Се вратив,Се Е ок. Тука си е се, 5+5. Ме гледаше на стомак, потоа и со спектум(како и да се вика тоа пластичното за отварање).Има само сукрвица ,нема крварење Се сомнева дека е од вчерашниот вагинален преглед.Препорача мирување повеќе и да појачам утрогестан орално (ставав само вагиналети.)
Супер штом си океј. Лежи одмарај не кревај ништо додека не се смири убаво и пиј го утрогестанот. Најубаво даси дома зошто знае вртоглавици да имаш од утрогестанот буквално како претепана да си.
Ми рече комбинирано 1 да пијам 1 вагинално.Можам наверер да пијам а сабајле вагиналети за да можам да функ.на работа
Мило ми е што е се во ред Дали си се гледаше ок преку стомак? Знам го избегнуваат во рана бременост ама јас сум извадена од памет од вагинален преглед бидејќи сестра ми искрваре одма после прво ехо, јас сум со 2 абортуси и се мислам дали би ми дозволила да ме види на прво ехо надворешно 5+5 ќе бидам и јас во четврток на прво ехо па ептен сум во мисла нема мир...
Се гледаше.Многу ми се одеше во вц и кажа матна бешикава ама фати на блиц да измери. Со лесно и тебе мила,Господ нека е со сите нас
Подобро навечер да го пиеш дефинитивно штом одиш на работа. Но ако ти е со стоење работата подобро земи 2 недели одмор или боловање да сопре крварењето.
Не ми е со стоење лабава сум ,ке ескивирам колку можам.Не ми рече да лежам цело време ама да одмарам повеќе.Јас не застанувам.со 2 ипкл год дете сум по дома
Прв пат отидов на преглед во 5та недела за потврда на бременост, докторот абдоменално ме гледаше и си виде тоа што треба. Од тогаш, само на тој начин ми прави ехо. Од кога сум бремена ме нема проверено вагинално. И тоа што мојата матка е обратно поставена па уште на почетокот си се гледаше на ехо.
Кажете нормален матичен од кој сте задоволни .Мојава морам да ја сменам.Одамна сакам ама сега веќе решен а сум деф.
Тешко нормален да најдеш повеќето се ненормални . Да видиш овие ферти клиник имаат 4 доктори и примаат пациенти. Јас се префрлив кај Лолита Грковска ќе видам каква е. Некои се фалат од нејзе.
Те читам со дигитронот јас кај Лазаревски сум, нема он дигитрон матичниов уште не ме видел, за недела две се надевам
Истото и мене ми се случи од вагинален преглед, брзо поминува со мирување и терапија. Јас после тоа веќе никако не дозволив вагинален преглед, дури едвај едвај отидов во 16 недела за брисеви фала на Бога добро помина со тоа... Некој страв ми влезе од тогаш и не поминува..
Исто и јас, матката ми е обратно поставена тоа на секој преглед од секогаш ми кажувал, и со првото и сега ниту еднаш не ме виде вагинално матичниот гинеколог, а се се гледа од прв преглед, одма виде бременост, потоа срце, за првото во 12та недела ми кажа пол сега во 11та недела и тоа 100% сигурен.
Jas ne dozvoliv vaginalno I na 6 nedeli I 3 dena si imase srceva akcija koja se slusase I so abdomenalnoto eho, taka da Ako ne sakas slobodno kazi si samo abdomenalno da te gleda, kazi deka se raskravaruvase od vaginalnoto, veruvam deka ke sfati I nema da insistira
Тука во Италија кај што бев се приметив дека немаат абдоминално ехо. Прегледи прават исклучиво со вагинално, што реално ми смета и мене.