Честитам, со лесно да си ја износиш бременоста Инаку првиот пат кога бев бремена, 2-3 пати повратив и немав мачнини. А сега од 7 недела до 10 недела, повраќав секој ден по 2-3 пати. Скроз различни ми се бременостите. Мислам дека нема правила Со лесно
Во првата ми почнаа некаде 7-8 недела, во втората уште во 5та. Во првата повраќав до 5ти месец,сега неколку пати повратив,но мачнини и гадење исто до 5ти месец имав.
МислењеИсцедокот ми е кремово кафен и ми вика нормално било а 6та недела сум а читам тука некој примате терапија за таков исцедок. Да одам и на приватно да си ја смирам душава?
Pobaraj si I vtorto mislenje I nisto da ne e neka ti uklucat prevenrivno utrogestan od toa nema steta... Sestrami prokrvari vo 8 nedela isto taka kafeav iscedok I uklucija terapija miruvase nedela dena I nemase nikakov problem
Оди на 2ро мислење, не би требало да е таков исцедокот. Одма денес оди, најверојатно ќе ти дадат прогестерон.
Ми рекоја да ставам утрогестан 200 вагинално, ви благодарам на одговорите помирно сега се чуствувам се надевам се ќе биди како што треба
Zdravoo zenski, 13+3 sum bev nastinata do pred dva dena, sega sum okej samo sto nosot mi e zatnat seuste i pocna slajmovi da imam tolku mi e grozno mi pravaat da mi se nadiga ve molam za poomos nekoj ako znae nesto sto da se napijam
После биохемиска бременост од кој датум се рачуна нов циклус? Бидејќи јас прокрварев па после кафено имав па после тоа пак крварење? Е сега од кој датум се смета за да пресметам која недела сум бремена?
Девојки да ве прашам на колку време ве гледаат вагинално? Јас одам секој четврток за инекција Прогрестерон и секое идење ме гледа на вагинално ехо, па сакам да му речам ако може да не е толку скапо затоа што секое гледање на ехо ме кошта 500 денари, а и плус инекцијата 500. Значи 1000 денари, а кај се плус клексаните кои што ги боцкам секој ден и останатите витамини. Мислење?
Да Депо и да кај матичен и не ми даваат фискална ни за тоа ни за тоа... Тешко се чуствувам многу, без денар сме а толку многу го очекувавме бебето. Инаку сум 9та недела. Пишав и во друга тема за клексаните, како да молам да земам упат за специјалист за нив да ми се враќаат парите 14 имам само што ќе ми вратат пари а за 10 не, но сега во понеделник ќе одам да побарам за да не треба уште да купам каде што нема да ми вратат пари... Инаку немам крварење во бременоста,за да примам тоа незнам што му текна со тоа. И примам два пати дневно утрогестан. Пишувам тука бидејќи сум многу тажна стварно...
Можеш да пресметаш од денот на зачнување, т.е. денот после позитивниот тест за овулација. Тука на линкот може да одбереш, дали од последна менструација или дата на зачнување (conception date). https://www.whattoexpect.com/due-date-calculator/