Од 4та недела до сеа 11та секој ден ми се лоши, неможам никаде да одам. Едвај одам на работа со 2 автобуса во еден правец по 1и нешто се возам едвај издржувам. На гости никаде не одам бидрјќи ми се лоши а искрено а и гости не ми доаѓаат среќа.
Јас само си зборам и си викам луѓе молат за деца да се на мое место, ке издржиме се. Вода со ѓумбир прочитав негде на форумов пробај може ќе помогне, се ке се заборави само да е се во ред
Да да и ја тоа си го кажав самата на себе. Тоа е ќе издржиме ќе помине ќе дојдат убави моменти и потоа нема ни да се сеќаваме на ова.
Па... бетата е падната од 58000 на 8000. Престанало да расте, требаше во понеделник да одам на киретажа, ама ја почнав одма после контролата да крварам, т.е. кафеаво сега некој парчиња ми паѓаат, кичма стомак се ме боли. Се надевам ќе се исчисти само по себе, тешко ме будат после анастезија и не ми се глави во болница. Ќе видиме во понеделник докторот што ќе каже. Среќа со се празнициве па немам време да мислам толку на тоа да паѓам у депресија. Го прекинав боледувањето, па планирам на работа да почнам за да не седам дома. И да помине време малку па да испитам торч и кариотип уште тоа ми остана. Среќа братучетка ми е трудна 8ма недела колку што бев ја па и ги дадов сите апчиња и витамини, да не ги гледам дома.
Oh mila mnogu mi e zal. Ne e ubavo toa niz koe minuvas ama bidi silna. I pak pozitivnata strana e so sepak doaga do bremenost. Ke se sluci povtorno i ke bide zdrava bremenost i do kraj. Gospod e golem. Te guskam
Незнам веќе што да кажам.... издржувам и физичка болка не ми е проблем, ама душава коа ме боли, ништо не ми помага. Ќе биде се надевам. И дај боже никој ама никој да не доживува вакви нешта.
Само да ти кажам дека после спонтан на 31.08 во 8ма недела, по само еден циклус веднаш останав бремена (се исчистив природно и не морав да чекам) и сега сум 12 недела. Знам како ти е, исплачи се, соочи се со чуствата и мора напред. Ако ти треба нешто стојам на располагање и тука и во порака.
Ја прво биохемиска имав, па одма останав нареден месец сега спонтан, и ќе правам пауза една подолга. Таман и модриците од клексаните да ми поминат, и психички да се средам. Две ипол години се обидувавме и да ти кажам искрено преку глава ми е од " Ајде што чекате сеа едно детенце " " Да не имате проблем, знам ја еден манастир" " И другарка ми чекаше па еве ја неможе сеа трудна да остане" Немам сила више да ги слушам, и да се објаснувам, ќутам и викам ќе биде да средиме ова да средиме она а уствари ние се изнамачивме.
Jas taa bolka ja nemam doziveano daj boze i nikogas da ne ja doziveam, samo mozam da zamislam. I nie dve i pol godini se obiduvavme, dur da bide. I znam kako e koga se komentira, kako demek nie namerno cekame ili neznam sto. Site si davaat za pravo da komentiraat i da stavaat sol na rana, namesto da se podzamislat kolku tebe ti e tesko i da se zakutat. Jas pocnav da im kazuvam vo faca, sto vi e vas gajle nie koga ke pravime bebe ti idam jas tebe doma vo krevet da ti gledam. I prestanaa. Mila drzi se, isplaci se koga ti se place i daj si kolku sto misles vreme deka ti e potrebno. I na komentarite ako ti smetaat da ne im kutis. Bidi ako treba i drska, ne se vozdrzuvaj i da cuvaj vo sebe.
За жал, таква е средината каде што живееме. Најди си некој механизам, или игнорирај или врати им, ти си знаеш како тебе најдобро ќе ти биде на душата. Ако си во можност, одете некаде на викенд, најди си некои работи во кои што ќе можеш да уживаш, па макар и ситници. На пр. мене кога ми е тешко, читам книги многу и по одреден период полесно се справувам со емоциите. Само знај дека за се постои причина. Се надевам следниот пат ќе биде и ќе бидеш опуштена. Доколку ти треба помош за да се соочиш со оваа загуба можам да ти ја предложам апликацијата разговор.мк, има еден куп психолози со пристапни цени и можеш со чат, аудио или видео да разговараш. Сепак јас само предлог давам, те молам не ме сфаќај погрешно. Поздрав до тебе.
mi najdoa hematom na pregledot za srceva reakcija i toa golem, na gorniot pol lociran vednas do plodot. mu kazav deka ne bev bas principielna so utrogestanot bidejki ne mi deluvaa dobro, mi rece deka nema vrska toa so hematomot. sega ednas nedelno mi stavaat progesteron depo inekcija i plus pijam dabroston 3x1. prviot pat vo 6ta nedela koga go otkri hematomot ne bese kao strasno, ke miruvas, ke pies terapija, nema seks i toa e toa. A sega vtoriov pat taka me ispanici, ke ti go povlece bebeto ogromen e hematomot. I go prasuvam, ok doktore, zgolemen e od minatiot pat, vika ne, ista golemina e hematomot... mnogu cudno i mnogu sum zbuneta i isplasena.
Jas imav hematom, vidno e seuste deka sum imala ama jas vaginalno stavam utrogestan od momentot koga doznav deka sum bremena od 4 nedela a sega sum 20+3. Moras da miruvas i da se pazis i koristis toa sto ti rekle za da se sredi. Disciplina pred se.
Zdravo 11 ned sum maticnata mi kaza deka ako imam bolki da zimam magnezium,no ne mi naglasi kakvi jas kupiv od 250mg od firmata Jemison dali mozam da pijam od sinoka imam vo kicmata i okolu bolki...inace pijam pregnatol multi pozz i ubav den
Пиете ли некои витамини освен Фолна? Мене матичниов ми кажа нема потреба од плус витамини, имаш се на пазар и претходната бременост имав, па пак пиев и сега ми е чудно пиете вие?