Здраво на сите Пишувам со мала доза на страв и огромна желба се да биде во ред За прв пат сум бремена, и и покрај тоа што имам блиски со многу предходни бремености имам мал милион прашања и многу сум нетрпелива Моментално сум 5 недела и 5 дена барем според апликацијава. Минатиот четврток бев на контрола иако многу рано имаше само една црна точка ако добро ја сфатив докторката 2,7 мм. Наредна контрола ми рече наредна недела, тогаш би била 6 недели и 4 дена, има ли шанси да се види плодот и да се слушне срценцето?
T Cestitki! da si imas lesna I ubava bremenost! Sekako deka moze da se slusne srcenceto jas bev 6+3 koga prv pat go slusnav
Девојки, моментално сум 7+6 но последниве 3 дена имам мала покачена температура 37.2, дали некој имал вакво искуство. Доктор ми вика може да е бременост, немам никакви болки или тегоби ама сепак сум загрижена.
Vo bremenosta e normalno malku pokacena telesna temperatura a I 37.2 e najnormalna temperatura ne se smeta za pokacena
Еве денес бев на дигитронот ме прегледуваа Катастрофа Сите мерки каде каде помали од минатата недела Битно карлично е госпоѓа убаво и е лабаво
Kaj mene pa obratno kaj maticnata pomali merkite vo ambulata 36 pogolemi mi gi kazaa samo dopolnitelen somez se pravi koj Dr te pregleda
Кај мене цела 1 недела направи разлика денес бев во систина. Страшна работа. Битно да е здрава и да си истераш до термин
Merki od doktor do doktor i aparat i do aparat se razlikuvaat dosta. I mnogu ne se potpirajte na merkite posebno koga veke bebusi se pogolemi. Retko koj tocno meri. Edna prijatelka mene mi veli ne gi citaj merkite zosto ke si velis sto cudo jas ke rodam vo smisla mese pomalo glava pogolema pa toa si go zamisluvas kako li izgleda .... A bebeto si se rodi normalno ko sekoe bebe . Bitno da ne odstapuva poveke od dve nedeli vo merki zosto do dve nedeli plus minus si e vo red toa i maticnata mi go kaza a sega i doktorkata vo stip koga bev na poslednata kontrola za bolovanjeto. Na kraj bitni se protocite kako se postelka,plodova voda. Merkite ne se precizni veke
Да ама тука е збори за прво тримесечие каде се мали сеуште, а не веќе 5ти или 6ти месец каде што е доста поголемо.
Jas i odgovoriv na @Starchild znam deka ona e ponapredna inaku vidov deka pisala vo prvo tromesecje Inaku i na pocetok maticnata edni merki vo stip koga odev za bolovanje drugi merki. Sekoe oko razlicno gleda. Kako i da e.
Знам како идат мерки второ ми е не ми е прво муабетот ни е од претходно за апаратот во 36 што е како дигитрон
I kaj mojata maticna e kako digitron ama taa pustata znae da gleda samo so dva dena nazad mi go vodi bebeto pomalo od sam start hahahhaa.... Da se zivi zdravi site da si gi docekame vo race
Zdravo devojki. Dali nekoja od vas se soocuva so migreni so auri? Vekje nedela dena sekoe utro se budam so aurite. Prva bremenost mi e pa malku sum ispanicena 10+2 sum. Ve molam dokolku nekoja ima migrena spodelete kako se spravuvate.
Jas dva meseci ja imav taa temp. Site tuka mi vikaa normalno e, ama izleze deka ne e. Normalno e vo ovulacija i koga se zacnuva, posle toa ne. Sve ispitav i na kraj izleze deka imav nekoja streptokokna infekcija koja ne otkrivme kade e. Zavrsiv so dva antibiotici od koi mi pomogna Pancef fala mu na Boga. I mnogu psihicki stres. Ne ostavaj na toa normalno e. Odi ispitaj se sto mozes, krvna slika, urina, urinokultura obavezno, brisevi... I ne se nerviraj poveke steti toa.
На сите ни била таква во прво тромесечие, нормална е за тој период. Не е покачена, покачена температура се смета над 37,4.
Мене ми беше исто таа недела цела, после тоа ги снема. Читав дека е ради покачен естроген 10та и 11та недела. Инаку справување никако седев во темница и некоја положба со главата на перницата ќе најдев и не мрдав. Далеронот ич не ми помогна.
Јас исто од почеток сум со страшни главоболки, страшни, тек сега се изретчија, а сум 21ва недела, иначе кога ќе почнеше да боли само засилуваше и 2 дена цели ме има болено без прекин, парацетамол пиев џабе, плус таму кока кола, лимон, кафе со лимон после 13тс недела, дотогаш неможев кафе да пијам, се пробав и ништо не помагаше.
Здраво женски, јас сум 6 + 4 бремена. Од симптоми ме болат премногу градите, мн малку ми се гади и брзо се уморувам. Ни ми се повраќа (можи да е сеуште рано си викам), ни главата ме боли и ништо друго …. Хцг на 17 ден од транфер ми беше 2335… малку ме загрижива што одвреме на време имам болки кај јајниците (како да ме пецка или како бодеж слично). Термин за прво ехо имам на 26.04.2023 … дали се нормални овие болки/бодежи или се плашам премногу и си правам филмови паничарка голема
Нормални се. Јас оваа бременост имав поизразени болки на моменти неподнослеви и сегасум 7ма недела и терам. Напиј се магнезиум директ и би требало дати се смири и одмарај повеќе. Со лесно да ја износиш бременоста