Прво тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by LusySkyDiamonds, Apr 3, 2014.

1. lejla5

lejla5 Истакнат член

Pandelka bese li na prv pregled koga treba da se slusne prva srceva akcija,ti kazaa li

2. LadyC

LadyC Форумски идол

@Anaksunamoon јас бев без мачнини до 6та недела. Сега цело време ми е лошо освен кога спијам. Башка од времево наше прекрасно и шеќерот ми паѓа па си паѓам и во несвест.
    Градите ме болат, ама не ми е како што беше болка и не ми се веќе жешки како порано.

Last edited by a moderator: Apr 13, 2017
    muchacha_a likes this.
  3. pandelka

pandelka Популарен член

PA kako sto citam kon 7 nedela za srceva akcija, a jas sum petok Pak za hormon da vidime taste kako sto treba..ti koja nedela si

4. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Rezultatite od brisevi se dobri uste naredna nedela skrining a za macnini i jas imam preku cel den koma sum pijam i antimetil na baza od gumbir za macnini ama i toa ne pomaga

5. lejla5

lejla5 Истакнат член

Jas vcera bev na prv pregled I mi kazaa deka sum 4ta nedela,se gledase Samo edna tocka I mi rece za tri nedeli Pak da idam za srceva akcija

LadyC likes this.
  6. pandelka

pandelka Популарен член

Jas osekam odbivnost kon jadenje I gadenje I odkoga ke jadam vo zeludnikot osekam bolka ama brzo mi pominuva. Bolkata vo gradite si stoi I osekam pulsiranje vo matka..

kikin and LadyC like this.
  7. lejla5

lejla5 Истакнат член

Bese li na eho,pravese li nekoi ispituvanja

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Ова може ќе ви звучи смешно, ама мене ми е малку загрижувачки. Многу се заморувам. Малку да попешачам и се задишувам, срцето мислам ќе ми излета. Мислам алооо 3 месец само што влегов, а па живеам на 4ти без лифт, значи драми е секој ден нагоре... А да, матката и грчевите не ме напуштаат, редовни си се, но се во граници на нормала.

9. pandelka

pandelka Популарен член

Koj den ti e od ciklus I te gledaa vaginalno ili preku stomak. I jas bev vcera Na 34 den of ciklus I doktorot nevide nisto ama me gledase preku stomak I rece rano e MN ama I skroz nezainteresirano me gledase.. I Sega koski mi se tresat do petok koj ke cekat

PA 4 sprat e sto ocekuvas :) , jas se umoriv I od pomislata 15 stepenici odmoraliste, drugi 15 odmoraliste, drugi 15 odmoraliste ...:) normal no e da se zamoruvas, Sega ti e potreben pogolem odmor. Krvnata slika kakva ti e..

LadyC likes this.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

@pandelka kоја недела си? Немој математичаров го збуни.
    Вагинално ме гледаа и на прва и на втора контрола. И срценце така слушнав и се... Не знам како преку стомак боже господе... Иначе и крв ми е ок , уринокултура негативна, брисеви негативни, се ми е ок...

11. lejla5

lejla5 Истакнат член

Jas vcera bev tocno 35den od ciklus I me gledase vaginalno vide edna tocka od 7mm I mi kaza deka sum 4ta gestaciska nedela I srce treba da slusneme za tri nedeli

LadyC likes this.
  12. kikin

kikin Популарен член

Jas uste cuvstvuvam odbivnost kon hrana I toa pri pomisla, zamislu koga ke ja vidam. Ama si jadam. Mora :)

LadyC and pandelka like this.
  13. pandelka

pandelka Популарен член

Jas sum 35 den denes, a me gledase preku eho Na stomak I koga slusna deka sum imala dve vonmatericni I dva spontani kako da si zacrta deka e rano I negleda nisto( ova Na ginekologija oh) ne my bese bitno ni deka testot bese povtorno positive i so pocrvena boja od predhodno, katastrofa I mene tolku mi trebase ...
    @kikin koj rece deka nejadam :lol:

14. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

@LadyC значи јас и ти сме тука некаде со неделите :) Во врска со гледањето на ехо, верувам дека докторот си има свои причини, може за некои мами е побезбедно да се гледаат преку меше..

LadyC likes this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Мислам дека за меше е рано... Не знам што да кажам... Важно е да не се нервира @pandelka и општо сите ние, важно е се да е во ред и мислам дека многу е рано за ембрион убаво да се гледа. Мене дури во 8ма ми се виде и слушнав срце. Значи кај сите е различно и без грижи. И јас бев иста како тебе. :*

Леле мора да ви кажам многу ви се радувам на сите и мило ми е што се множиме тука во прво тримесечје и дај боже до крај заедно да си гураме со лесно! <3

pepapa, pandelka and Anaksunamoon like this.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се гледа и преку меше зошто да не се гледа? Во овие недели веќе може да се види. Мене матичната така ми слушна и срце минатиот пат - преку стомак. А во Плодност докторот ме гледа вагинално само. Искрено ме болеше минатиот пат прегледот вагинален (пошто секс - што е тоа? :$) А и со депилацијава ексик(facepalm)

Anaksunamoon and LadyC like this.
  17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Жени здраво , јас официјално денес бев на лекар и ми кажаа дека сум 6 недела и 4 дена :) Имаше и срцева реакција :inlove:.Не пишував чекав официјално да отидам на преглед. Ми падна камен од срце :) СЕ надевам дека ке гураме заедно 9 месеци :hug:

Bebulleee, A&Z, Annath and 8 others like this.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Ех... Како не му е срам на докторот што ме соблака две контроли, па и се бричев (после 10 год) за да не одам како шимпанзо. Мамето мамино. Ако можеше преку стомак зошто сонда да пика... Боже господе како се нанервирав :(

BirMelek likes this.
  19. pandelka

pandelka Популарен член

Sega rano e ili ne e..:worried:

20. pepapa

pepapa Популарен член

Srcka so lesno jas i ti epten sme isto jas sum 6+3, ajde so lesno da ni e na site

VedaG10 likes this.