Здраво на сите (уште мали) мешиња. Јас сум во 8ма г.недела и веќе две недели пијам Pregnacare plus. Додуша, си ги пијам три месеци, на своја рака, додека се обидувавме тргајќи од некаде прочитано дека пренаталните витамини се најважни во првиот месец, а најчесто тогаш мамите не ни знаат дека се бремени. За жал, баш кога сум останала две недели немав дома, па не ги пиев за да не ме "отекуваат", а демек и немаше шанси да сум бремена Кога дознав одма продолжив. На првиот преглед докторката ме праша дали земам нешто од витамини а кога и кажав само си запиша во картонот, не искоментира ништо.. Инаку може и нема потреба од мултивитамини и омега во првите два месеци, читајќи ве вас?
И мене истото ми го кажаа, па после немаше некоја цртичка кај што требало да има, на последното ехо компјутерот го мери плодот една гестациска помал.. Ама од муабети со други мами, изгледа често знаат ова докторите да го кажуваат Мисли позитивно, сѐ ќе си дојде на свое место. Пс. Еве слика од мојата 6та г.недела, мислам дека ја имав истат состојба
ЈАс ги пијам премама дуо во прво тромесечие. Откако дознав дека сум бремена ги пијам, ама не додавам плус фолна зашто имаат во состав
Дали на некој досега имал темно кафеава мокрача со јак мирис? Инаку сум 12та недела од бременост ...позз
Zdravo devojki nova sum na forumot a I nova vo bremenosta,pred dva dena pravev test I pokaza pizitiven,vo vtornik sum na prv pregled kaj Dr.Elena petrova vo remedika,no imam cesti I kratkotrajni grcevi vo predelot na matkata,a vcera na rabota se premoriv I posle Cel den osekav tapa bolka vo dolniot del od stomakot,sto mislite vie dali e toa normalno me faka panika
Имам прочитано дека е нормално, иако јас не искусив до сега такво нешто. До посетата на гинеколог одмарај се и прилегнувај си почесто , не кревај тешки работи, мисли позитивно и "наслушувај" си го телото. Ако ти е страв, јави се кај својот гин.- мене после првата посета ми рекоа дека доколку имам болки и најмало крварење под итно да отидам, независно од денот или часот. Веројатно важи за сите матични пс. фолна киселина ако не пиеш- веднаш праќај некој во аптека
Срцка јас утре влагам во 9та недела и во 8ма дури се виде плод (ембрион) и слушнав срценце. Пред тоа ми викаа само зачетоци се гледаат, така да не се секирај ич. Се до 7ма немав, од 7ма си почнав да си повраќам некогаш, мачнини постојано и сл. Рано ти е
Сите се плашиме без оглед на кој начин сме останале бремени... Па ми рекоа зачетоци ама ништо не ми објаснија, као нормално било и на многу им се случува исто и покасно се појавува. Без грижи.
Значи сепак не имало тазе мајчички тука бајаги. Господ да ни е на помош и да не чува нас и нашите најмили во мешковците!
Jas sum znaci 4+6, PA vtori mesec zapocnuvam.. Kako stoite so simptomi meshinja? Mene gradite od vcera pocnaa MN da me bolat I Na moment I mi se zgrcuva stomakot ama brzo mi pominuva,CE nadevame vo red..
Мене градите ми се стабилизираа, најпосле застанаа. Не знам дал да се радувам или да се плашам Сега, бидејќи многу се пофалив дека немам никакви мачнини, ми се појавија и мачнини и киселини. Ама моиве се вечерни, не се утрински. После ручек ми се јавува некоја нелагодност, чувство на празен желудник и киселини, која се интензивира, за на крај да си легнам со лошо расположение. Не верував дека ќе го кажам ова некогаш, ама ете се претварам во Morning person - утрата ми се подобри од вечерите