Систина кај Димчев,во Ремедика кај Петрова.Од Гак кај Ливринова а од Чаир кај Шпишиќ.Јас имам искуство со првите тројца и се стручни поготово Петрова ми е закон толку пристапна,фина објаснува.Само со Шпишиќ немам другарка е многу задоволна од нејзе.
Здраво, јас сум осма недела више, вчера и денеска ужасно ме боли глава, ми зујат ушите, и низок притисок ми е. И што треба да направам за да ми биде нормален притисок?
Течности пијај поќе, вода, лимонада, јогурт со сол како ајран, јас имав тешки главоболки, исто низок притисок, до тој степен што неможев од кревет да станам од болка, баш на Божик 2 дена ги прележав од болка, 6,7 недела, пиев парацетамол прашав матичен ми рече можи, ама не помогна баш, цела бременост сум со главоболка, сега 15та недела сум, кога боли многу пијам парацетамол, кафе со лимон, кафе почнав да пијам пред недела две, пред тоа неможев ми се гадеше.
Немој да се грижиш, голем дел од трудниците посакуваат да се како тебе. Јас имав симптоми од 7 до 9 недела. Моментално сум 12 + 2 , без никакви симптоми, а бебе е добро.
Пиј повеќе течности . Доколку можеш напиј се ајран,кафе или чаша кока кола. Мене лично ми помага кока кола кога имам низок притисок.
Здраво девојки Да ви се придружам Ми касни 10 дена направив тест после 7 дена каснење, позитивен со втора темно црвена црта. Имам две машки дечиња значи здравје третото е на пат по само еден обид По моја пресметка бремена сум 5 недели имам закажано преглед вторник. Се надевам се ќе биди во ред.
Здраво девојки Да ви се придружам Ми касни 10 дена направив тест после 7 дена каснење, позитивен со втора темно црвена црта. Имам две машки дечиња значи здравје третото е на пат по само еден обид По моја пресметка бремена сум 5 недели имам закажано преглед вторник. Се надевам се ќе биди во ред. Второто ми е 1 годинка па дали е штетно што го кревам? Симптоми имам веќе 1 недела малку лошење вознемиреност, тешко дишење, поспаност, и болки во долниот дел кога го кревам малото и како менструални болки. Детево уште го дојам вторник ќе видам докторката што ќе кажи дали е штетно
Ке земеш ѓумбир, лимон и нане се исечено во 2 литри вода, јас го правев за мачнини ама уште го пијам многу освежува исто имам и низок притисок и цел ден пијам дали во бокал во шише што ти се наоѓа, од вечер правам за наредниот ден и вечерта во фрижидер ми стои
Имам читано дека ѓумбирот делува како аспирин па во бременост треба да се конзумира по консултација со доктор
Bravo na hrabrosta. Mene mi bese zabraneto i pokraj moite zdiveni hormoni ne se osudiv. I od koga mi dadoa zeleno svetlo pak nemozam,nesto me koci. I imas sreka sto nisto ne se slucilo, fala mu na boga da kazes. Zosto ke si se obvinuvas cel zivot posle. Ne e osuda ova za postapkata, sekoj si odlucuva za sebe. Ama toa ne mozev da izdrzam malku kako opravduvanje zvuci.
Ние од ко научив дека сум бремена само 2 пати имавме секс, во 5та недела скроз на почеток, потоа немавме и во 11та прокрватив малку розево и толку таа тема ја затворивме, сега сум 16та, желба имам ама стравот е поголем од се
utrogest 200 mg weichkapseln зошто се дава вагинално првите 3 месеца утрогестерон? а зошто прогестерон? Денес имав болки в стомакот и често мокрев зашо осеќам како да ми иди, 4+3 сум, зошто е тоа така Ок е?
Браво, баш ми е мило дека си веќе во безбедна зона, те читав во темата за предвремено и навивав Смееш ли сега малку да се раздвижуваш или уште мораш да лежиш?
Бев на прво ехо 5 + 4 по менструација по однос 4 недели За срце е рано, наместено е каде што треба.,само било малку пододлепено ми кажа дека тоа што дојам и што го кревам детето го има тоа предизвикано. Веднаш да прекинам со доење и да одмарам да не кревам за да биди се во ред. Утрогестан нормално ми пиша. На контрола за срце по 10 дена