Обично во 12 недела прават брисови и да има нешто тогаш може да се третира пробај нешто на природна база како одмивање со камилица, чај од брусница, почни витамин Ц од 1000ка ако не пиеш колку толку да се заштитиш.
Дали плачете? Јас денес се изнервирав нешто и почнав да плачам некако емоции ме понесоа но сега ми е жал и страв да не му се случи нешто на бебенцето...
Веднаш после еритромицинот докторката ми даде и една доза сумамед, контролни брисеви правев после 8 дена сеуште бев позитивна и рече готово нема да ми дава да пијам ништо повеќе.Во 26та недела пак правев брисеви и негативна бев, најверојатно прерано беа направени првите контролни брисеви. Ти го кажувам ова за да не си правиш стрес самата на себе, зошто знам јас дека на себе си направив за џабе.
Мислам дека нема теудница што не плачела за време на бременост. Мое мислење само да не дојди до премногу премирање замислување паѓање психа тоа не чини за бебето. А малку плачење за глупости како што си знаеме да се растревожиме нема гајле. Поздрав со лесно
Дали некоја мајка доела и истовремено да става утрогестан? Јас морав да го одбијам детето 1 година но еве ноќе во спиење по еднаш цица не можам скрос наеднаш да го одбијам и истовремено ставам утрогестан еве веќе 4 дена. Дали е штетно?
Не осеќам никакво пецкање, никаква болка , вчера само кај десниот јакник како со нож обод. Киселини слаби,и тврди гради. Ок е 5 недела?
Во ред е како не. Јас градите не ги чувствувам никако променети, немам ни апетит зголемен, пред 1 недела како вознемиреност тешко дишење но сега прекина. Лошење немам.
Дали смеам да го бланширам коренот на косата после првите три месеци? И совет за запек? Јадам суви сливи но и тие слабо помагаат. Не одам во вц и по три дена а страв ми е да се напнувам. Ви благодарам и ја обожавам темава
И јас запек имав до скоро, сливи и киви мене ми помогнаа, на сабајле на гладно и вода повеќе. Јас се фарбав 1 досега со фарба без амоњак. За бланш нз, не би јас. Од утре 17та недела
Па и јас се мислам, а плава сум и свадба ќе правиме па незнам дали да ја правам. Иначе да прашам дали и некоја се боцка со клексани? Јас да поради генетски мутации и сум на боледување па најверојатно ќе извадам и паталошка.
Jas se blansirav dva pati vo bremenosta. Ednas na pocetokot ne znaev deka sum bremena i posle 6 meseci pak. Ne go pravis toa sekoj mesec. Po moe ne e strasno. Kako si mislis taka si napravi.
Женски 6 недела сеуште е гестациска кеса ништо не е формирано? Нормално е нели? Прашувам за седтра ми јас кога бев трудна 5+3 беше гестациска кеса и после 7+3 имаше срцева реакцијаа