Провен за трудници така? Јас на почеток ги имав земено тие ама ужасно ми мирисаа, сменив со пре мама и немав проблем.
@lollipop98 Индивидуално е кај секого.До 18 недела црева истурав секој божји ден,и ми се лошеше нонстоп.Крампс сеуште имам од време на време 22 сум, кога се шири матката и нормално е.Слатки маки
Ќе биде не се грижи.Во првата бременост мене миомот ми беше веднаш до плодот.Фала богу не порасна да го истурка плодот се си беше во ред,после пораѓај го немаше миомот.А и после 16 недела веќе никој не го ни спомна да ти кажам право.
Според апп 9та недела, потврдена срцева акција, гадење од скоро се, секој ден од различни работи ми се гади 2, 3 дена сега помирно е, среќа не повраќам, од вчера ми се врати енергијата иначе турни ме да кинисам, со несоница сум од ко се роди првото, еве 4 год е синко, јас уште немам сон...ко што гледам и така ке си продолжам следниве години само да е се во ред до крај. Декември сум останала трудна, грипот со тт го поминавме сп синко, јас полесна варијанта, кашлање, инхалации со дексазон, апчиња за болки, среќа не зедов бар антибиотик па пиење алкохол, роденден на синко, празници, се ова дур не закасни менструацијата страв да те фати, само се да е во ред со лесно на сите..
Да само парацетамол, мене 2 дена глава ме болеше премногу пиев по 1 2та дена, матичниот гин ми рече можиш најмногу 3 денот.
Zdravo idni mamicki, nova sum na forumot i ve sledam, sekoe vase iskustvo mi doaga kako terapija, no nesto me maci, so in vitro sum, transfer na 24.12, megu toa seuste nema srceva reakcija, na pregled sum sekoj ponedelnik od 05.01pa navamu, bi mi znacelo vaseto iskustvo, inaku na site vi posakuvam lesni denovi i nedeli
Јас почнав да пијам вит Д месец и пол од 2000, во меѓувреме сум останала бремена.. сега сум 7 на недела, го прекинав вчера, дали има некоја штета ? Сон не ме фаќа
mislam deka ne bi ti stetelo , mene genikologot mi naglasi pred bremenost da pijam d3 od 2000 i minatata nedela na kontrola mi kaza da prodolzam da go pijam , toa e moe iskustvo
Oli ti blagodaram na vnimanieto, za zal nema napredok nitu srceva reakcija, od klinikata rekoa medikamentozen abortus, maticnata insustira na genetska ispituvanje na plodot, sto e toa e Sega se prefrlam na tema transfer na zamrznati embruoni, sepak dokolku nekoj imal iskustvo bi mi bilo znacajno, so lesno na site
Баш ми е жал Штом застанало со развој и нема срцева акција, тоа е тоа Со среќа со трансферот, ти посакувам успех и бременост до крај!
Како сте ? Има некоја ко мене со поголемо дете во градинка што нон стоп и префрла вируси? 6 недела сум, буквално овие скоро 3 недели како дознав, нон стоп сум со кашлање, инхалации... Баш ми е страв како ќе биде све.
Ти има паднато имунитетот, јас со него декември го поминав грипот ама без антибиотик, не ни знаев дека тогаш сум останала бремена, синко цел декември беше болен со 2 антибиотици, од тогаш пу пу арен е, еве го 3 недели оди в градинка, али баш тие 5, 6та недела уште кашлав и грло ме болеше.
Трудно си?)) заедно овој пат. Јас и пневмонија направив, ама пак сум без антибиотик.. лош период е зима за прв триместар