1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Pandelka bese li na prv pregled koga treba da se slusne prva srceva akcija,ti kazaa li

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @Anaksunamoon јас бев без мачнини до 6та недела. Сега цело време ми е лошо освен кога спијам. Башка од времево наше прекрасно и шеќерот ми паѓа па си паѓам и во несвест.
    Градите ме болат, ама не ми е како што беше болка и не ми се веќе жешки како порано.

Последна измена од модератор: 13 април 2017
    На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    PA kako sto citam kon 7 nedela za srceva akcija, a jas sum petok Pak za hormon da vidime taste kako sto treba..ti koja nedela si

4. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Rezultatite od brisevi se dobri uste naredna nedela skrining a za macnini i jas imam preku cel den koma sum pijam i antimetil na baza od gumbir za macnini ama i toa ne pomaga

5. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Jas vcera bev na prv pregled I mi kazaa deka sum 4ta nedela,se gledase Samo edna tocka I mi rece za tri nedeli Pak da idam za srceva akcija

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Jas osekam odbivnost kon jadenje I gadenje I odkoga ke jadam vo zeludnikot osekam bolka ama brzo mi pominuva. Bolkata vo gradite si stoi I osekam pulsiranje vo matka..

На kikin и LadyC им се допаѓа ова.
  7. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Bese li na eho,pravese li nekoi ispituvanja

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ова може ќе ви звучи смешно, ама мене ми е малку загрижувачки. Многу се заморувам. Малку да попешачам и се задишувам, срцето мислам ќе ми излета. Мислам алооо 3 месец само што влегов, а па живеам на 4ти без лифт, значи драми е секој ден нагоре... А да, матката и грчевите не ме напуштаат, редовни си се, но се во граници на нормала.

9. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Koj den ti e od ciklus I te gledaa vaginalno ili preku stomak. I jas bev vcera Na 34 den of ciklus I doktorot nevide nisto ama me gledase preku stomak I rece rano e MN ama I skroz nezainteresirano me gledase.. I Sega koski mi se tresat do petok koj ke cekat

PA 4 sprat e sto ocekuvas :) , jas se umoriv I od pomislata 15 stepenici odmoraliste, drugi 15 odmoraliste, drugi 15 odmoraliste ...:) normal no e da se zamoruvas, Sega ti e potreben pogolem odmor. Krvnata slika kakva ti e..

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    @pandelka kоја недела си? Немој математичаров го збуни.
    Вагинално ме гледаа и на прва и на втора контрола. И срценце така слушнав и се... Не знам како преку стомак боже господе... Иначе и крв ми е ок , уринокултура негативна, брисеви негативни, се ми е ок...

11. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Jas vcera bev tocno 35den od ciklus I me gledase vaginalno vide edna tocka od 7mm I mi kaza deka sum 4ta gestaciska nedela I srce treba da slusneme za tri nedeli

12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Jas uste cuvstvuvam odbivnost kon hrana I toa pri pomisla, zamislu koga ke ja vidam. Ama si jadam. Mora :)

На LadyC и pandelka им се допаѓа ова.
  13. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Jas sum 35 den denes, a me gledase preku eho Na stomak I koga slusna deka sum imala dve vonmatericni I dva spontani kako da si zacrta deka e rano I negleda nisto( ova Na ginekologija oh) ne my bese bitno ni deka testot bese povtorno positive i so pocrvena boja od predhodno, katastrofa I mene tolku mi trebase ...
    @kikin koj rece deka nejadam :lol:

14. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.845
    @LadyC значи јас и ти сме тука некаде со неделите :) Во врска со гледањето на ехо, верувам дека докторот си има свои причини, може за некои мами е побезбедно да се гледаат преку меше..

15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Мислам дека за меше е рано... Не знам што да кажам... Важно е да не се нервира @pandelka и општо сите ние, важно е се да е во ред и мислам дека многу е рано за ембрион убаво да се гледа. Мене дури во 8ма ми се виде и слушнав срце. Значи кај сите е различно и без грижи. И јас бев иста како тебе. :*

Леле мора да ви кажам многу ви се радувам на сите и мило ми е што се множиме тука во прво тримесечје и дај боже до крај заедно да си гураме со лесно! <3

На pepapa, pandelka и Anaksunamoon им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.781
    Се гледа и преку меше зошто да не се гледа? Во овие недели веќе може да се види. Мене матичната така ми слушна и срце минатиот пат - преку стомак. А во Плодност докторот ме гледа вагинално само. Искрено ме болеше минатиот пат прегледот вагинален (пошто секс - што е тоа? :$) А и со депилацијава ексик(facepalm)

На Anaksunamoon и LadyC им се допаѓа ова.
  17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Жени здраво , јас официјално денес бев на лекар и ми кажаа дека сум 6 недела и 4 дена :) Имаше и срцева реакција :inlove:.Не пишував чекав официјално да отидам на преглед. Ми падна камен од срце :) СЕ надевам дека ке гураме заедно 9 месеци :hug:

На Bebulleee, A&Z, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Ех... Како не му е срам на докторот што ме соблака две контроли, па и се бричев (после 10 год) за да не одам како шимпанзо. Мамето мамино. Ако можеше преку стомак зошто сонда да пика... Боже господе како се нанервирав :(

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Sega rano e ili ne e..:worried:

20. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    911
    Srcka so lesno jas i ti epten sme isto jas sum 6+3, ajde so lesno da ni e na site

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.