Spored beta i merki 7ma spored menstriacija 9ta... seuste nema ni embrion ni srce. Doktorot rece ke pocekame cim betata normalno raste, pa ke vidime.
Sabajle imav sea ne, ama mnogu kaslam, pijam caevi denes, supa ne zosto postam a nemam sila domasna da stanam da si praam. Se nadevam deka se ke bide vo red.
Ne me svakaj pogresno ama mislam postenje sega ne ti treba, nastinata, bremena. I jas veruvam vo boga i se ama bas sega treba da se hranis so se i masti da vnesivas, i meso da jades, i jajca, prvite tri meseci se najvazniot peroiod od bremenosta, koga se oformuvaat ogranite na bebeto i mu e potrebno od se. Toa e moe mislenje, sekako ne mora da go primenis ako smetas deka ne treba. Ti posakuvam brzo oporavuvanje. Slusaj nasoki od doktorite i se ke bide dobro.
Ama eden den vo nedelata e toa, ne e niso strasno. Samo denes bez meso i jajca i mleko. Mislam deka nema da bide problem za eden den vo nedelata.
Ne ne samo petok. odma me iskara se nadevam deka ke bide. Fala ti vo sekoj slucaj i za karanjeto i za sovetite
Здраво, може да ми предложите добри гинеколози, бидејќи од својот не сум баш задоволна... Дали знаете, дали би се нафатил друг гинеколог да ме превземе во 3 месец од бременоста?
Zenski zdr kazete mi zelezoto mi e mn nisko,dali smeam med so kopriva vo bremenosta.I taka slabo apetit imam za drugi raboti da jadam.fala
Мене мојата докторка во прво тромесечие ми дозволи да јадам мед со коприва по една лажичка на сабајле на гладно и ми даде Глобифер таблети и тие се на природна база као за железо. Сега сум второ тромесечие не пијам ништо за железо ама јадам многу месо а и други ствари што содржат железо,уствари се си јадам,и сега ми е супер железото.
Ooo haos sum ja, na antibiotik sum, inekcija vo sabotata mi stavija. Kasam mnogu. Utre treba da se cujam so doktorot vo cair za kontrola koa da odam pa da vidime definitivno sto ke se desava.
Жени, 7ма недела сум и имам кашлица веќе 4,5 дена. Некоја безвезе сува и највеќе во текот на ноќта. Ме плаши тоа што се напнувам кога кашлам, нешто да не ми се случи Вооедно, некој природен лек за кашлица?
Леле и јас иста бев минатата недела, ке ти пишам се што пробав не знам дали помогна нешто од тоа или после една недела ме пушти. Пробај си не губиш ништо.. гаргара со солена вода (ако можеш да издржиш, мене ми се згади неколку пати ама помогна јас и шлајм дури имав..) лажичка мед и бибер одозгора, мелко со прегорен шеќер, и фишермен бонбоните ме смируваа навечер колку да можам да поспијам малку малку.
Иста сум и јас, само што мене антибиотик ми дадоа поради високо црп, трет ден го пијам не кашлам толку, инаку коа ќе се закашлав дур не повратев не престанував, почна со сува, па со слајм и спуштив малку и на плуќа, пробај и со прополис мене тој ми помагаше, ама од аптека без алкохол што е.
decki, pak jas utre vleguvam vo 6ta nedela i sum na pregled za srceva reakcija. sakav da ve prasam dali ste imale iskustvo so po nekoja kafena kapka na nekolku dena, znaci ne e neso mnogu golema kolicina i ne e sekoj den, no ete se slucuva. utre mi bese termin za dobivanke, mozebi i toa ima vrska? prva bremenost mi e i taka sum zbunka celata, plus deka i nastinata bev dopolnitelno se ispovadiv od pamet. mi prepisa toa utrogestan od 200 x 2 vaginalno i x 1 oralno, no iskreno ne bev bas principielna, bidejki ne gi podnesuvav dobro. izvinete na dolgiot komentar, sekako i nego utre ke go prasam, no mi znacat i vasite iskustva
Devojki dobro utro i od mene Vcera bev na pregled inace sum 11+4 pri kraj na prvo tromesecie i se e super so bebuska (fala mu na gospod) Doktorkata mi zakaza za PRISCA slednata nedela vo Cair... Do sega od pocetokot na bremenosta piev magnezium 2 na den,femibion 1 i navecer vaginalno stavav utrogestan Sega ke imam promena namesto femibionot da gi zemam pre mama Pozdrav,imajte ubav den