Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Kafe ne ni pijam nasabajle kakao samo.fala

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    300
    Ovaa nedela sum haos, temperatura, groznica, kaslanje, losenje...
    Vcera si otidov od rabota bidejki ic ne mi bese dobro, deneska ne bev isto sum haos. Se nadevam kje pomine citam deka mnogu od vas mamicki bile bolni. Jas jadev supa, piev caj, piev ceden portokal i limon. Neznam so da pravam.

3. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.597
    Пред малку видов на тик ток компир ставен на долниот дел од стапалото преку ноќ помагало и ако можеш да поднесеш покрај кревет пред да си легнеш исечи кромид.

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Koja nedela si ? Za temp paracetamol mislam deka mozes da se napies. Ama pak iskonsultiraj se so ginikologot tvoj. Toa e sto poveke tecnosti i odmaraj. Ke pomine.

5. katce patce

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    300
    м
    неможам ми се гади кога ќе помислам а камоли мириснам

6. katce patce

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    300
    9w5d pie paracetamol ama ne pomaga

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Nogu ti e visoka temp? Neznam kako bi mozela da ti pomognam da ti olesni, macno e sto si rana bremenost, ama bas ako ne biva odi na lekar ke prevzemat nesto sepak tie znaat kako so trudnici vo prvo tromesecje.

8. Nipi

Nipi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    64
    Zdravo devojki, citajkji go forumov si pomagame mnogu edna na druga so spodeleni iskustva, pa I jas bi sakala da se sovetuvam so drugite. Spored prv den od menstruacija bev 7+5 I na ultrazvuk ne se vide nisto. Imase samo gesteciska kesa, no nemase embrion. Maticniot ginakolog mi kaza deka so golema verojatnost stanuva zbor za anembrionska bremenost, no da pocekame uste 3 dena. Vednas otidov na vtoro mislenje kaj drug lekar, no za zal I toj mi potvrdi deka stanuva zbor za anembrionska bremenost i deka e za cistenje. Jas sepak odluciv, da pocekam i ako dojde do spontan abortus, da dojde na priroden nacin. Vcera otidov uste ednas na kontrola I na ultrazvuk se vide embrion I srceva reakcija. Spored prv den od menstruacija trebase da sum vo 9 nedela, a spored ultrazvuk vo 6. Dali nekoj imal iskustvo so 3 nedeli nesovpagjanje?

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Znam deka do dve nedeli nesovpaganje e normalno ama za poveke ne znam. Jas pokasno imam ostanato bremena ama zaostanuvav 10 dena i vo eden moment 13 dena, ama pokasno bebe si gi stigna nedelite po ciklus. Navistina neznam sto da ti kazam. A da napises i post i vo trudnicki muabeti tamu e poaktivno pa moze ke se javi nekoja so slicno iskustvo.

10. Nipi

Nipi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    64
    ke pisam I tamu, fala ti mnogu

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    8.452
    Nema na sto. Daj boze se da si dojde vo normala. I da se odviva kako sto treba ponatamu bremenosta.

12. smeshkaa

smeshkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    169
    А бета ти имаат спомнато докторите да провериш, ако си расте како што треба можеби само е зачното подоцна …

13. Lili90

Lili90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2020
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    984
    Жени, пиела ни некоја од вас ваков сирип или Мукоплант за Добра ноќ? Ми го препиша докторката зошто кашлам како луда...

Прикачени фајлови:

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Јас го пиев во прво тромесечие и ми помогна за кашлицата.

На Lili90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Istoto mi se desava i mene. Denes na kontrola, se e ok si raste ama nema srceva akcija, cekam uste. Ja po menstruacija treba da sum 10ta, a spored beta proslata nedela bev 6-7 ma za dva dena povtoriv si rastese normalno. Denes na kontrola 7ma. Se izgubiv ja so nedelive. Ma da i ja mislam deka sum 7ma spored moi presmetki. I svativ na kolku poise mislenja idam poise se zbunuvam. Vaka samo kaj eden doktor teram i ne se zamaram iskreno. Plus i mi kaza deka 39 so imav temperatura mozelo da vlijae vrz plodot i se razocarav nekako.

16. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    46.249
    Девојки, како сте? :hug:
    Јас да пишам некои новости од последнава недела.
    Месо не можам да мириснам а не па да јадам, ептен одбивност ми се јави оваа недела. (facepalm)
    Инаку и добивме резултати од НИПТ, се е во ред. :inlove:
    Бев и на специјалист за тироидната, ми кажаа дека не биле страшни вредностите, и дека не ми е потребна терапија за сега, но ќе се следи.
    За 2 недели ќе провериме пак а и ќе утврдиме дали е така поради бременоста (што било честа и нормална појава во прво тромесечие) или сепак е проблем со тироидната за кој не сум знаела до сега (во тој случај ќе треба да ми дадат терапија веднаш).
    Па се надеваме на добри резултати, и дека сум само "ептен" бремена па хормоните лудуваат. (fingers)
    Следна недела е 13недела ехо, па баш сме возбудени. :sun:

На BadKarma94, CareTee, Kohlensäure и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Здраво девојки, како стоите со енергија? Нон стоп се осеќам уморна, без енергија, не знам дали е од утрогестанот(пијам наутро и навечер) или од нешто друго. Нормално ли е? Инаку сум 7+3.

18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Од самата бременост ти е, не од утрогестанот. Со лесно:)

На Lina5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sinooka-1989

Sinooka-1989 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    88
    Srekna nova na site...Sakam da prasam skoro 10 ned sum veke vtora vecer primetivam na brisenje na toalet kako bledo rozenikavo,i mali konci kafeni stavam navecer utrogestan,no me faka panikA tek vtornik sum kaj maticnata ili da odam na dezuren.

На Starchild му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Јас би пошла иако примаш утрогестан да си бидеш на сигурно можеби ќе те боцнат прогестерон депо.