv sekojdnevite i sega nemam maka ni jadez ni nisto. Inaku i da e kandida nisto strasno. Ama jadez znae da se javi i od samiot utrogestan.

13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Devojki pomagajte, treska, glavobolka pozadi kaj vratot, temperatura 39 grlo partali, nos zatnat. Piev paracetamol ne pomaga. Utre sum na kovid test, bremena sum 7ma nedela ama seuste nema embrion. So da pijam maticnata vika nesmees niso osven paracetamol. Jadam supi caevi pijam vitamini cedeni sokovi aber nema da mi se spusti...

14. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    4.364
    Оди на дежурен да ти стават нешто да ти се симне температурата,чим не се симнува со парацетамол.
    И истуширај се со млака вода.

15. Анче87

Анче87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    337
    Да користев ама од денес веќе не. И јас мислам дека е од нив па ќе видам утре, задутре. Секојдневните ги затвараат порите и не се добри.

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.829
    Допаѓања:
    8.192
    Pa zatoa ti pisav ako koristis da gi izfrlis. Jas samo jadez imav nitu nekoja druga boja sekret nitu pak miris. Plus brisevite mi izlegoa cisti. Ete me sega nemam maka ic, da deka se pravam lom bez sekojdnevnite zosto stavam utrogestan dva pati ama podobro toa otkolu toj neprijaten jadez.

17. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Луѓе јас сум со запек, а тек је почело... читав дека прогестеронот правел запек, а јас ставам утрогестан... кажете чареееее :(

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.086
    Допаѓања:
    11.850
    Леле ова ептен ме утеши, јас сум 15та недела и си имам повремено некои такви болки и ме фаќа страв, а бев и кај матичната и во ремедика секогаш се е супер. Се надевам ќе биде добро се :)[/QUOTE]
    Не се плаши, се е нормално, само што не смееме по апче да посегнуваме како претходно. Кога ќе почне да се шири матка нема да знаеш кое делче те боли, ама ова се слатки маки, само за убаво нека се.

На lipstickmadness му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    I se tusirav i ocet i rakija na corapi i sve probav. Eventualno infuzija vitaminska drugo so bi mi dale

20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.829
    Допаѓања:
    8.192
    Probaj so suvi slivi mila, ili leneno seme vo jogurt, poveke tecnosti pij i vidi dali ke pomogne. Jas pu pu da ne se urocam 18+ nedela sum ubavo si izleguvam vo wc. A pred bremenosta znaev da imam maka. Isto koristam utrogestan. Ama ete bar za sega ne mi deluva taka, da mi stvara zapek. Daj boze i da ostane taka.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.