Значи тој тебе те пљачка со боцкањево, буквално. Купував инекции, една е 80-90 денари, на секои 2 дена ги примав на почеток, а потоа на секои 4, па дури потоа еднаш неделно. Со инекциите одев кај општ матичен, сестрата ми ставаше и денар не плаќав. Тој бил сосема ненормален некој, 500 денари што ти зема за боцкање Депо е бесмислено. Пробај кај општ матичен или на државно да одиш да ти ставаат беспари. Во книшка нека ти напишат дека треба да ги примаш и може да одиш во Идадија, во Јане, каде и да одиш ќе те боцнат бесплатно. Ова за Скопје, не знам од каде си. И зошто прегледи секоја недела? Има ли причина за тоа?
Прво нема смисла секоја недела ехо не прифаќај. Од кога ќе видиш срцева акција во ,6та недела , нареден преглед тек прв скрининг 12та недела. Ако у меѓувреме имаш болки или крварење ќе одиш инаку нема зошто. И јас секоја недела се боцкам прогестерон, една ампула е 100 ден и ме боцка матичен без пари, во ресхумана одам. Да му кажеш наредем пат дека не сакаш ехо, и дека си прашала дека за боцкање не се наплаќа. Нека не те праи будала.
Женски 10+3 сум, од вчера страшна главоболка, ќе пројде неколку саати и вака навечер фаќа... Притисок низок 90 со 67... Чаре? Пиев магнезиум и б6... Ме фаќа паника...
Ви благодарам многу. И ќе кажам сама да си ги купувам ако не.. Оф леле многу се изнервирав искрено со ова...
Нема што да се нервираш не си знаела и те искористиле. Затоа сега знаеш нареден пат ќе си кажеш нема што да те мафтосува. И искрено не знам џашто толку прогестерон ако немаш индикација. Јас имам хематом и затоа примам една вагиналета навечер и се боцкам еднаш неделно. Побарај друго мислење...
А што му се замараш не е единствен гинеколог има и други.Срамота безобразлук ај пиши ми заклучени ти се пораките
Iskreno, da uvidam deka taka me kradi jas ke si pobaram drug maticen ginikolog. Nema zosto da mu se plasis. Dodeka taka molcis ke te koristat sekogas
Абе каков страв, него треба страв да го фати. Кажи дека си зборела со доктор и со адвокат и дека незаконски ти наплаќал боцкање плус ти правел ехо без потреба тука имаш манипулација од медицинско лице. Има да го направам лом. Па он да се плаши од мене да не го пријавам. Идиот! Оди изнакажи му се и мењај под итно гинеколог. Овој чим за ова те мафтосува како можеш понатаму да имаш доверба за твојот живот и животот на твоето бебе? Ќе те опљачка до крај. Твои пари си се. Ако не се браниш сама никој нема. Собери храброст и оди растерај го у три лепе.
Мене ми е страв дека примам и клексани и дека сега извадив патолошка... Ќе видам во понеделник како ќе се однесува девојки многу ви благодарам да не бевте вие немаше ни да дознаам.
Тоа може уште повеќе да ти го спушти бидејќи смирува, прво јади нешто солено и газирано да ти се качи, па после витаминиве за опуштање на главоболката. Искрено јас првите месеци имав јаки главоболки, а општо во животот мнооогу ретко имав главоболки, ми поминаа сами од себе после некој период, ќе помине, симптом е.
Нормално е да имаш главоболки во прво тромесечие. Се сеќавам ги имав и јас. Течности пиј, одмарај колку што можеш, ќе поминат.
@Yeeah Терапија не прекинувај ни Клексани ни прогестерон. Верувам дека ти ги дал поради тоа што ти ја знае историјата, да те заштити од повторување на тоа што ти се случи. Ако нешто се сомневаш, оди на второ мислење, но сама на своја рака не прекинувај ништо.
Мене и по 2 дена ме држеше главоболката, пречесто ме болеше, уште ме боли еднаш, 2 пати неделата, 19та недела од понеделник сум. Исто со низок притисок.
Не ја прекинувам терапијата никако, само сум разочарана од мене ли да краде дете што се вика... Инаку ме интересира дали тие инекции ги даваат без рецепта во аптека? Искрено цела ноќ не спиев во глава ми беше цело време тоа зошто баш мене а можам да кажам дека скоро на никого не наплаќаат ништо кога чекам ред и гледам, не ми е јасно стварно. Мојов вика те начекал наивно мирно. Ќе речам во понеделник докторе дали ги има овие инекции во аптека јас да си ги купувам бидејќи вака премногу скапо ме фаќа. Ќе постапам културно и фино и ќе речам дека неможам да си дозволам секоја недела на ехо. Фала ви девојки
Не ни треба ехо секоја недела, од ко ми потврди срцева акција тек во 12та недела ми рече да одам, ехо правам сеуште на 1 месец. Освен ако има некои др индикации за ехо, ама ко што те читав во ред е кај тебе.
Mnogu naivno si ... Verojatno si i mlada po muabetot. Nema sto da go prasuvas nego dali gi ima vo apteka, pojdi i prasaj si po aptekite i so informacijata ke znaes sto da pravas. Koga ke pojdes vo ponedelnik na pregled ke kazes jas dojdov vie mene da mi napisete kolku pati treba da gi primam inekciite, ke si gi kupuvam i stavam kaj opst lekar oti mnogu poeftino ke me cini. A za eho ne sakam tolku cesto da me gledate ne samo zatoa sto ne sum finansiski mokna tuku ne gledam potreba. Toa treba da mu go kazes mila moja. Da svati deka nema da moze da manipulira so tebe kako saka. Oti ako bides premnogu pak fina, pak ke iznajdi nacin toj da ti go stavi crvot i da te manipulura. Moja preporaka i da si go smenis maticniot. Na pocetok si, do kraj ima da te osuri.
Во систина 600 денари ми бараа за апликација на прогестерон, па сестрата ми кажа оди матичен нека те боцне да не плаќаш за џабе. Приватниве болници ремедика систина се друго.