1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.908
    6+2
    srce ima cuka no premalo e zasega :)

Prenatal vs Nifty?

На ЕмајотаП и Starchild им се допаѓа ова.
  2. free.mind ***

free.mind *** Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    60
    Здраво на сите...потребна ми е консултација/совет...
    28 јануари ми беше последен циклус, требаше да добијам најкасно до 24 февруари и не добив. Правев тест наредниот ден и испадна позитивен со бледа розева линија. Закажав преглед за 10 дена односно на 8ми март.... Гинекологот ми потврди бременост (рана) немаше уште срцева реакција, не ми кажа точно која недела сум но претпоставувам си рачунаше точно од денот кога сум имала последен циклус. Ми кажа да дојдам за две недели да чуеме срце. Точно после две недели отидов на преглед и сеуште немаше срцева реакција. А плодот беше напреднат односно 6.4мм. А пред 2 недели кога ми правеше беше некаде 3.нешто. Мах 4мм.
    Ми вика нема срцева акција тоа е тоа. Одбери кај сакаш Чаир или државна да те пратам кај специјалист и да те чистат. Сега си вика 8ма недела до сега требаше да има, нешто не е во ред, кај и да е ќе добиеш јаки болки крварење ако не си средиш со време. Јас се запрепастив. Дијагноза напишал миссед абортус. Што врска нема зошто кај мене не престана плодот да се развива ниту па имаше срцева реакција па престанала. Кога отидов во Чаир кај специјалист на консултација им објаснав што се случи и тие беа така изненадени од дијагнозата. Да напоменам немам болки, крварење ништо. Се ми се одвива како нормална бременост. Осетливи гради, гадење, замор и толку. Тие рекоа да почекаме до понеделник нема потреба да брзаме со интервенција зошто не мора да значи дека ти си останала одма од последниот циклус бремена и дека си 8ма недела. Може средина на февруари се случило. Вака гледаме дека плодот напреднал од првиот преглед до сега. Доколку понеделник нема срцева реакција тогаш ќе мора да си одбереш сама на кој начин сакаш да се чистиш. Дали киретажа или со апчиња. Сега сум тотално под стрес. Како да постапам доколку во понеделник пак не се појави срцева акција а јас не крварам и немам болки? Дали да чекам или треба нешто дополнително да испитам? И на крај иако испадне најлошата вест која варијанта да ја одберам за чистење? Прва бременост ми е. Ако може и добар гинеколог матичен да препорачате за во иднина бидејќи кај тој што бев нејќам очи да му видам веќе. Доколку прашањето не е соодветно за тука ве молам преместете го кај што треба, јас според неделите проценив дека тука треба. Убав ден на сите <3

3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Затоа и реков не во бременост не без консултација со гинеколог или пулмоалерголог :)

4. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Вчера имавме односи со маж ми после многу долго време и денес имам малце светло жолтеникав слуз при бришење. Дали е нормално? А исто така и од вчера почнав да пијам UROLYT и чај од брусница по 1л. За бактерија во урината и сега незнам од што ми е а 8ма недела сум. Не ми е забранет секс од гинекологот но откако сум останата бремена ова ни беше трети пат како имаме, примам терапија утрогестан 2 дневно, клексани и метилирана фолна.
    А исто така и вчера докторот ме боцна со Прогрестерон. Бебето напредува и не ми е јасно зошто таа инекција но да напоменам имав две неуспешни бремености кои што завршуваа до 5 недели и сега можеби затоа е и таа инекција.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Прогестерон депо е за поддршка на бременоста,нема врска дека е нешто за со напредокот на бебето уживај.За односите незз што да ти кажам јас апстинирам оваа бременост од односи иако матичниот ми рече само до второ тромесечие да немаме.Следи ситуација секако си покриена со терапија

На SunnyGirl2 и Yeeah им се допаѓа ова.
  6. ludicka

ludicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    I jas go imam istiot problem a sum vo rana bremenost.Pijam lekovi na prirodna baza preporacani od doktor(alergoforte po edno apche na den)malce se skapi ama traat za dva meseci i stavam sprej aqua maris za alergii sto e i disam poubavo.Probaj bez hemikaliine loratadin i sl.bidejki tie i teraat na spienje i organizmot se prezasituva.
    Probaj

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Јас не би брзала, можеби си имала покасна овулација и подоцна си забременила. Плус плодот расти, не стагнира.
    Има жени што овулираат на крај на циклус, пред да добијат менструација, затоа сметањето според последен ден на менструација и не е баш секогаш точно.

Ти посакувам среќа, да имаш успешна и школска бременост. ❤️

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Почекај до понеделник и ќе видиш на што си не брзај. Можеби се работи за покасна овулација. Не брзај зошто знаеш дека е во матка, да е вонматерично веќе тоа е за секирација меѓутоа ова што те извадила од памет со болките и се немало потреба.

9. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Jas zasega uste ne pijam nisto gledam sto e mozno poveke da izdrzam bez lekovi barem do TRI meseci dodeka napravam ama epten Ako ne biva ke zemam od tije na prirodna baza

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.223
    Допаѓања:
    27.814
    Почекајте со секс до 12 недела кога веќе те боцка и со прогестерон. И користете заштита заради инфекции.

На Yeeah и lackygirl им се допаѓа ова.
  11. ludicka

ludicka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    27
    Napraviv konsultacija so doktorot,mi rece spored sostavot mozam da gi pijam a voedno treba majkata sa e zdrava i bitna e za maloto.Ne se sekiraj ,pij tecnosti poveke,ovosje i zelencug i ke ublazis simptomi.

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Od kolku mg piete metilirana folna jas ja pijam na solgar ama taa e od 400mg a slucajno vidov deka imalo I od 1000mg Dali Ima nekakva vrska treba li da zemam poveke mg da napomenam deka ne primam dodatni vitamini Kako pre mama Ili femibion zatoa sto sodrzat jod

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.223
    Допаѓања:
    27.814
    И јас пробав да издржам без лекови на силна кашлица во 6 недела и завршив со пневмонија. Некогаш е подобро да се напиеш нешто по совет на доктор пред да се искомплицира.

14. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Ooo bas mi e zal kaj tebe se znaci epten izrazeni simptomite kaj mene se manifestirat Kako zatnat nos kivanje pospanost I jades vo nosot Ili ustata inaku pri takvi seriozno simptomi mora lek

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Ако не ти е потенцирано од доктор за поголема количина подобро е даси останеш на таа доза како и до сега.

На meri24, IRBBB и deniz333 им се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.117
    Допаѓања:
    11.895
    Извини вака, дали ти се утврди од што е претходните две се неуспешни? Исто минав и јас па освен тироидата не ми се најде ништо.
    Имај најлесна и најубава бременост :inlove:

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    За првата природна селекција, за втората многу беше ниско плодот скоро пред излегување, па згора на тоа и се разболев и толку фалеше, но имам и генетски мутации. Пиев и пред да забременам Аспирин па мислам и тој помогна за оваа бременост. Ти благодарам, што побрзо и кај тебе и кај сите што го посакуваат тоа! :l:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Мајки со втора бременост што имале мачнини во првата, дали имате и во втората бременост мачнини и кога ви започнале? Јас рано добив позитивен тест али освен болни и отечени гради немам нешто посебно симптоми, ни кафен исцедок ништо, за разлика од првата што се имав. :)

На Marfi19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Исто ми почнаа мачнините, ги имав и во двете бремености, а не повратив ни тогаш ни сега. Ми поминаа само што влегов во второ.
    Истите симптоми ги имав, кај мене така се погоди.

На Marfi19, Starchild и Brpbrp им се допаѓа ова.
  20. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Во првата немав мачнини ама затоа во вторава душата си ја исповратив до 18 недела се у вц бев над шоља.Нема правила мене скроз различни ми се бременостите

На Marfi19 и Brpbrp им се допаѓа ова.