Јас имам уште 5 апчиња од фолната не го прашав мат до кога да ја пијам од утре сум 13та недела. Пијам и премама (плус аспирин, добростон 3 ап денот и магнезиум) Магнезиум навечер пијам јас.
Сега баш ти пишав во темата за Утрогестан. Во Скопје веќе не ги наоѓам, си обезбедив од други градови за до крај на бременост.
@Miss Celestial Оди во кое било Зегин или Еурофарм, нека ти видат на компјутер во која аптека имаат ако некаде останало. Јас пред околу 10 дена така направив и веќе на многу малку места го имаше по 1 кутија. Во некои кога ќе одев да купам, иако на залиха им кажуваше дека има, веќе им беа резервирани и не ги даваа.
Женски некој со хематом во 5та недела?? Се испаничив имав кафеав исцедок и на доктор ми кажаа хематом ..
Ti kazav deka ne treba da panicis. Ti si svoja prikazna. Ne si kako drugite. Sega procitav deka imas pisano, so zakasnuvanje ti pisam. Sega gali mese i uzivaj vo bremenosta.
Jas imav so miruvanje i utrogestan se sredi. Se povlece. Veke i mi go ukinaa utrogestanot. Ne se sekiraj ke se povlece. Slusaj gi doktorite i se ke bide dobro.
Zdravo devojki, dali ima nekoj sto seuste pie dostinex, i dali znaete do koja nedela se pie? Jas sega sum 10ta ned (1/4 nedelno pijam)
Јас имав во 6-та недела и до крај на прво тромесечие се повлече. Земај терапија редовно, одмарај, не кревај тешко.
Zdravo ,10 nedela sum na brisevite mi izleze enterococcus vo vagina, Dali imate iskustvo ? Mi dadoa vaginaletki ama ne znam da ne e rano za upotreba :/ Sto mislite ?
Како мислиш рано? Од 6та недела ставав вагиналети утрогестан. А ти имаш инфекција и веднаш мора да почнеш да се лекуваш за да не ти наштети на плодот.
Утрогестан не е за инфекција тие се подршка за бременоста, мислев антибиотски вагиналетки дали користел некој во прво тромесечие.
Мислев се плашиш да ставаш било какви вагиналети. Јас би се плашела од инфекцијата. Почни да се лекуваш
Zdravo 4+6 nedeli sum I imam bolki vo kicmata dole bas na sredinata veke 10 dena koga sedam najmnogu Kako zdrevena ja custvuvam Ima li nekoja cleka sto pominala na Istoto a sepak da bilo se vo red iskreno mn se zagrizuvam nekako neli e mnogu rano za bolki vo kicmata se plasam da ne e znak za nesto loso
Eve jas, vtora bremenost denes 6+6, psole pozitivniot test po nekolki dena odma pocna bolka vo polovinata, isto kako pred poragajot bolki sto imav i iskreno i mene me uplasija, ama za nekolku dena zavrsija, prasav na ginekolog koga bev na vtoriot pregled i mi rece ne e nisto strasno.