@Kolumna точно една недела си пред мене Јас имам прашање, дали е нормално сабајле зголемен вагинален исцедок? Без мирис, нема печење или било што да помислам на инфекција, ама некако многу ми е напорен Правев нели bHCG во среда и петок, од средата резултатите беа 8650 што според неделата ок се, е сега тие од петок не ги добив а не можам онлајн да ги видам, па ке чекам во вторник да ми кажат а ме копка многу Велите можно е 5+6 да се види нешто на ехо? Патем нека ни е честит денот на мајките
Нормален е исцедокот, некогаш и како помочана ќе бидеш. И бетата е сосема во ред веќе 6та недела може да се чуе срценце
Бременоста е специфична состојба, посебно во денешно време кога имаме еден куп информации кои може да влијаат позитивно, но можат и безврска да не исплашат. Испаѓа како да на ГАК не се стручни, па ајде сите приватно на скрининзи. Некој што има пари ок, ама некој од вака муабети дека на ГАК нр се стручни и од страв и последните пари ќе ги даде за преглед на приватно, а што ќе добие, тоа е прашање. Еве јас имам другарка со негативно искуство во Систина, демек плаќаш за подобар преглед, а не го увидоа главниот проблем. После на државна доби "постручен" преглед, ако веќе гледаме така. И наредни бремености воопшто не ни појде по приватни болници, зошто за неа тоа беше само фрлање пари.
@Isabel Тоа е таа вечна “борба“ меѓу приватното и државното здравство. Додека бев во Мкд имав прилика да сум во државно здравство и одговорно тврдам дека и таму има стручни лекари кои си ја знаат работата.
Da, normalno e. Ke imas i ponatamu. Jas i krvaram. Se utepav od idenje na hitno vo 3 vo sabajle od strav sto imam krv. Ne mozaat da mi kazat sto e. Plodot si e ok. Si raste normalno. Jas sum celo vreme vo agonija poradi predhodnite neuspesi i eden missed sto go imav. Daj boze da bide sve ok do kraj. Cestitki za tebe. Vo eho moze lesno da se primeti sakus i plod vo tie denovi. Mozes da ides da te vidi nekoj doktor slobodno. Najubavo da si pomines
Kaj Dimcev doagjaat duri i od stranstvo, deka ne e dobar de I da jas odam i ke odam na privatno, ako sakam i dva pati ke otidam na privatno na skrining moe pravo e. Vo drzavno ne stapnuvam. Od tie vasi strucnjaci sto gi vikate na drzavno koi samo cekaat mito, prethodnata bremenost t.e na poragjaj na drzavno pet minuti ne delea dvajcata da zavrsevme nedaj Boze nesakam ni da se potsekam. Samo sum blagodarna sto Gospod ne cuvase. Ako nekoj nemoze da odi na privatno nema sto da komentira za tie sto mozat i odat. Mene licno ne me interesira koj kaj odel, kaj saka i moze tamu si odi. Nikogas ne sum ljubomorela, a ocigledno deka tuka ima takvi. Jas sekako go izbiram toa sto smetam deka e najdobro za sebe i svoeto semejstvo, znaci za mene, za drug ne me interesira. Moi pari moja odluka, da ne sakate sea solidarec da izigravam pa aj sofija ili brp (koja do vcera neznaese deka skriningot e moralen) nemozela da otide pa aj od solidarnost da odam po drzavni neee toj stres i mknenje po drzavno ne go gledam veke. I veke kazav ako neke nekoj da me cita nemora moe pravo e sto ke pisam, isto kako sto jas gi ignoriram nekoi clenovi. Pozdrav
Тогаш не прашувај 150 пати дали Симонода е поарна од Димчев. И не барај да ти потврдат . Сто пати прашуваш едно те исто. Кога некој ќе ти одговори нешто шо не ти одговара, напаѓаш. Оди кај шо сметаш дека треба и уживај.
Прашањето беше дали е морално таму да се прави, а не дали треба вооошто да се прави. Очигледно дека IQ левелот ти е на ниско ниво па не ни разбираш што некој прашува. Уствари ти ни сама не знаеш што сакаш девојко. Прво плукаш по Димчев како ти утнал скрининг не видел па сега е најдобар доктор па и од странство одат кај него. Одлучи се што сакаш во животот и помалце ароганција повеќе успеси. И ти не знаеш што да избереш за себеси па затоа тука прашуваш. Ти пишала и Дафи. Сите членови сме ненормални според тебе ти си нај саглам.
On samiot kaza deka toa e nesto sto nemoze da se vidi na eho, a i site drugi doktori isto ne vidoa, taka da neznam kolku ne e strucen. I te molam nemoj veke da go spomnuvas toa i da se potsmevas na takva rabota za dete zosto toa e grev da znaes, moze i tebe da ti se sluci i na sekoj nedaj Boze neli? Sramota se gleda kakov covek si Sepak se raboti za javno priznaen kako najdobar za skrininzi i site drugi doktori upatuvaat kaj nego. Toa e fakt i nemozes da go pobies. Otvori ja samo negovata biografija, obrazovanie i rabotno iskustvo na stranata na Sistina ja ima i sporedi so drug ke ja vidis razlikata. I da ke odam i vo Sistina i vo Remedika na skrinig zosto mi se moze i zosto taka sakam.
Samo edno ke vi kazam. Deka voopsto ne lici vaka da pisuvate. Kako prvo site tie strucni lekari sto se po privatnite izlegle od drzavnoto. Taka da ne e ubavo od vasa strana da go potcenuvate strucniot kadar i na drzavno. Zosto go ima. Ako vie ste imale loso iskustvo na drzavno ne mora tolku da go potencirate toa ovde, zosto ovde ima i trudnici sto ne mozat da si priustat da odat na privatno. I da komentirate indirektno deka toa ne se dobri majki. Jas vasite objavi taka gi dozivuvam. Ako gresam se izvinuvam. A vam sigurno nikoj ne vi ljubomori. I drugo sto imam primeteno e site sto ne se slozuvaat so vas gi napagate. Vozdrzete se ovde sme da si pomogneme edna na druga a ne da se napagame. Se nadevam nema da bidam loso razbrana. Pozdrav
Џабе е биографија, мачкање очи. Се додека си ограничена со 2ца доктори нема потреба од никакви коментари. И те молам во иднина научи што е потсмевање не е само колку нешто да пишеш.
Да бидеме реални, и јас се сложивам со рики. Сите сме биле и на државно и на приватно и јасна е разликатa и во услуга и во преглед и во апаратура. И јас лично одам на приватно тоа е мое право. А ова со потсмевањево колку што разбрав за дете се смеете јазк нека ви е, да знаете на секој може да се случи.
Здраво Дали некој имал повремени болки во долниот дел од стомакот и грбот на моменти како грчење? Нормално е? Моментално сум 9та недела, минатата недела бев на контрола се беше во ред, ама сега сум во паника дали треба да реагирам зошто до наредна контрола имам уште доста..
Izvini vaka, nikoj ne go osporuva vaseto pravo da si odite na privatno. Slobodno odete. I jas odam koga osekam deka ima potreba za toa. Ama nikade ne go istaknuvam toa. Konkretno ete za vtor skrining ke kazam deka bev na gak vo ambulanta 28 i imaat nova aparatura. Me pregleduvase doktor sto mene licno mnogu mi se dopadna. I pak ke kazam ne treba tolku da istaknuvame privatno privatno. I na gak ima mnogu dobri lekari. Ne sekoja trudnica ovde sto cita ima pari da odi na privatno. I toa ne ja pravi pomalku roditel od tebe, mene. Vakvite komentari ostavaat takov vpecatok iako ne go izustuvate toa. A jas nikade ne vidov ismejuvanje na dete. Mislam deka toa ne bi bilo ubavo od nicija strana.
Да се пријавам помина прв преглед. Се е ок следна недела за срцева акција. Од искуства како ви се чини?
Никој и во ниеден момент не спомна дете, а уште помалку некој се потсмевал. Со страници наназад се критикуваат доктори. Не додавајте без врска муабети.