Мн често се случува крварење, штом си покриена со терапија смири се и чекај нареден преглед, јас 11та имав розево на бришење на тоалетна 2 дена, 2 дена лежев повеќе и одма ми дадоа добростон (прогестерон) терапија и се среди не се повтори еве 23та сум нормално функционирам со дете 4 год дома.
Јас и ти сме неколку дена разлика само Симптомите сега станаа намалени. Но прогестеронот ги зголемува симптомите и после инекциите ќе ти се намалат симптомите, така да не се секирај. Зависи што ги предизвикува. Ако ти е од храна т. е. после јадење избегнувај таков вид на храна. Соленки или интегралните грицки од КАМ помагаат и тие. Мене искрено и лижавчињата за деца што се за патување да не им се лоши такви земам и ми помагаат.
Јас до 13 недела имав премногу киселини, повраќав исто. Мислам дека грлото ми гореше од киселините. Ми помагаа соленки, квики, и одбегнував тешка храна.. пиев и апчиња за повраќање што ми ги препорача гинекологот, кога ми престана повраќањето исчезнаа и киселините...
Јас се исплашив бидејќи после неколку дена од коа имав крварење ми се намалиа симптомите. Се надевам дека се ке биде ок. Ти која недела си?
Немој да паничиш не си прави стрес на тебе и бебчето, нормално е тоа како напредува бременоста симптомите се поблаги... Одмарај си и мисли секогаш позитивно.
Девојки која имала проблем со хематом и колку дена ви траело крварењето? Јас веќе една недела сум на строго мирување само до вц и вкревет два дена немам ништо и пак си почнува? Иначе ми најдоја поголем хематом
Jas imav hematom za koj maticnata ne mi kaza deka sum golem panicar, samo eden den prokrvariv na pocetokot i tolku. Me pokri so utrogestan i mi rece da miruvam. A jas sum od tie sto mi kazat slusam i od koga se povlece doznav deka sum imala. Kaj mene ne bese golem i se naogase tocno pod postelka i se povlece brzo. Slisaj gi doktorite mirivaj i se ke bide vo red. Pojdi si pak na lekar neka ja sledat situacijata
Јас крварев и тоа многу и исто бев на строго мирување две недели ама кај мене не беше хематом туку од самата постелка што беше ниско поставена. Ама баш во тоа време во групата на ФБ “Соба за доење и АД” прочитав многу искуства што имале хематом од мал до поголем па и некои имале и повеќе хематоми но со мирување и слушање на докторите истерале успешни бремености.
Девојки ви се придружувам во клубот. После 5 дена доцнење на циклус вчера направив тест и излегоа 2 цртки. Од симптоми имам само болки во долен дел од стомакот ама читав дека е нормално. Сега за сега немам проблеми со мачнини, повраќања и сл. Само што ми се врти. Мое прашање е кога да појдам на лекар? со тоа што според моја проценка сум 3та недела веќе. Друго прашање, како ви е со исхрана? Јас имам зголемен апетит ама не знам точно на што да обрнам внимание што повеќе да (не)јадам.
Честитки Не може да ти доцни 5 дена и да си 3та недела. Најверојатно си 5та недела. Инаку за исхрана, што поздраво се хранеш толку подобро.
Со лесно. Од прв ден менструација се сметаат неделите, спушти си некоја апликација за сметање на недели, јас бев негде после 12 дена доцнење, немаше срце па пак за 10 дена бев. Денес пешачење и почна се да боли, половина ниско назад, долу вагина, одвај се вратив дома
Симнав една апликација не знам каква е ама ми служи добро пошто и слики има од фетусот како се развива низ недели. А за пешачење и било каква физичка активност одма осеќам и јас болки ако претерам. Си го слушам телото па одмарам повеќе оти страв ми е сега.
Jas od sam start nemam nikakov simptom i da ti kazam toa si go prepisuvam na lesna bremenost... mene me maci drug problem vo petokot na urinokultura mi otkrija enterokoka, 9+ 4 sum doktorot mi rece uste e rano za antibiotik...ve molam dokolku ste imale vakov problem da spodelite iskustvo So lesno za site...
До 12 недела не смеат да дадат никаков антибиотик , и јас имав проблем со мокрача меѓутоа не ми препишаа антибиотик. Единствено нешто што ми кажа матичниот е повеќе чај . Дневно пиев 1л брусница и по една чаша увин чај . (Многу доктори го забрануваат увинот , меѓутоа јас пијам од 8ма недела по една чаша на ден, секој ден и сега засега фала му на Бога немам проблем,препорака од матичниот ми беше, 21+3 сум) . Можеби нема да се излечи ова чудо без антибиотик , но додека да ти препишат нешто пробај барем повеќе брусница да пиеш .