И јас сега не крварам ама ја примам на 5 дена иначе во аптека ти е 98 денари баш вчера прашав. Со клексани после 20 дена најрано можеш да испитуваш хемостаза најубаво после 30 дена од прво боцкање
Inekcijata progesteron depo e pomalku od 100 denari. Moze I kaj opst maticen sestrite da ti ja stava I na itna pomos ako treba, sabota I nedela. Nikoj ne zema pari, mozes sama da si ja kupis od bilo koja apteka I da I'm ja odneses. Dali treba ili ne treba doktor treba da kaze. Ne moras da lazes, reci mu bidejki ti zema pari ke ti ja stavat na drugo mesto.
Здраво мамички да прашам нешто,јас сум 7 недела и од нексде 5 недела имам мачнини ,гадење ,повраќање ,но денес кога станав не осеќам ништо ,можам да кажам многу малку.Дали е нормално?
Женички ја сум 7 недела , имам мачнини, гадење, некогаш се чувствувам бремена некогаш не, дали е нормално? Инаку сум останата по пат на инвитро и имам илјада грижи и мисли ,се надевам ќе ја износите сите здраво бременоста и ке си галиме бебчиња.
Со лесно со добра мисла, нормално е, градите еднаш ми беа тврди, болни, после не, па пак тврди... Така се првите 3 месеци, променливи симптоми.
Дали со абдоминално и вагинално ехо даваат различни мерки? Таашто ми ја води бременоста ме гледа вагинално и ми измери едни мерки, а денес на гак ми ги измерија истите мерки како од пред 1 недела а вака на ехо баш се гледа дека е пораснато.
Koj doktor Ve gledase denes na gak I jas bev denes na gak me pregleda Dr Maja kaza deka e okolu nedela dena ponapred iskreno ne znam Dali Ima vrska vaginalno Ili abdomenalno poveke zavisi Kako Meri Dr...
Има врска од апарат до апарат колку што видов јас . На ГАК една мерка , кај матичен друга , кај Димчев трета . Незнам дали има разлика вагинално /абдоменално , бидејќи мене сите ме гледаа вагинално.
Па за тој и мислев затоа ми падна чудно со мерките. А имаат и понов само не знам зошто не го даваат тој таму па пациенти прегледуваат побогу..
Што ти е мене доктор еден незз како се викаше сам ми рече,измери кај матичен провери на овој апарат неможам убаво мерки да земам што поише
Па бар нека не прават ехо само терапија нека препишуваат, колку и да сакаат точно да ти кажат не можат.