Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.141
    Допаѓања:
    8.700
    Daj boze da bide taka i kaj mene :)

2. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.701
    Cestitki so lesno da si ja pomines bremenosta. Super ti e betata okolu 4 nedeli treba da si za Edna nedela bi trebalo da se vidi pred kolku vreme pravese iseminacija

На Angela* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.141
    Допаѓања:
    8.700
    Cestitki mila. Po betata najverovatno si 4 nedeli vo 5.... Za pregled te sovetuvam za dve nedeli. Togas ke se vidi se i bi trebalo da ima i srceva akvija veke togas.
    I dobro ni dojde ;)

На Angela*, IRBBB и Starchild им се допаѓа ова.
  4. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Ja pravev na 28.02. I se mislam dr.nedela da odam da proveram nemozam da docekam za 2 nedeli. :) Stavam vaginalno utrogestan po edna navecer neznam dali treba i od sabajle da stavam, nema steta od niv neli? I imam veke nekolku dena grcevi vo stomak kako za dobivanje normalno li e toa?

5. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.701
    Nema steta od utrogestanot jas go stavam sabajle I vecer I mene mi go prepisaa oti imav bolki vo kicmata mnogu .. pa normalno e na pocetokot da imas bolki Kako za dobivanje odi na kontrola slednata nedela I jas taka ne mozam da cekam mnogu.. inaku imas dosta visoka beta za toa vreme Dali ima sansi da se dve ;))

6. Алек***

Алек*** Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    2.569
    Најпрвин честитки и со лесно до крај (fingers)
    Според последниот циклус си 4+0,така да рано ти е да појдеш на лекар. Најдобро би било за две недели, таман ќе слушнеш и :l:.
    Каде правеше инсеминација?

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Ti blagodaram mila, ja pravev kaj dr.Pale Korunovska

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.608
    Допаѓања:
    5.950
    јас сум 4+4 и на ехо се гледа точkа 3мм

На Maricheee и Angela* им се допаѓа ова.
  9. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.701
    Zdravo jas utre sum polna 8 nedela poslednite 4 nedeli sum bukvalno vrzana za krevet od 20 30 metra poveke ne odam najprvo bese zatoa sto imav mn jaki bolki vo kicmata mi prepisaa utrogestan od 200 I magnezijum DVa Po 400 mg bolkite do nekade zaminaja Sega mi e Dobro ama samo da lezam I pri najmal napor osekam bolka dole nisko vo stomakot ponekogas I koga lezam ja custvuvam ama ne e tolku cesto ama pri najmalo dvizenjw odma se javuva od simptomi imam samo zgolemen appetit osetlivi grafi I ovaa nikakva bolka sto veke mn me frustrira ne znam do koga ke Trae ama e loso veke ne mozam da izdrzam zakovana za krevet sovet od nekoja cleka sto pominala niz istoto Ili znae za takov slucaj da mi kaze maticnata mi e zanikade osven primaj go utrogestanot nisto ni kazuva ni objasnuva... Izvinete za dolgiot post

10. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Можеби плодот ти е подолу и затоа имаш болки .. јас исто така имав болки , но издржливи беа. Сеуште примам утрогестан ,насабајле и навечер , а кога осеќам појаки болки пијам и магнезиум. Лежев само 6 и 7 ма недела . Слушај доктор штом ти кажува да лежиш .Знам дека е многу досадно,но верувај ми доколку сакаш да биде се како што треба подобро ти е да си лежиш .

11. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.701
    Doktorot ne mi kazuva da lezam jas sama lezam za da me osekam nikakva bolka Ili Kako pritisok jas prasav maticnata pred DVa dena Kako e postaveno da ne Ima nekoj problem so postavenosta Vika se si e vo red stvarno ne znam od Kade doagaat takvite bolki ne se jaki ne se postojano ama se nekako iritantni I go imam od Sam start do koga ke bide ne znam ama veke mi se smaci... Tebe vo koja nedela ti kazaa deka e nisko

12. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Во 12н. матичниот ми кажа . Кај мене болките биле од тоа , доколу немаш потполно поверение во матичната појди си приватно кај некој да те ѕирне и кажи си го проблемот... Можеби ќе ти кажат од што ти се случува така .

13. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.701
    Da taka I mislev da otidam na privatno za uste edno mislenje ama eve Vikas duri vo 12 nedela se gleda toa a jas sum 8 Dali ke se vidi Sega nesto I da otidam ne znam sto da pravam Dali da odam Sega Ili da pocekam uste nekoe vreme

14. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Даа :$
    На прв преглед установивме бременост и до втор преглед имавме односи два три пати, па кога отидовме за срце да слушниме се е во ред рече матичниот ама не кажа ништо за односи и баш си прашав буквално на излегвање и ми вика
    “аааа не, постелката е ниска почекајте”
    и јас :sweat:
    После то бев на преглед за 3 недели, прво прашање ми беше дали смеј односи, па фала богу се беше во ред и добивме зелено светло :D

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.608
    Допаѓања:
    5.950
    Денес имав чувство како да ми иди и не знам дали е од апчето што го користам вагинално, ко да ми тече нешто и не можам 2 капки мокрача да задржам,трк в вц нема ништо освен нешто од апчето и ко проѕирна вода.. дали е Ок? Термин за 1 недела на гонеколог.

16. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Zdr devojki ajde da se prijavam i jas po treti pat veke se nadevam ovoj pat ke uspe.. 4w

На 1209, anggell, Carolin. и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Dali moze da se koristi kanesten vo brenemos imam nekakva infekcija

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Јас ставав вагиналети Канестен 3 во второ тромесечие.
    Кандида имаш?
    Што ти вели доктор?

19. Pikacuuu

Pikacuuu Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    150
    Jas se javiv deneska mi kaza deka rano e za prigled a za infekcija da zemam od
    ne sakam da cekam mn za pregled zasto dva pati imav spontan vo 6 nedela ne sakam pak istoto da mi se sluci pa ke vidime se nadevam deka ovoj pat ke uspee

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    А како забележа дека имаш инфекција?

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.