Ako si iskrvarela vo moment mozno e. Praksata mu e da gi gledaat vaginalno i ova vi go kazuvam od doktorot
Мн ми е мило за тебе Инаку да Систина,Ремедика и мене секогаш ме гледаа вагинално.И на прв скрининг во Систина 12+3 вагинално ме гледаше др.
И јас вчера бев 8+ 4 кажа,срцева акција оформен ембрион ме прегледа и вагинално, миомите не растат моментално и не сметаат. И да продолжам само со истите ФЕМИБИОН 1 контрола за 2 недели,и тогаш ке ми закажел други испитувања што требало.
Мене со првото бебче ми Да се самоцитирам. Докторката не дозволи абдоминално. Помина се убаво, задоволна во матка е срцрнце уште нема ама рече рано малецко е па на 01.06 сум пак. Ама имам кафен исцедок сега...читав е нормално дека е осетливо доле ама после 2 абортуси баш сум исплашена се надевам ќе смири зошто и утрогестан ставам навечер. Дали брзо проаѓа или ќе трае ова подолго? Се надевам е од прегледот а не нешто лошо пак Веќе не дозволувам таков преглед макар одела на други доктори
Isto mi se sluci I mene od pregledot I mi traese Eden den ama dovolno za da se isplasam I veke ne sum dozvolila od togas vaginalno eho
Женски, мене ми е прва бременост, без претходно да имам било какви проблеми и спонтани и сл, симптоми имав од почетокот се комплет мачнини, притисок, осетлива на мириси, некако и се чувствував бремена , сега сум 11 недела и 6 дена и веќе два три дена имам чудно чувство како да не се осеќам бремена, и многу сум исплашена за бебето, премногу сум анксиозна во врска со него се плашам дан му се случи нешто? За некој ден имам и преглед и сум со нерви при крај се плашам дека не е ок, не знам како да се смирам?
Mila nemoj da se grizis ako nesto ne e vo red ke imas bolki, krvarenje nedaj boze. Simptomite se prisutni pa isceznuvaat pa se pojavuvaat nekoj novi. Se nesto si ima. Nemoj da si pravis stres i losi scenarija imas uste mnogu do krajot. Gledaj pozitivno i uzivaj vo bremenosta.
Ти благодарам многу ми значи, не бев ваква не знам што ми се случува деновиве сум со хормоните во хаос.
Znam, imav i jas takov period. Skoro site go imame. Bez da se grizis ne biva. Ama gledaj da ne vlijae mnogu vrz tvoeto raspolozenie. I da razmisluvas po pozitivno.
Не е секирај само ти ја снемала за кратко подуеноста па затоа иначе блиску сме јас и ти 2 дена разлика. Баш пред 2 дена бев на ехо кога сите симптоми и ми ги снема и се беше во ред дури бебе одговара за цела недела понапред.
Дали примаш нешто за поддршка? Утрогестан/дабростан? Јас имав 1 спонтан и уште на првиот преглед матичниот ми препиша утрогестан. За сега не сум искрварила ниеднаш фала богу.
Да утрогестан примам веќе 10тина дена зошто претходно имав 2 абортуси. Вчера ми рече да ставам 2х200 од еднаш и фала богу е многу смирено скоро и да нема кафено ама секако деновиве ќе лежам за превенција
Значи ке се дружиме во темиве,можеби дека имав и хиперстимулација и докторката ми кажа дека ке трае до 12 недела, и ке се повлече, можеби и затоа ми е чудно јас цело време бев во болки и нелагодност, и сега одеднаш као полесно ми дојде и ете мисли и грижи секакви инаку браво за бебушот и моето исто беше така минатата контрола одговараше ко за недела понапред , дури и се движеше размрдано беше целото ,душичка ех што да правам многу ми е посакувано и само си се грижам.
Ич да не се плашиш и да му ја мислиш, секако дека се во ред. Јас така како тебе од време на време се плашам зашто јас пример немам некој голем проблем сега со гадење, мачнина, не повраќам. Се најнормално ми е па дури и чудно ми е што немам такви симптоми единствен симптом ми се болни гради, ништо друго
Те разбирам јас со првото ни на мравка не газев. Сосема е нормално да си уплашена и да ти е страв. Јас сум со второ сега и малце сум по опуштена и немам толку време за грижење . Сепак уживај во бременоста колку што можеш и на бебето му треба позитивна мајка