Како си? Сe слушна ли срценце? Те читам од почеток со бременоста и чекам да ме израдуваш, затоа што знам какво е чувството во чекање. Се надевам на позитивни вести
Zdravo. 4ta nedela sum bremena no imam mnogu teskotii pri odenje, nemozam da pesacam i imam bolka vo muskulite na nozete, si gi cuvstvuvam epten slabi nozete. Normalno li e toa vo rana bremenost ?
Kaj mene bese mormalno, na pocetok epten mi bea teski nozete, me bolea ako postoev malku povekje na noze, normalno e vo rana bremenost
Сега во четврток сум на конттола, па ќе видиме што ќе се деси. Моментално само нос ми тече уште неможам да оздравам, ама битно немам температура. Ќе биде се, ако не сега нареден пат. Нема откажување.
Да ве прашам вие што ставате Утрогестан... дали приметувате миризба доле? Јас скоро 3 недели ги ставам и до сега немав, сега некако чудно ми е.. и како повеќе да ми тече во текот на денот некој секрет, него на почетокот... искуства ваши?
Тече од утрогестанот плус што се прави исцедок од самото тело. Мирис може да има ама не многу јак, спомни на лекар за миризбата зошто не си ја имала од почеток.
Здраво Осма недела сум прва бременост ми е. Дали на некоја и се случило да искрвари малку? Пред некој ден кога станав од спиење имав малку крв и веднаш отидов кај матичната и ми даде инекција. После тоа се смири се до вчера кога пак ми се појави кафеав исцедок и еве и денеска по некоја кафена точка. Докторот вели дека не е опасно ама јас се плашам
Јас ставам утрогестан,сега сум второ тромесечие ама никогаш не сум имала миризба. Тоа што си тече си е утрогестанот со зголемен исцедок што е нормален во бременоста. Ама миризба не би требало да има.
Имав и јас и многу други членки.Битно да си покриена со прогестеронска терапија и мирувај неколку дена дур не се смири
Здраво, последниве 2-3 дена страшно ми се гаде и повраќа. 8+2 сум. Претходно немав ништо. Нормално ли е? Во која недела ви почна гадењето?
Здраво девојки, дали пиевте нешто за мачнини не повраќам ама толку ми се гади не можам да јадам од се ми е лошо, цеден сок у стомак ке ми порасне мислам веќе, бев на лекар ама од цела возбуда ништо не кажав дека ми е ако даваат нешто за мачнини да одам да побарам. И настинкава ме врати цел ден кашлам кивам нос затнат, не можам да спијам, а премногу уморна се чуствувам
Пробај антиметил на база на ѓумбир се и смеат бремени да ги пијат. Јас искрено од гадењето се спасував само ако нешто грицнам во тој момент смоки или било што т. е. сабајле кога се будев одма уште во кревет грицкав и така се оправав, ако станев да измијам лице па да јадам цел ден ми се гадеше и е утепував од повраќање.
Во аптека ги има ли? Јас и ноќр се будам од што ми се лоши некогаш.. мислам и полошо ми е што сум настината
Ги има само што мислам дека се околу 400 денари. Пробај и на повисоко да спиеш може нема да ти е лошо толку и да ти се враќа киселина.