1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Zenicki daj kazete sto da stavam, veke 5-6 dena sum so zatnat nos i mrsuli.Koristam operil ama toj moze do 7 dena samo, probav so sprej od divo origano no ne me odzatnuva, probav i so akvamarin i toj nisto veke neznam sto da kupam inaku sum 6 nedela

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.199
    Допаѓања:
    27.710
    Не смее оперил, ни било кои капки за одзатнување. Користи морска вода и инхалирај се.

На IRBBB и Angela* им се допаѓа ова.
  3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.778
    Nikoj od ovie sprejovi ne se preporacuva vo bremenost osven aqvamarisot obicen fizioloski.Nosot zatnat moze i od samata bremenost a i ima virusi.Zemi ispiraj go nosot i sinusite so fizioloski

На Angela* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    Probaj so topli napitoci I inhalacii so caj od kamilica pregoren seker so mleko I puter toa najmnogu mi pomaga za lekovi gledaj vozdrzuvaj se I operilot sodrzi antibiotik gledaj poveke na prirodna baza

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.820
    Допаѓања:
    8.170
    Seto toa sto go imas koristeno e zabraneto vo bremenost. Jas za zatnat nos samo koristev fizioloski rastvor, ili sprej za nos za bebinja. Mozes da zemes luta mast ili alpa od zegin i da si go mackas nosot i gore sinusite. I inhalacii so kamilica da pravis

6. bojanama

bojanama Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    81
    Бев да. Се е добро, можеби период за добивање, па знаело да покаже. Ми зголеми на 3 утрогестан и 3 магнезиум.

На *Milicka* и lackygirl им се допаѓа ова.
  7. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    isto bev i jas koristev akva maris i nemas nikakov efekt mi se pogodi bas da imam kontrola i go prasav doktorot mi rece deka moze da pijam rinostop od edno apce se osetiv kako nova… e sega neznam bez dozvolna na doktor sepak ne ti preporacuvam konsultiraj se javi se kaj maticen prasaj mislam deka se zavisi i koja nedela si

8. Bebushka123

Bebushka123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    57
    Здраво , јас сум нова тука со прва бременост ( инвитро ) па целата у паники.
    Според мене би требало да сум 5 недела . Е сега ништо немам од симптоми т.е до вчера некако у спиење ме болеа градите и прилично зголемени ми беа .
    Од вчера некако нит ме болат а и како спласнати ми се денеска а на прво ехо сум дури во Среда па малку ми е страв да не се случило нешто.

9. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    probaj da se smires so panika nema da napravis nisto samo ke si stetas misli na ubavi pozitivni raboti :) se ke bide vo red

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    33.652
    Честитки, со лесно да ти е, школска бременост да си имаш.
    Не се грижи, не значи дека симптомите ќе бидат постојани, некои трудници ги имаат постојано, некои повремено, некои воопшто.
    Вообичаено првите симптоми се јавуваат после 6-7ма недела. Не се оптеретувај, само убави мисли и гали меше.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.792
    Не се случило ништо , мене ми спласнаа уште пред да правам тест , и мислев дека ништо ни од тој обид , ама на 12ти ден имав бета 1300 , опушти се , уживај не барај симптоми се ќе боде добро :)

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  12. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Nekoj 11ta nedela i so bolki?? Bev na pregled se e ok, ama mn cesto me fakaat bolki vo stomak. Na pr navecer dali od polna besika ne znam uzasno bolenje i przenje pa tek koga ke otidam do toalet malce se smiruva pa moram da sum budna uste 20 min pa prezaspivam. Preku den cudni grcevi dole, pa bolni gasovi, pa ko peckanje, pa jajnici osekam bolka, aman da ne si raat . Kako pritisok dole kaj matkata non stop...

13. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Уринокултура имаш ли направено? Доколку немаш , направи си за да знаеш да не случајно станува збор за уринарна инфекција . Инаку со болки сум уште од 7ма недела. Сега сум 16 и се уште ги имам . Меѓутоа бргу ми поминуваат . :D

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Дали редовно одиш по голема нужда? Може и од гасови да е

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Па имам проблем од прогестеронот... Пред да останам си немав проблем сега мака мачам со тврда столица...

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    24.143
    Исто бев и јас до 15, 16 недела, никогаш не сум имала тврда столица, ама до тие недели маки мачев, со киви и сливи ми се средуваше, сега сум подобра, барем немам запек :) и со првото исто ми беше.

На *Milicka* и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Епа од тоа те боли. Гасовите ти се внатре може и некогаш како јака болка во анусот да осетиш од запекот. Решение мене ми помага грејпфрут треба да го јадам ама јас го цедам и така го пијам. Вода количински да пиеш и благото барем да го исфрлиш одреден период, компот од сливи, киви исто помага нормално зависи на твое тело што ќе делува :)

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    1.346
    Здраво женски :inlove: Јас вчера добив позитивен тест и одма отидов на тест преку крв HCG резултатот е 120,75 :inlove: Сакам да прашам бидејќи на гинеколог треба да идам дури на 20ти април пијам само витамин д од 2000мг и фемибион 1 кој ми е даден уште од кога пробувавме за бременост од гинекологот. Дали треба уште нешто да пијам додека отидам на гинеколог или да продолжам само со тие две?

На Sunrise!!! и Marfi19 им се допаѓа ова.
  19. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Честитки!
    Мене ми даде и метилирана фолна, ама јас ги користам Пре Мама, мислам дека во Фемибионот има и фолна.
    Мислам дека сега засега не ти треба ништо плус, гинекологот ке ти каже кога ке одиш на преглед.

На _budaletinka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marfi19

Marfi19 Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    88
    Девојки дали имате користено наусолвит капки од ѓумбир против гадење и дали ви помогнале?
    Во првата бременост зедов антиметил, но не видов некое подобрување.
    Или предложете ми друго нешто што ви помогнало.