Јас одев на дежурна служба бидејќи во недела ми се паѓаше да ги ставам ништо не ми наплаќаа, инекциите ги зема мм со извештајот од докторот првиот пат од зегин, а после од маалската аптека ништо не му бараа. Исто тоа го приметив и за утрогестанот во поголемиве аптеки бараат печат од доктор иако се целосно на приватно, а малскиве аптеки не ни побарале. Ако ти се укаже можност прашај го докторе што ми следува мене како трудница бесплатно гледам активна тема е по социјалниве мрежи па да си знам, можеби ќе го фати некој срам дека зема парче леб од трудница која што ја очекуваат големи трошоци во иднина… Ти посакувам лесна бременост и помалку нервози.
Инекциите без рецепта ги купував, а и Утрогестанот. Никаде никогаш не ми барале рецепта. Цело пакетче ќе купиш инекции со парите што ти ги зема за едно боцкање.
Се јавив во аптека прашав ми рекоа морам да имам розева рецепта. Ќе разговарам со гинекологот во понеделник со убаво со мирно ќе му кажам па ќе видам.
Probav da ti pisam vo inbox… Jas imav spontan I mi ostanaa kleksani, pa bi ti gi poklonila. Kontaktiraj me vo inbox.
Трудници, имам благо крварење, на хартија, и по малку на секојдневната влошка, немам некои појаки болки, освен оние менструални кои ги имм од почеток, утре секако ќе идам на преглед, ама дали има некоја со слично искуство. 10+4 сум. Ставам утрогестан навечер и насабајле.
Девојки да ве прашам, 5+4 недела сум, последниве 3 дена имам мака со стомак. Подуеност и како киселени. Дали е нормално или нешто да превземам? Ви благодарам
Девојки ми отече десната рака кај прстите и вените од нигде никаде,се боцкам со клекасни имам генетски мутации што да правам? Ужасно боли. Ми е страв да не настане некоја компликација. Ставам ладни облоги па подобро е.