Стравот си го прави своето, ние мајките предодредено ни е да се грижиме беспотреба, после скринингот веројатно ке олабавам
Леле и јас исто , 11 недела денес точно симптомите некако се изгубија . Вчера два пати повратив и само си викам може беше расипано не беше убаво Од што не ми е верно само си наоѓам нешто Денес ништо како нова сум мисли еден тон , никако човек да се опушти
Јас 12 и некако како да не ми се гади од некои јадења. Сега кога прочитав ми дојде полесно цела недела ме тера на лошо, што не ми се гади
И јас сум 12та недела, гадењето по цел ден се намали, но сепак одвреме на време во текот на денот ми се гади. А аверзија на храна се уште имам, посебно на месо и такви мрсни работи.
Стигнав и до 12та недела психички спремање за скринингот . Дали некоја овој перод осеќа како убоди некои доле многу непријатно чуство. И овие неколку дена константно осеќам како некој притисок од внатре под пупак, со првото многу покасно го осетив тоа
Јас од почеток на 12та чувствувам повеќе како пецкање, тегнење, и "лупање" кај јајниците, еве ме и денес, со плус срцебиење
Баш така измеѓу што делот од јајници до пупак баш кај што е бебето како да трепери нешто многу чудно со првата бременост го немав ова
Тебе мама ти е втора бременост ти и побрзо ќе го осетиш бебче, мене ми е прва кај мене изгледа само чувствувам дека расте, па сè се шири тука некаде сме со неделите, јас сум точно 12+4, ти мама?
И моево во 11та почетокот ми кажаа одговара на 12+4 ама ја се водам според календар као Во Вторник ќе правам скрининг Ти кога и каде се одлучи?
Јас во Четветок систина кај Гордана ама на гак ми направија минатата недела измери се и добро е сега ќе видам што ќе каже Гордана. Ти каде ќе правиш?
Мене ме смири тоа што Лазаревски го гледаше, мереше, презадоволен беше па сеа не сум ко потресена за скринингов јас кај Димчев закажав по толку читања кај кого
Епа немаш гајле штом некој асален веќе го измерил. Само многу претерале со ценава 6000 за скрининг 4000 беше пред 3 години...
Ние навикнавме со ин витрото плус терапија после тоа, витамини што не, па не ми дојде како шок ценава ама дека е претерана, бајаги е..ама ајде, нека ни се живи и здрави, тоа е нај битно, пари ќе заработиме, така се тешам
И јас истово го имав деновиве, и минатава недела се нешто на лошо ме тераше, ама гледам кај сите скоро исто било, можеби и времево ни влијае и се, ке бидеме добри сите
А јас па имам проблем при мокрење денес приметив како да ми тежи нешто , додека мокрам како да ме притиска нешто ,не знам дали е во ред или не е . И исто околу папокот па и во него како боцки осеќам .
Dali imate problem se nizok pritisok? Imam zapusuvanje na usite cesto i koga stanam mi se temnuva vo ocite i mi se vrti sobata.
Da,jas. 90/60. Pijam po edno kafe pa nekako se zivee. I samo spijam. Drugo simptomi nemam. 7+2 sum inaku. Isto mi se "temni" koga ke stanam, treba i zelezo da proveram, moze i toa takov simptom da dava.