Zdravo , jas sum 10ta nedela pred 2 dena go osekam stomakot poduen, stvrdnat duri i kako da se poznava trudnicko mese, dali e normalno volku rano da pocne da se poznava?
И јас почнав да се познавам од многу рано, стврднато и подуено. Реално не е тоа трудничко меше бидејќи бебчето е многу мало, ама се во прашање хормони, задржување течности, подуеност, запек (доколку имаш). Нема правила, некое време ми стагнираше големината на стомакот, па после 19та - 20та нагло ми рипна. Без гајле
Fala na info , prva bremenost mi e , ne znam ni sto da ocekuvam , ni sto e pravilno ni sto ne e , znam deka bebeto e kolku maslinka za da se poznava mese
Да не ти рече докторот следна контрола на 7ма недела? Многу време е да чекаш 7 недели за наредна контрола.. Симптомите се исти кај сите, само кај некои се поизразени а кај некои поблаги.. Ти посакувам лесна бременост
Не знам дали само јас сум волку истрипана трудница? Не можам да дочекам прв скрининг човечеее. Треба од 6ти таа недела да идам, НЕ МОЖАМ ДА ДОЧЕКАМ Како сте вие? Исто вака сте нетрпеливи? А втора бременост ми е, не сум прваче Сеа и симптоми ми се намалуваат и си викам лелее да не не се развива нешто, да не не е како што треба... ај утешете ме дека и вие сте вакви хаха
Секако дека не си само ти таква. Додека почнав да ги чувствувам движењата на бебе, повеќе мислев. После стана полесно. Ќе мрдне, ќе се смирам и полесно ми е во второ тромесечие.
Ако е за на приватно Авицена или Биотек. Авицена имаш во Аеродром и Тафталиџе. Биотек во Кисела вода, Капиштец, Ѓорче, Центар.
Utvrdivte li bremenost? Srceva reakcija? Inaku jas imav miom so prvata bremenost se vo red si isterav nikakov problem nemase so miomot.
Здраво, ве молам искуства со Провен за трудници? 6недела сум Не можам да ги пијам, одма повраќам,многу тешко ми мирисаат и после цел ден мирисот ми стои на нос Прва бременост пиев Фемибион немав такви реакции,ама сега е страшно Исто и водата не можам да ја пијам,што и да јадам одма ми се лоши,доколку не јадам пак ми се лоши
И јас кога сум гладна ми се лоши/гади ,а веќе сум второ тромесечие. Исто така едвај ги пијам и фемибионот ,имам одбивност кон апчиња.
Здраво Дали има некој првите 3месеци да не пиел витамини и фолна киселина поради лошење од нив? не можам да ги пијам Провен, а мислам и со други ќе е исто Сте пиеле замена или воопшто не сте пиеле?