Од горе е најверојатно фатено, така е завртено. Едното раче е фатено на сликава Немаш и друга сликичка?
Zdravo, bremena sum 9 + 4, od ponedelnik simptomite koi gì imav macnini, gadenje, povrakanje , bolni gradi mi prestanaa( traea 2,5 nedeli) sega sum vo panika, neznam sto mi se slucuva, osven blaga glavobolka i bolki vo stomak, povremeno bolni gradi nemam drugo nisto. Strav mi e da ne nesto nee vo red so bebceto. Imase srceva reakcija pred 3 nedeli. Ima li nekoj kako mene? Vi blagodaram
Ic da ne panicis, se desava da se izgubat simptomite. I samo kazi fala so prestanale macninite. Inaku ako ima problem nema da bides bez simptomi veruvaj mi. Uzivaj vo bremenosta i vo momentite koga ti e vaka ubavo bez macnini
Нормално е, јас во првата бременост немав ни еден симптом ни еднаш немав повратено буквално ништо до крај, имав многу лесна бременост и лесно се породив. Сега во оваа бременост на почетокот повраќав сега сум 11+1 повремено само грчеви имам друго ништо.
Здраво, може веќе е коментирано на оваа тема но би сакала пак да прашам како одлучивте кој пренатален тест да го направите за хромозонски нарушувања. Велат тој на државно бил инванзивен и ризичен, па препорачуваат на крв. Но тие се по 40000-45000 денари: верифи и нифти. Како се одлучивте, и што е подобро? Благодарам
Девојки, едно прашање. 9та недела сум денеска имам како бледо кафеаво после мочање дали е за паника или не. Не знам што да правам
Бев на контрола, се е ок. Да ставам утрогестан 3 пати и аспирин да прекинам додека да се смири. И мирување
Девојки имам ново непочнато пакување фемибион 1 со рок 06/2023 би сакала да го подарам, ама по можност некој од Аеродром или ако не му е проблем да дојде да си ги земе зошто ми е комплицирано карго. Едит: имам и една ампула пролутекс и почнато пакетче естрофем ако на некого му требаат
Матичната на првиот преглед во 6та недела ми кажа да избегаваме односи до 12та недела, а јас имам слушано дека дури и е препорчливо да се има односи, секако доколу бременоста не е ризична. Некоја друга матична да има спомнато нешто на темава? И дали почнавте да се мачкате уште сега со креми против стрии?
Не не е препорачливо незз од кај тоа.Викаат препрачливо е на крај пред пораѓај зошто спермата го омекнувала грлото и за полесно отварање.Во првите недели кога фетусот сеуште не е оформен и залепен што би се рекло убаво за матката ,ако матична ти рекла поготово да апстинирате од односи,значи не треба да имате.Многу од нас немаме односи до крај на органогенеза,се издржува.Послушај ја препораката на матичната
Mila ne e preporaclivo vo prv trimester, tuku veke na krajot od bremenosta za polesno otvaranje. I mene mi zabranija na pocetokot i pocituvav. Jas cela bremenost ne sum imala odnosi. Pa ete ne preziveavme so maz mi Se izdrzuva. Koga ke ti dadat zeleno svetlo za odnosi togas imajte si. Predtoa sedete mirni i galete se so parnerot A za krema protiv strii jas mackam od sam start. Pu pu da ne se urocam ete me vlegov vo 9 ti nemam ispukano nitu edna strija se nadevam nema i do krajo.