Тогаш не се секирај. Лежи одмарај,можеш магнезиум да пиеш помага многу. Имав и јас на почеток такви болки,се шири матката.
Пиј магнезиум директ по едно на ден и ќе ти помогне јас цела бременост ги пиев по 2 ради грчеви во матка што осеќав. Немаш штета од него
9+2 сум денес и за разлика од претходната бременост, што немав апсолутно никаков симптом, оваа обавезно гадење сабајлечки, со нагони за повраќање, киселини, поспаност, главоболка. Како тепана сум и дека времево е за никаде, мислам дека на биро ќе заспијам. Него, имам пецкања доле ниско, повремени слаби болки, нормално е? Со првата бременост ни тоа го немав!
Sekoja bremenost razlicna e velat. Inaku peckanjeto da normalno e ne se plasi. Magnezium pij si redovno i ke bide podrugo.
И јас имав и сеуште понекогаш имам слаби болки еве 13та недела. Се консултирав со двајца лекари рекоа дека е од ширење на матката и дека тоа е нормално. Сепак, кога ќе одиш на преглед, спомни и прашај, чисто за ти да се осигураш.
11та недела сум и пак сум со затнат нос, иста бев од 7 до 9 недела и сега пак.. Дишам само преку уста и многу ми е тешко бидејќи не сум навикната на дишење преку уста. Посебно навечер за спиење катастрофа. Морска /солена вода ставав и не ми помогна претходно, не знам што да пробам сега. Да препорача лек за затнат нос некој со слично искуство?
@Timeless Jas sum taka celo vreme, ke me pusti pa pak ke me zatni.... 22 nedela sum od utre. Sprej za nos od bekutan koga pomaga koga ne. Ne sum probala nisto drugo, si teram taka. Da probas inhalacii mozebi ke ti pomognat
Втора бременост сега за сега скроз различна од првата , во првата имав мачнини и гадење и главоболки сега немам ништо така да нема правило , повремени болки изджливи и пецкање е нормално да осекаш на почеток .
Здраво девојки да ве прашам пијам апчиња за железото бидејќи ми беше паднато на крвната слика витамин Ц и апчињата се Feroglobin пишува дека имаат плус цинк, бакар, фолна, витамин Б6 и Б12, дали е проблем бидејќи пијам и метилирана фолна плус и оваа во апчињава што ја има? И Б6 наутро ми дадоа зошто многу повраќав дехидрирана бев на инфузија, еве ме 4 дена ми се смирија повраќањата денес пак и во устава имам чуство како железо да сум јадела многу грдо чуство.
Инхалирај се по старински со врела вода и ментол. Јас сум 5 недела. Крш болна сум, ништо не смеам да пијам. Ко куче кашлам, нос затнат... се исплашив дали е ок аве со точкицава на толку кашлање и истрчав бета да правам. 5977 во 5та, ок е ваљда.. Само да ми пројде ова настинкава. И се да биде ок, не знам зошто сум толку исплашена вториов пат.
Се водам како ризична бременост и цело време сама си чистам колку што можам и свекрвата е тука али се дешава и се сама да правам до купатило со средства да чистам. Два пати имам избришано и прозори од цела куќа. Ако имаш бременост без проблеми можеш да си чистиш без кревање , тргање тешки работи.
Бев пред две недели на гинеколог и ми рече дека сум 5та недела. Ми даде витамини и ми рече следна контрола за 7 недели. Не е многу тоа? Се мислам да закажам порано. :Д И што да правам за лошењето? Неколку пати во ден ми се гади, без повраќање. Исто и сум многу поспана и градите ме болат. Вака ќе биде 9 месеци? Имам повремено (деновиве многу поретко) болки како крампс ама издржливи и кратки.
И јас бев болна кога дознав дека сум бремена . Огромен херпес ми излезе, што долго ми траеше. Помина ,ќе пројде и твоето