Не повраќав јас, само мачнини имав. На некои им помагаат бадеми, Б6, ѓумбир, крекери, помали оброци. Пробај, види што ќе функционира кај тебе. Ќе пише некој совет некоја што повраќала.
Ништо ич ништо не ми помагаше. Пробај ѓумбир,крекери или земи капки Наусолвит или не ми текнува како се викаат другите исто на база на ѓумбир ќе ти кажат во аптека одма.
Мене тука ми кажаа и ми помогна па пробај си и ти. Уште не станата нешто да каснам, на повисоко спиј на 2 перници. Антиметил апчиња имаш на база на ѓумбир, пред доручек и пред ручек пиев. Чај можеш од ѓумбир да си вариш. И Б6 пиев за да ми го смирува желудникот. Пробај си
Еве ме и мене, од позитивен тест до преглед броев денови,сати, минути, бев само утвридвме бременост па отприлика за 7-10 дена за срцева реакција. Не мозам да дочекам дефинитивно, исто и јас втора бременост.
Девојки, Кога ги пиете витамините? Јас после појадок пијам се, но не знам дали е правилно Пијам метилфолат,б12, вит Ц и вит Д. Пренатални витамини не ми рече докторката и не зедов на своја рака
Испитав вит Д, по препорака на ендокринологот, испадна вредност 19 (референтни вредности беа 10-75), нешто накај долна граница, па ми рече да земам од 2000 единици. Во еурофрам ми дадија Detrical 2000, ама искрено мислам дека има и подобри
Здраво девојки ,моментално сум 8н .+ 4 , последен преглед имав во 6 н. + 6, следен закажан преглед од матичен гинеколог имам во 10 н. Меѓутоа неможам да дочекам .. премногу сум исплашена од блиски луѓе и ситуации.. (каде што бебето во 6та недела има срцева реакција, а веќе во 9 нема) и се двоумам дали да отидам некаде приватно ,чисто за да ми олесни на душава ...
Ako panicis taka za se treba non stop da si na lekar. Ova dobronamerno ti go pisuvam. No ti ne si tie situacii, moras malku pozitivno da razmisluvas za da zdravo ja iznosis bremenosta. Inaku nisto nema da smeta ako pojdes na lekar i toa te smiruva. Samo nemoj odma na najlosoto da mislis, se ke bide vo red.
Ако не можеш да дочекаш, да одиш, ќе ти биде полесно. Моментално сум 15 недела и сите прегледи ми се на 2 недели. Се ќе биде во ред, мисли позитивно
12та недела од денес, имав мало крварење петокот и саботата па ми дадоја терапија на болница саботата, прогестерон, си пијам 2 пати по 2 добростон, од неделата немам ништо, иначе на бришење на тоалетна имав розово.. 2 дена лежев и вчера на преглед кај матичен, нема никакво крварење внатре, нема хематом незнаат од што беше, направи скрининг матичнниот, измери за приска и направив и приска, во ред е и таа, низок ризик пиши, бебче во ред е, мрда, скока и ми кажа дека машко е уште едно маже ќе имаме. Само се да е во ред до крај, се преплашив некни.
Ако ти е мисла а нормално дека ти е и ако си во можност оди приватно. Јас живеам во Шведска и тука ултразвук има на секој 2/3 месеци. Јас еднаш бев во 5та недела и 2 дена и од тогаш дури денес бев во 12 недела и 4 дена и за прв пат денес му го слушнав срцето.
Ви благодарам девојки на советите , бев денес кај матичниот и ми рече дека се е во ред . Да се опуштам и да уживам .☺️
Можеби малку доцна ти одговарам јас колку што знам витамин ц ја намалува биорасположливоста на б12 затоа препорачано е витамин Ц да се пие барем после 2h од земањето на б12.
Пиев витамини Пре мама плус фолна и ги пиев секое сабајле после доручек. Сега докторот ми кажа да ја прекинам фолната и да пијам Пре мама плус Магнезиум со б витамини кесичка. Пак си ги пијам секое сабајле после доручек. Океј е? Или подобро магнезиум навечер?