Срцка ти си 5 недели бремена, рано е за тебе. И во Систина ми рекоа рано и на претходниот матичен (значи имам потврда од 2 различни гинеколози). Не се секирај и уживај, не го секирај бебето
Рано е Нели рековме да не се грижиш Некаде прочитав дека со ултразвук на меше може да се види недела подоцна од детекцијата со трансвагинално ехо. И сето тоа зависи од тоа во кој ден си останала, дали овулацијата била нормална или подзадоцнета.. Мене ми беше кажано дека и ден-два прават разлика
Добре ни дојде, со лесно да си ја износиш бременоста Тука ќе се дружиме, дајбоже, само два месеци откако ќе дознаеме. После топтан се селиме во Второ тромесечие
И мене ме соблака, а јас загреота во понеделникот му велам „сега може преку стомак така?“, а тој „не не, вагинално пак сајде слеквај се“ и јас цела Иначе матичнава кога ми констатира бременост ме виде само преку стомак. Не знам зошто докторов ми инсистира на вагинално. Ама го слушам, немам избор. Сигурно има причина. @pandelka јас на прва контрола бев скоро 7-ма недела. Имаше само зачетоци на ембрион внатре во точкичето. Не беше оформен уште. Срцева реакција имаше во 9-та недела. Те молам опушти се. А зошто примаш прогестерон? Крвареше ли?
Хормонот е најсигурен, ич да не се секираш во меѓувреме. Мене некој сега скоро ми рече „Ти нема што постојано да го мислиш, тоа ќе си расте, ти ќе си правиш што треба, и се ќе биде во ред.“ Јас решив по тоа правило да се водам Само позитивно, ќе ги износиме и ќе се запознаеме во зима здравје
Zeni zdravo. Jas vcera doznav deka sum pocastena E sega da ve prasam dali mozam da zemam folna kiselina bez da zboruvam so gin.prvo? Pozdrav
Нека ти е со лесно и да имаш школска! Која недела си или не знаеш? Мислам можеш, зашто и гинеколог ќе ти каже, ама јас лично прво бев па почнав откако ми кажа. Секако нема да штети ))
Ne znam koj rekol deka ne jades, jas ne.... @Lemi slobodno pij folna. Taa se pie i pred bremenost t.e. koga probuvate, odnosno planirate. Taka da zemi si pij si So lesno!
Po moja presmetka sto pravev sum vo 5-ta Fala ti na odgovorot imaj ubav den Procitav deka se pielo i pred zacnuvanje, ama koj da znae Odma ke pocnam da pijam stom treba taka Fala ti,imaj ubav den
добредојде на сите нови мешиња, имајте лесна и школска бременост едит: јас нешто се збркав, не сум за во оваа тема
Zdravo na site jas sum nova na forumov pa sakam da ve prasam nesto... Bremena sum veke 13 nedeli vo ponedelnikot bev na doktor mi pravese merenja na plodot preku eho i konstatira zdravo pravo dete i isto taka mi pravese mikrobioloski brisevi i pap test i vecerta posle pregledot mnogu obilno iskrvariv no bezbolno za sreka so bebeto bese se vo red no jas sega imam bolki i slab kafeav iscedok... Moze vase mislenje ili iskustvo slicno na moeto?
Прво нека ти е со лесно срце, кажи ми пиеш нешто? Обично даваат утрогестан или дабростон, али ти си 13та, влезена си мислам во второ тромесечје, најубаво е да си одиш на доктор. Сепак стручно е најубаво да ти кажат.
Vice rta koga iskrvariv bev na doktor mi kaza deka se e vo red so bebeto i deka ne e strasno mi dade utrogestan 200 tri pati dnevno navecer crinone gel i edns nedelno progesteron inekcija o mo rece duri ne se sredi da lezam
Kazete mi kade pravite urinokultura jas pravev vo Sistina mi pokaza bakterija i odma napraviv i vo Avicena mi pokaza deka nema nikakva bakterija i sega odnesov mokraca i na mikrobiologija na Klinika, stvarno ke poludam