Мене и сега ми помага само грицкањето т. е. да не се оставам да огладнам да ми се пријаде па да јадам. Сега 100 пати јадам по малце и така си го решавам проблемот. Пробај и со спрајт дали ќе ти помогне
Здраво, бев кај Фимчев во петокот се е во ред, од толку бевме возбудени дури заборавивме да прашаме дали да продолжам уште со дабростон да пијам? Прекинав уште од петокот, но вчера навечер и прееска малку ме болеше долниот дел односно кај матка како ме боцнаа неколку секунди брзо ми помина. Е сега ми е памет зошто е така? Инаку од почетокот имав крв во матка,е сега не знам бидејќи до сега не ми спомнаа ништо. Инаку утре влагам у 13та недела.
Мене на прв скрининг ми рекоа уште 10 дена да примам после постелката ќе си превземе. Види на извештајот што пишува.
ни капки ни антиметил ништо не ми помогна барем мене дури откако влегов во втор триместар почна малку да се намалуват мачнините и гадењата , дури ги и имам сеуште чат пат 15+2
Zdravoo damii jas imav odnos na 28mi mart nezastiten i malku rizicno bidejki bese ploden den...na vulvata imav sperma i sega za 2 dena treba da mi dojdi...ne se osekjam kako drug pat nemam macnini kako koga drug pat pred da mi dojdi no vcera imav vrtoglavici odvreme navreme, cuvstvuvam blago gadenje ponekogas vo tekot na denot, polovinata me bolese ja cuvstvuvav ko zdrvena bukvalno, imam novi zrncinja na liceto, zeska sum na liceto, cuden vkus cuvstvuvam vo ustata, zavcera koga jadev mandza grasok mi imase porazlixen vkus od drugpat posilen i toa samo jas takov vpecatok imav drugite od moeto semejstvo ne, zavcera isto taka mi bese pritisokot visok 139 so 79 i pulsot 92, na gakjickite pred 2/3 dena imav bezboen iscedok so mala crvenka nijansa isto taka imam i bel ili bezboen iscedok ovie dena, vcera dobivav topli branovi osekjav toplina po celoto telo...mozno e da sum bremena? izvinete na dolgiot post
Pa DVata se okolu 200 den jas gi pravev cetiri dena pred ocekuvanata menstruacija I na DVa imav bleda linija gi pravev popladneto ne Bea so prva utrinska
Дали има некоја што ја боцкаат со прогрестерон депо, а да не крвари? Не ми е јасно зошто ја примам инекцијава секоја недела а не сум крварела 10та недела сум. И да ве прашам дека сум преку него на патолошка дали може да го сменам матичниот гинеколог ако може некоја да објасни.
Da ne imas nekoj drugi problematiki Kako hematom Ili bolka vo polovinata Ili stomak Ako se e vo red a primas treba da ja tuzis maticnata... Koga si na patoloska mislam deka do kraj mora da te vide istiot maticen
Немам никаков проблем освен што имав еден спонтан и генетски мутации(ако се рачуна ова), а кога прашав зошто ја примам секоја недела ми рече за да се смират брановите во стомакот, за мускулатурата. А ми зимаат 500 денари од инекција пишав и претходно, сакам да кажам нареден пат дека сум прашала специјалист и рекол немало потреба.
Види, едно е да преземеш нешто за да не ти наплаќа секоја недела по 500 денари за инекцијата, а друго е да прекинуваш терапија. Ако сакаш оди на второ мислење, види што ќе ти каже друг доктор, но на своја рака и така со измислено дека доктор така рекол, не би ти препорачала да прекинеш со инекциите.
Iskreno mn amaterski postapuva tvojata maticna za muatacii I'ma druga terapija nema vrska so progresteronot Ako saka Kako preventiva mozela da ti vkluci utrogestan vaginaleti bez potreba ti e inekcija pobaraj si I drugo mislenje vidi sto sovet ke ti Dade drug doktor
Примам веќе и утрогестан два пати вагинално. Многу тешко се осеќам не ми е ни веќе ни за парите, не крварам а ја примам инекцијата а сите ми викаат дека е само за тоа. Не гледам зошто...
Не е само за тоа инекцијата. Јас во прва бременост боцкав инекции, а не крвавев воопшто. Побарај сепак второ мислење од доктор ако не му веруваш на матичниот.
Метилирана фолна b6, метилирана фолна b12 Пре Мама витамини Железо Клексани Утрогестан 2x вагинално Бебето е добро се развива како што треба и е таа недела која што и треба да биде. Ова со инекцијава ми дојде изненадно пред 4 недели, ми рече ќе доаѓаш да примаш, зошто како ништо не кажа, после вториот пат го прашав нешто ме смути као примаш за мускулатурата за брановите и така нејасано ми беше. Другарка што сме иста недела крвареше па ја примаше, ја прашав дали уште ја прима ми рече не бидејќи и престанало крварењето вика немам потреба. Не ми е јасно И еве уште едно прашање ќе прашам кога сте испитале ддимери и хемостаза? Некој ми викаат штом се боцкаш со клексани треба да испиташ а ни за тоа не ми спомнува ништо.
Ти благодарам што мислиш на мене јас само се плашам и таа инекција некоја штета да не ми направи. Сакам да те прашам ти до кога ја примаше?