Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    24.071
    Мн често се случува крварење, штом си покриена со терапија смири се и чекај нареден преглед, јас 11та имав розево на бришење на тоалетна 2 дена, 2 дена лежев повеќе и одма ми дадоа добростон (прогестерон) терапија и се среди не се повтори еве 23та сум нормално функционирам со дете 4 год дома.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Следен преглед ми е на 15ти ама не сум стрплива очигледно. Сепак фала ти

3. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Дали имате проблем со киселини и како се справувате?

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Јас и ти сме неколку дена разлика само :) Симптомите сега станаа намалени. Но прогестеронот ги зголемува симптомите и после инекциите ќе ти се намалат симптомите, така да не се секирај.

Зависи што ги предизвикува. Ако ти е од храна т. е. после јадење избегнувај таков вид на храна. Соленки или интегралните грицки од КАМ помагаат и тие. Мене искрено и лижавчињата за деца што се за патување да не им се лоши такви земам и ми помагаат. :)

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    117
    Јас до 13 недела имав премногу киселини, повраќав исто. Мислам дека грлото ми гореше од киселините. Ми помагаа соленки, квики, и одбегнував тешка храна.. пиев и апчиња за повраќање што ми ги препорача гинекологот, кога ми престана повраќањето исчезнаа и киселините...

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Јас се исплашив бидејќи после неколку дена од коа имав крварење ми се намалиа симптомите. Се надевам дека се ке биде ок. Ти која недела си?

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    9+5 :) Ќе биде се добро само да немаш преголеми болки и крварење :)

8. Buck0

Buck0 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    70
    Немам веќе крварење а болките не се нешто страшно. Се надевам дека се ќе биде добро. Фала ти

9. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Немој да паничиш не си прави стрес на тебе и бебчето, нормално е тоа како напредува бременоста симптомите се поблаги... Одмарај си и мисли секогаш позитивно.

На *Milicka* и Buck0 им се допаѓа ова.
  10. ivanaaa23

ivanaaa23 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    41
    Девојки која имала проблем со хематом и колку дена ви траело крварењето? Јас веќе една недела сум на строго мирување само до вц и вкревет два дена немам ништо и пак си почнува? Иначе ми најдоја поголем хематом:sweat:

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.767
    Допаѓања:
    8.091
    Jas imav hematom za koj maticnata ne mi kaza deka sum golem panicar, samo eden den prokrvariv na pocetokot i tolku. Me pokri so utrogestan i mi rece da miruvam. A jas sum od tie sto mi kazat slusam :) i od koga se povlece doznav deka sum imala. Kaj mene ne bese golem i se naogase tocno pod postelka i se povlece brzo.
    Slisaj gi doktorite mirivaj i se ke bide vo red. Pojdi si pak na lekar neka ja sledat situacijata

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Јас крварев и тоа многу и исто бев на строго мирување две недели ама кај мене не беше хематом туку од самата постелка што беше ниско поставена. Ама баш во тоа време во групата на ФБ “Соба за доење и АД” прочитав многу искуства што имале хематом од мал до поголем па и некои имале и повеќе хематоми но со мирување и слушање на докторите истерале успешни бремености. :)

На 21kike21 и *Milicka* им се допаѓа ова.
  13. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    9.955
    Девојки ви се придружувам во клубот. :)
    После 5 дена доцнење на циклус вчера направив тест и излегоа 2 цртки.
    Од симптоми имам само болки во долен дел од стомакот ама читав дека е нормално. Сега за сега немам проблеми со мачнини, повраќања и сл.
    Само што ми се врти.
    Мое прашање е кога да појдам на лекар? со тоа што според моја проценка сум 3та недела веќе.
    Друго прашање, како ви е со исхрана? Јас имам зголемен апетит ама не знам точно на што да обрнам внимание што повеќе да (не)јадам.

На meri24, Isabel, misli_si и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Честитки :) Не може да ти доцни 5 дена и да си 3та недела. Најверојатно си 5та недела.
    Инаку за исхрана, што поздраво се хранеш толку подобро.

На Starchild и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  15. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    9.955
    Скроз си у право:hug:
    Оваа недела ке одам на преглед :inlove:

На Lina5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    24.071
    Со лесно. Од прв ден менструација се сметаат неделите, спушти си некоја апликација за сметање на недели, јас бев негде после 12 дена доцнење, немаше срце па пак за 10 дена бев.

Денес пешачење и почна се да боли, половина ниско назад, долу вагина, одвај се вратив дома :doh:

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.026
    Допаѓања:
    11.715
    Како си? Те мислам, се надевам се е добро :l:

18. *Amethyst*

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    9.955
    :hug:Симнав една апликација не знам каква е ама ми служи добро пошто и слики има од фетусот како се развива низ недели.
    А за пешачење и било каква физичка активност одма осеќам и јас болки ако претерам. Си го слушам телото па одмарам повеќе оти страв ми е сега.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bebe2023

bebe2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2023
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    396
    Jas od sam start nemam nikakov simptom i da ti kazam toa si go prepisuvam na lesna bremenost... mene me maci drug problem vo petokot na urinokultura mi otkrija enterokoka, 9+ 4 sum doktorot mi rece uste e rano za antibiotik...ve molam dokolku ste imale vakov problem da spodelite iskustvo
    So lesno za site...

20. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    До 12 недела не смеат да дадат никаков антибиотик , и јас имав проблем со мокрача меѓутоа не ми препишаа антибиотик.

Единствено нешто што ми кажа матичниот е повеќе чај . Дневно пиев 1л брусница и по една чаша увин чај . (Многу доктори го забрануваат увинот , меѓутоа јас пијам од 8ма недела по една чаша на ден, секој ден и сега засега фала му на Бога немам проблем,препорака од матичниот ми беше, 21+3 сум) . Можеби нема да се излечи ова чудо без антибиотик , но додека да ти препишат нешто пробај барем повеќе брусница да пиеш .