10 та недела терам а за трет ќе пукниме од жешко в лето 8ми и 9ти месец првото декември, ова здравје крај на август.
zdravo devojki jas sum nova na forumov i citav vasi komentari vo vrska so bremenostite koi gi imate ili ste gi imale.Relativno gledam slicni odgovori megutoa mene mi e prva bremenost konecno posle 2 godini ostanav bremena po priroden pat. Sega sum 8 nedela slusnavme srceva akcija se super,megutoa poslednive 2 3 dena osekam nekoja mala bolka vo desniot jajnik,duri i ne e nekoja bolka recisi kako pritisok na jajnikot,i isto taka i koga kivam malce osekjam bolka. bi vi bila blagodarna na vas odgovor ili slicna situacija dokolku ste doziveale. pozdrav
12+4 сум и на брисевите гарданела вагиналис и кандида. Ми рече докторката за една недела да почнам да пијам терапија. Уште имам и болки од страна дали лигаментите се поима неам. Некое искуство со ова?
Zdravo, 8ma nedela sum a deneska gradive vise ne me bolat, nekako mi omeknaa, mislam na najlosoto.. kaj vas kako bilo ? Iskustva
Така цело време ми се, еднаш се тврди и болат, потоа омекнуваат па пак болат и се тврди па пак омекнуваат...
Никаква промена немав во градите во прво тромесечие. Ниту болка, ниту стврднати, ниту промена на боја, ништо. Врз основа на градите не треба да носиш заклучоци, секој симптом може да се менува.
Јас Во прво тримесечие, со розов исцедок на двапати, во 6+0 и накај 8-9 недела. Одмор, лежење, без кревање тешко, терапија и се повлече веќе пред 2 тромесечие.
Што терапија примаше? Ми даде прогестерон инекција, 2х1 утрогестан и вит Ц и магнезиум. Контрола за 7 дена. Немам никакво крварење. 7 недела сум. Имав и со првото хематом, ама искрено сега повеќе се исплашив.
Мислам дека прво примав секој ден Пролутекст по една ампула, па накај 8 недела Депо на два дена, а наизменично на два дена и Пролутекс. Еден ден Депо, еден Пролутекс. Плус Утрогестан 3 на ден (1 наутро и 2 навечер). Но и пред хематомот бев покриена со истава терапија. Витамин Ц од 1000 секако пиев, а магнезиум појачана доза (наутро почнав од 375, а навечер од 400). Во првата бременост немав вакви работи и баш се исплашив овојпат. Хематомот беше субхоријален и на прв скрининг го немаше, заздравено беше местото. Каде е твојот хематом? Ти кажаа дали е голем, мал...?
Здраво девојки, денес влегувам во 8ма недела .☺️ Имаме срцева акција и досега се е во ред . Меѓутоа ,освен често мокрење, осетливи гради и многу мали "менструални болки" ,јас други симптоми немам . Дали е сето тоа нормално , имало ли некоја друга како мене или не ?
Нормално е Мачнини, повраќања, главоболка, несоница, умор може да се појават, а може и да те поштедат.
Јас и со првото што има 3г и сега исто вака како тебе. Само ми се спие повеќе и имам осетливи гради. Ниеднаш не повратив. Нормално е, сме имале среќа