Здраво девојки, јас сум 10та недела и имав на урина зголемени протеини и леукоцити. Бев на ехо за бубрези, имам камења во двата. Пред 4 дена имав висок притисок но сега ми е ниски. Но прашањето ми беше зошто денес имам такви вртоглавици што неможам да станам. Лек? Причина?
Лекар,не си во ситуација да пиеш ништо на своја рака сепак се работи за бременост.Консултирај се со гинеколог и прати го притисокот да не е висок
Ajde i jas da se pozalam. Imam problem so sinusi, prskam akva mariz dzabe, vaka mozam da disam ne mi e tolku zatnat ama osekam nekoj pritisok na nosot i kako mi se sleva vo grlo. I prethodno imav problemi so nosot no sega e poizrazeno. Sto da pravam neznam.
Баш истово го мислев и јас Јас сум 9 недела и некако не ги осеќам градите така болни.. малку може брадавиците.. Минатата недела повраќав секој ден, а сега ништо.. Немам баш потреба често да одам во вц... Дури и ми е страв дали се е во ред... Утре сум на преглед па ќе видеме.
Zdravo devojki, Nekoj lek za macnini da preporacate? 8ma nedela sum a veke dve nedeli sum so konstantni macnini I povrakanje. Probav so Antimetil I Navatac ama nisto ne pomaga.
Jas bev ista so bolki vo zeludnikot ,povrakjanje, samata pomisla za hrana mi se gadese , toa traese 1 mesec i se pomina. Probaj mleko, dvopek, caj od kamilica... Lek za toa nema ke pomine izdrzi i so lesno .
Чајот од ѓумбир ги смирува мачнините , јас немав којзнае колку мачнини но кај мене овој чај помогна .
Вртоглавици имаш ако ти е низок притисокот сега. Редовно мери го и пиј многу вода. Што ти дадоа за камењата во бубрези??? Јас имав во десен бубрег пред да останам бремена сега сум 6та недела и страшни болки во десен бубрег ...
Горен дел од стомак може да ти е желудник, дијафрагма, киселини, лошо варење. Јас од десно под ребро осеќам лоши болки одамна ама џнам дека се лошо варење, гасови... Чим си била на лекар мислам дека нема што да се плашиш
Само многу течности, увин чај и од брусница, а ако имам поголеми болки да отидам пак. Јас имам во двата бубрези камења од 5мм па нагоре.
Увин чај во бременост не се препорачува. И брусница барајте чиста, бидејќи чаевите што ги купуваме 60% се хибискус, брусницата ја има во мали проценти.
14.02 последен циклус овулација на 26ти, на 26 денови добивам, после 2 спонтани 1000испитувања и зборови од докторите : - сè е во ред нема проблем третиов обид ми е стрес ама и преголема желба. За 7 дена ми е следен циклус се надевам ќе го нема ама не можам да издржам да пројде времето. Последниве 4 денови имам нагони за повраќање од сабајле, денес и во сред ден едвај се воздржав да не истурам црева, има ли надеж да се рани знаци? А болки во гради и кичма немам веќе 1година после првиот абортус циклусите ми доаѓаат без никаква најава....
Moze, mene megu prvite znaci na bremenost mi se cesto mokrenje i nagoni za povrakanje.. obicno 3,4 dena pred pozitiven test. So sreka
Napraj si labokvik test, najtocni se, ako ima nesto ke ti pokaze bleda crta. Vo eurofarm gi ima ama nd vo sekoj, jas go najdov vo sp planet vo gjorce.
Здраво на сите 10+3 недела сум имам толку многу мачнини што веќе почна да ми влијаат психички неможам ништо да јадам буквално од се ми се гади, мојот матичен гинеколог ми препорача б6 и антиметил да пијам но не ми помагаат ве молам за совет, ви благодарам!
Мене ми помагаа суви крекери, водата со вкус што е на ѓумбир и ментол бонбони.. и можев да јадам само леб и топен кашкавал...
Јас и ден денес 15+ недели јадам ѓеврек за доручек, секој ден, уште имам гадење. Посуво јадев и јас, леб на тост стегнат со сол само. Така нешто без многу вкусови.