https://www.instagram.com/reel/CmCfOnvO9Ui/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Ima ovde koj caj za sto pomaga mozebi ke ti e od korist
сите ми зборуват мора да јадеш колку и да неможеш, а јас и тоа што го јадам е ептен на сила..и со тоа ми ствараат само стрес као демек ја нејкам да јадам и го правам тоа за инат
Колку можеш толку си пиеш витамини сигурно, тоа што треба се внесува, ќе помини, нека си зборуват остај не си ставај на срце.
Zdravo zenicki neka vi e sreken praznikot na site eve jas I tuka da prasam vo koj period kazavte za bremenosta na prijateli kolegi na rabota jas sum 6+5 I osven doma na najbliskite nemam kazano ma nikoj a ke mora ma rabota da kazam poradi boleduvanjeto a ic ne sakam da kazuvam epten mi rano
Здраво нека ти е среќен празникот и на тебе јас кога дознав бев 5 недела ии сеуште немаше срцева реакција и кажавме само дома после од кога слушнавме срцева реакција јас почнав да не кријам од никој, маж ми не даваше да кажувам до 12 недела ама јас се водам спрема тоа дека ако не дај боже треба да биде нешто ќе биде и во 7,8,9 месец
За патолошка зборуваш или за не дај боже боледување? Едно имам да кажам денес на празников: не си му должна никому ништо. Ако треба да отидеш тоа е мајка природа, нешто важно, во тебе растеш човечко битие и сега си најважна ти! Иста бев и јас се тресев еј да не ги зезнам работодавците да треба да бараат замена изненадно, па не чекај да не се налутат зошто седам дома си одев на работа 3 бремености и по препорака да останам дома па ги изгубив сите на прокрварување. Следна реков нека успее само останувам дома од прв момент и не ми е важно како ќе се справат на работа. Дури мислев да сум фер и да им кажам еј почнувам да пробувам за дете, смешки до каде оди мозок на една жена растргната меѓу мајчинство и кариера
Не се замарај толку со другите што зборуваат, прати си го сама телото. Јас сум 9та недела има денови кога ми е ужасно грдо, помешано киселини и мачнини, има и подобри денови. Во певата бременост во прво тромесечие јас ослабев 3/4кг, па бебето си растеше добро. Па после до крај 12кг накачив. И се секавам добро само што се породив сите киселини секундарно исчезнаа.
Da za na patoloska mislev inaku jas ic ne mu ja mislam Dali ke imat zamena I Kako ke najdat samo ubavo da mi pomine bremenosta... Samo nekako mi e rano da mu kazam.deka sum bremena epten sum na start eve veke treta nedela ne sum na rabota ama druga pricina mu kazav ne bremenost ama veke ke moram da mu kazam
I jas sum ista. Od sekakva hrana I mirizba mi se gadi I shto apnam povrakam. Gevrek e za dorucek, rucek I vecera. Ne sum funkcionalna za nisto ama se tesam deka za nekoja nedela ke pomine.. ceden limon malku mi pomaga I svez vozduh.
на мене од 5та недела тогаш дознав и како напротив од тогаш ми почнаа, пред тоа не осејкав ништо си јадев нормално не ми сметаше ништо
Дали има некој воопшто без симптоми? 10+6 сум, никогаш не чувствував гадење од ништо, само градите ми беа поосетливи, но од пред неколку дена и тоа се смири, па почна да ме фака страв да не има некаков проблем со бебушот
Баш напротив, мене докторката ми рече и ништо да не јадеш во прв триместар (поради гадење и повраќање) , бебето ќе си расте.
Uuu bidi radosna sto e taka. Moja drugarka ja cekame kaj i da e da se porodi. Bremenost od sonistata ima vo posledno tromesecje pocna da cuvstvuva nekoj problemcinja. Taka da nema sto da te zagrizuva toa. Uzivaj vo bremenosta. Nemaat site takva sreka.
Dali ima nekoj iskustvo so Dr Pavle Dimchev vo Sistina? Treba da zakazam za screening pa se mislam kaj koj.