Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.825
    Допаѓања:
    8.184
    Daj boze da bide taka i kaj mene :)

2. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Cestitki so lesno da si ja pomines bremenosta. Super ti e betata okolu 4 nedeli treba da si za Edna nedela bi trebalo da se vidi pred kolku vreme pravese iseminacija

На Angela* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.825
    Допаѓања:
    8.184
    Cestitki mila. Po betata najverovatno si 4 nedeli vo 5.... Za pregled te sovetuvam za dve nedeli. Togas ke se vidi se i bi trebalo da ima i srceva akvija veke togas.
    I dobro ni dojde ;)

На Angela*, IRBBB и Starchild им се допаѓа ова.
  4. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Ja pravev na 28.02. I se mislam dr.nedela da odam da proveram nemozam da docekam za 2 nedeli. :) Stavam vaginalno utrogestan po edna navecer neznam dali treba i od sabajle da stavam, nema steta od niv neli? I imam veke nekolku dena grcevi vo stomak kako za dobivanje normalno li e toa?

5. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Nema steta od utrogestanot jas go stavam sabajle I vecer I mene mi go prepisaa oti imav bolki vo kicmata mnogu .. pa normalno e na pocetokot da imas bolki Kako za dobivanje odi na kontrola slednata nedela I jas taka ne mozam da cekam mnogu.. inaku imas dosta visoka beta za toa vreme Dali ima sansi da se dve ;))

6. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    2.406
    Најпрвин честитки и со лесно до крај (fingers)
    Според последниот циклус си 4+0,така да рано ти е да појдеш на лекар. Најдобро би било за две недели, таман ќе слушнеш и :l:.
    Каде правеше инсеминација?

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Ti blagodaram mila, ja pravev kaj dr.Pale Korunovska

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    5.906
    јас сум 4+4 и на ехо се гледа точkа 3мм

На Maricheee и Angela* им се допаѓа ова.
  9. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Zdravo jas utre sum polna 8 nedela poslednite 4 nedeli sum bukvalno vrzana za krevet od 20 30 metra poveke ne odam najprvo bese zatoa sto imav mn jaki bolki vo kicmata mi prepisaa utrogestan od 200 I magnezijum DVa Po 400 mg bolkite do nekade zaminaja Sega mi e Dobro ama samo da lezam I pri najmal napor osekam bolka dole nisko vo stomakot ponekogas I koga lezam ja custvuvam ama ne e tolku cesto ama pri najmalo dvizenjw odma se javuva od simptomi imam samo zgolemen appetit osetlivi grafi I ovaa nikakva bolka sto veke mn me frustrira ne znam do koga ke Trae ama e loso veke ne mozam da izdrzam zakovana za krevet sovet od nekoja cleka sto pominala niz istoto Ili znae za takov slucaj da mi kaze maticnata mi e zanikade osven primaj go utrogestanot nisto ni kazuva ni objasnuva... Izvinete za dolgiot post

10. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Можеби плодот ти е подолу и затоа имаш болки .. јас исто така имав болки , но издржливи беа. Сеуште примам утрогестан ,насабајле и навечер , а кога осеќам појаки болки пијам и магнезиум. Лежев само 6 и 7 ма недела . Слушај доктор штом ти кажува да лежиш .Знам дека е многу досадно,но верувај ми доколку сакаш да биде се како што треба подобро ти е да си лежиш .

11. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Doktorot ne mi kazuva da lezam jas sama lezam za da me osekam nikakva bolka Ili Kako pritisok jas prasav maticnata pred DVa dena Kako e postaveno da ne Ima nekoj problem so postavenosta Vika se si e vo red stvarno ne znam od Kade doagaat takvite bolki ne se jaki ne se postojano ama se nekako iritantni I go imam od Sam start do koga ke bide ne znam ama veke mi se smaci... Tebe vo koja nedela ti kazaa deka e nisko

12. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Во 12н. матичниот ми кажа . Кај мене болките биле од тоа , доколу немаш потполно поверение во матичната појди си приватно кај некој да те ѕирне и кажи си го проблемот... Можеби ќе ти кажат од што ти се случува така .

13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Da taka I mislev da otidam na privatno za uste edno mislenje ama eve Vikas duri vo 12 nedela se gleda toa a jas sum 8 Dali ke se vidi Sega nesto I da otidam ne znam sto da pravam Dali da odam Sega Ili da pocekam uste nekoe vreme

14. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Даа :$
    На прв преглед установивме бременост и до втор преглед имавме односи два три пати, па кога отидовме за срце да слушниме се е во ред рече матичниот ама не кажа ништо за односи и баш си прашав буквално на излегвање и ми вика
    “аааа не, постелката е ниска почекајте”
    и јас :sweat:
    После то бев на преглед за 3 недели, прво прашање ми беше дали смеј односи, па фала богу се беше во ред и добивме зелено светло :D

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    5.906
    Денес имав чувство како да ми иди и не знам дали е од апчето што го користам вагинално, ко да ми тече нешто и не можам 2 капки мокрача да задржам,трк в вц нема ништо освен нешто од апчето и ко проѕирна вода.. дали е Ок? Термин за 1 недела на гонеколог.

16. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Zdr devojki ajde da se prijavam i jas po treti pat veke se nadevam ovoj pat ke uspe.. 4w

На 1209, anggell, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Dali moze da se koristi kanesten vo brenemos imam nekakva infekcija

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.537
    Јас ставав вагиналети Канестен 3 во второ тромесечие.
    Кандида имаш?
    Што ти вели доктор?

19. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Jas se javiv deneska mi kaza deka rano e za prigled a za infekcija da zemam od
    ne sakam da cekam mn za pregled zasto dva pati imav spontan vo 6 nedela ne sakam pak istoto da mi se sluci pa ke vidime se nadevam deka ovoj pat ke uspee

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.537
    А како забележа дека имаш инфекција?

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.