Da, toa i mene mi e dilemata. Bas radi toa nezboruvanje. Mada daj boze da rece nemam zabeleski. Dodusa jas si sakam da mi se objasni ama strucnosta e drugo.
Zatoa sto ne zbori, ne deka ne mi e po kejf. Sekako e eden od najdobrite sertificirani doktori vo mk za skrininzi, a jas ne sum takva za da odam kaj bilo koj.
Човекот не збори таков е. Гледај ја стручноста на докторот. И мојава не збори многу, а не ни прашувам јас ме интересира само дали е добро или не е. Мое мислење е дека тебе ти треба стручен доктор, а не некој што ќе ти објаснува што кое и каде е.
Normalno deka na site ni treba strucen doktor. No od druga strana mnogu ubavo mi bese na posledniot pregled koga Simonida se mi objasnuvase sto gleda. Kako i da e sepak i onaka kaj nea ke odam do kraj i ke raskazuva
Значи ние што одиме кај било кој ,да си ги фрлиме бебињата во канта,дека не се гледани од "најстручниот" доктор?
Абе она може и ѕвезди да ти симнува и пак нешто потребно да не го види и да не го примети. Тоа го збориме нон стоп, битно е дали е добро или не, а не 40 минути да те гледа и да ти објаснува.
Bozee.... Nemam komentar, nikoj ne ti brani da odis kaj sakas. Tvoe pravo e kaj ke odis, a moe e jas kaj ke odam. Odi i ti koj ti brani.
Toa se podrazbira. Ne sme site isti, jas detalno sakam da mi se objasni na primer, ti ne, taka da sekoj si pravi kako si saka.
Мене на пр се ми објаснуваше за вториот скрининг и траеше повеќе од пола час и искрено ми беше стресно некако, ова е мозокот ова треба да е толку, ова е битно, ова е толку, некако ми беше стресно, со првата бременост кај др доктор бев и ќутеше си мереше и ми кажа на крај се е во ред, поубо ми беше тогаш него сега. Шо има да ме замара до мерки за кои појма немам колку треба да се ама ете различни карактери сме сите. Јас сум таква па што одам одам само на државно и сум задоволна.
Ооо,има стара постава трудници тука баш убаво. И Лаки е тука Ќе ве дружам почесто од сега На тема скрининг јас од Петрова-Ремедика сум презадоволна. Ама не дека матичната на секоја контрола не ми ги кажуваше истите битни работи. Ок е во текот на цела бременост 2,3 пати да те види некој со титула 'најстручен'.
Цело време ги потценуваш другите доктори,имај осет малце за другите трудници што не одат кај твоите најдобри доктори
Odi i ti kaj "najdobrite" koj ti brani? Moe pravo e jas kaj ke odam. Mi se gadi od vakvi ljubomorni ispadi.
Изгледа не разбра што ти пиша членката. Никој не е љубоморен, на што да се љубомори дека кај Симонида ќе платиш 6000 за скрининг и кај Петрова исто? Тебе ти се увртело во глава дека тие двајца се најстручни за тебе од кои за едниот Димчев пишуваше дека во првата бременост не ти го видел проблемот, која е таа титула? Верувај има и постручни од нив ама за твоите очи постојат само 2ца доктори на цел свет иако некој од нив прави грешки што на крај и живот ќе те чинат. И членката бременоста ја води во Систина и кај матичен доколку не знаеше. И скринингот го прави во систина. Немаш само ти пари, не знам на што да ти љубомори
Напротив, со твоите испади не очекувај дека ќе имаш дружба на форумов. Веќе ти ги игнорираат досадните и нападни прашања. И пишувај кирилица, впрочем тоа е во правилата на форумов. Ти ми ја сфати поентата,но таа не
Поентата е да одите кај доктор што му верувате и сте сигурни во него. Може мајка ми или вашите мајки оделе по приватни болници ко ние денес. Јас се водам по тоа дека ако нешто не е во ред да ми кажат, ке речат се е во ред, мирна душата. Колку повеќе знам толку повеќе мислам, се замарам и си правам стрес непотребен. Арно вика на мм мајка му, денес се е подостапно и полошо е за вас, ние не сме знаеле ништо па што но фалело, и во право е.