Zdr zenski jas bev deneska na doktor potvrdi bremenos mi dade da pijam aspirin,Magnesium i untrogest se nadevam deka ovoj pat ke bide se vo red i plodot ke ostane do kraj .. Po nekogas imam bolki kako pred dobivanje dali se normalni tie se plasam mislam deka sekoj moment ke mi dojde menstruacia
Ako e pokasna ovulacija i zacnuvanje togas ne e cudno. Ke pojde za edna nedela i ke se vidi kako sto stojat rabotite.
Jas imav mnogu macnini I koga go prasav doktorot za gumbir mi rece vo nikoj slucaj na svoja glava. Mi prepisa Antimetil shto isto sodrzat gumbir ama vo mnogu mala doza ama voopsto ne mi pomognaa. Ceden limon piev jas i kolku tolku pomagase. Veke sum 11ta nedela i macninite i glavobolkite se po ublazeni.
Nekoj odma pocnuvaat so magnezium jas pocnav pokasno. Inaku mislam deka ne smeta da pies magnezium uste od sam start.
Za zapek maslo od leneno seme mnogu mi pomogna. Jas sum so mutacii I se bockam kleksan sekoj den I aspirin preku eden den.
Zatoa sto ova mi e 3 bremenost do sega dva pati imav spontan vo 5 nedela zatoa dobiv Magnesium i Utrogest za zadrzuvanje na plodot
Против киселини в желудник што земате? јас мокрам на саат и пол, нз дали е нормално... Кога кажавте на родителитр и на работа?
На родителите им кажавме кога слушнавме срце. На сите други после прв скрининг. На најдобрата другарка и на најдобриот другар им кажав кога видов две цртки.
Здраво. Имам упат од матичниот гинеколог за крвна слика во Авицена. Дали знаете колку се плаќа таму крвна слика за бремени? И која е цената? Благодарам
Здраво 8+4 сум денес цел ден повраќам и желудникот ме боле ,неможам ништо ни да јадам и пиам.Дали има некоја искуство за овие мачнини посебно за желудникот дали смеам нолпаза?
Мачнини скоро сите сме имале,јас до 18 недела црева истурав секој ден по неколку пати.Апчиња не пиев,консултирај се со гинеколог за нив.За болки во желудник пробај ладно млеко да пиеш малку по малку не наеднаш,мене ми го смирувало често. @Yeeah Крвна слика не се наплаќа за трудници ако упатот ти е од мат.гинеколог.Уринокултура се наплаќа посекако.
Пробај со полесна храна, и консултирај се со гинекологот за било какви апчиња немој на своја рака. Јас сум 11 недела на почетокот и водата ја повраќав дури и голтка. Мене матичниот ми даде антиметил да пијам.. Уште повраќам, некој ден помалку некој ден повеќе, киселините малку ми се намалија.. но не ги снема. Секој различно.. а за болки во желудникот мене ладно млеко ми помага
Вчера се испитав крвна слика, се е во ред но ме загрижи за железо ми е 11 а колку што разбрав за трудниците треба да биде над 20? Инаку сум 10та недела.