Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    669
    Здраво на сите...
    Баш би сакала да добијам некоја поддршка од вас, трудна сум 8ма недела, засега е се во ред фала Богу..
    мачнини имам попладне и навечер највеќе изразени, без повраќање...

Она што повеќе ме загрижува е мојата психичка состојба овие недели откако дознав, претходно едвај чекав да станам мајка, некако дали ме фати некој страв кога видов две црти или што се случи во моментот не можам да објаснам, страв веројатно како ќе биде, како ќе се снајдам, колку трајно ќе се смени животот и слично... баш не можам да се израдувам се' уште како што треба и како што мислев дека ќе се чувствувам...

Јас буквално сум плачела кога ќе добиев циклус бидејќи многу силно сакав бебе, а откако тоа се случи, баш не можам да се израдувам на тоа и многу имам грижа на совест што се чувствувам така..

Разговарав и со психолог, ми вели дека мојата состојба е нормална и дека ќе дојде и среќата за кратко, но некако од ден за ден ништо не се менува, па реков и тука да побарам совети и поддршка. Јас имам слика дека сите жени околу мене се радуваат на новата титула и мислам дека само со мене има некој проблем...

Ви благодарам

На sweetie 981 и steela.honey им се допаѓа ова.
  2. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    4.789
    Mila, hormoni do plafon imas sega i normalno e se. Ne se opteretuvaj, i jas 7 godini se obiduvam, i site mi vikaat zasto sum nervozna. Srekjna sum, samo i na misla mi se 500 raboti kako ke bide, skriningot so dusa go cekam. Ke se opustis, vtor trimestar kako nova ke bides ke vidis. Ne znam kolku godini imas, i toa e razlicno, kako rasteme, taka i mozokot ni odi na razlicni mesta. Ke si bide super se (fingers)

На steela.honey и Maja1986. им се допаѓа ова.
  3. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    669

Благодарам многу :inlove: инаку, имам скоро 29 години. Со лесно :hug:

На Ouravanture, steela.honey и DaisyDream им се допаѓа ова.
  4. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Еве јас сум бремена за второ, дали е до хормони, измешани чувства или што ли е не знам. Кога се роди првото баш му реков на мажотми извини ама не те сакам веќе најмн на свет, ќерката ми беше број 1 и сеуште ми е. Е сега си велам леле како ке го сакам второто бебе, ама знам само дека љубовта не се дели, туку се множи :l:
    Со лесно да ни е на сите.

На prinstongirl2, *Amethyst*, AlchinovaR1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    669
    Со лесно и благодарам :l:

На steela.honey и MartinaMM им се допаѓа ова.
  6. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Имаме срценцееее :inlove:шѕо мислите за димензииве и се друго? 20230522_125156.jpg

На sweetie 981, *Amethyst*, Slonce91 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.735
    Допаѓања:
    8.058
    Ti kazav deka ke ima srcence. I moevo bese 3mm koga mu go slusnav srceto :inlove:. Sega se topam koga ke se setam. Toa mi bese najubaviot moment vo zivotot. Isto bev 6ta nedela :hug::l:

На hana@@ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Не ми кажа колку се отчукувањата,пишува негде на сликичкава? :D

На 21kike21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 21kike21

21kike21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    76
    Со лесно , кај мене на 8+ ми кажа
    Посебно отвараше за отчукувања,и испадна 170. Кажа до 180 било граница но дека возбудена јас и кај него се забрзувало

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.735
    Допаѓања:
    8.058
    Toa neznam kade pise ... Moze druga clenka znae da kaze.... Da ne te lazam jas :D

11. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    208
    Здраво, дали некоја од вас имала покачен RDW на крвна слика? Мојот е 15,6 ,инаку сум 13+1. Што направивте во врска со тоа?

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Дали некоја била приморана да лежи од премореност да и кажале дека претерала со физичка активност и после колку време сте почнале пак да функционирате нормално?

13. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    4.292
    Јас исто едвај чекав да останам бремена, мада и од прва ни успеа фала богу ама пред тоа договори и преговори дали сме спремни, дали сега, дали е рано ме убиваа, си викав само поскоро нека биде и бидна.
    Е сега јас не можам да кажам дека не сум среќна,среќна сум ама многу ми е страв да покажам среќа. Сакам од сите да скријам и да си го чекам бебето само јас, да не знаат сите околу мене, да не ме прашуваат сите, да не ми честитаат, некои се дрзнаа "мама" да ме викаат....сите жици во тој момент ми се споија. Јас мама? Тогаш уште на прв преглед немав отидено и ми се избацува една особа и ми вика ајде мама.... нозе ми се пресекоа во тој момент, не бидејќи ми е страв да станам мајка туку од тоа уште од сега да се чувствувам ко мајка, као ајде останав бремена и тоа е тоа, завршивме работа, веќе сум мајка.... не знам ни дали се објаснувам доволно, ама преку глава ми е. Свекрва ми едвај издржа срцева реакција да слушнеме за да почне да бара муштулук по роднини дека снаа и е трудна!!!! Уште и ќе ми се јавувале да ми честитаат,а јас некои од тие ги немам ни запознаено сеуште. На никој не сум кренала и нејќам никој освен моите и родителите на маж ми, да ми честитаат за 5-6 недели бременост. Поради ваквите ширења на муабетот за мојата бременост не можам сама да се израдувам на свој начин, ме фаќа страв дека премногу ќе се уфилмам дека бремена сум, ќе бидам мајка и готово, и се осеќам дека тогаш нешто лошо ќе се случи, дека во бременоста никогаш не си на сигурно(што реално е и така) ниту после прво тромесечие,ниту веќе во 9ти месец и страв ми е да бидам среќна. Престанав веќе и да му зборам и на маж ми за бебуле, дури пред да останам бремена повеќе филмови си правевме, вака ќе е,онака ќе е, сега ќутам само, единствени разговори на темата ни се како сум јас,што чувствувам.

Веројатно сите имаме некакви бубачки во нас, сите на различен начин реагираме.

На sweetie 981, 21kike21, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  14. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    1.701
    I jas isto se custvuvav na pocetokot, pa duri I seuste ne e celosno izceznato, se custvuvam posigurno I pobezbwdno koga ne zboruvam za toa,a na pocetokot koga dobiv pozitiven test se dogovorime so mm da ne kazuvame na nikogo do kaj TRI meseci,vsusnost me lazel toj uste vednas pocnal da zvone I da kazuva na site kako me sretnuvaa lugeto uste vo peta nedela koga se uste I nema srceva akcija me prasuvaa poloso custvo nema mislam celiot svet mi se srusi... Potpolno te razbiram Kako SE custvuvas, I pravi taka Kako sto tebe ti odgovara I te pravi bezbedna...

На *Amethyst*, Hopeeee и Giinna им се допаѓа ова.
  15. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    4.292
    Исто исто и кај мене. Не издржа и дома кажа уште пред да отидеме на преглед ама некако успеа да ги убеди да ќутат. Стигна 6та недела, ми рекоа има срцева реакција ама јас не ја слушнав па го убедував демек дај нека не зборат и понатаму по луѓе ама штом стигнав во 8ма недела на контрола одма уште истиот ден јавување по чичковци, по братучеди... па нас ни викаа ајде јавете се. Значи не се чекаше кога ќе се слушнат па да спомнат уз муабет него специјално ко со тапани да им се јави на сите дека сум трудна. Прво не знаев одма,ми криеше додека не почна свекрва ми да раскажува како на кој му соопштуваат, со стикерчиња на вибер, па вака па онака. Мене се ми се превртување во моментот.
    Не кажа никој сега периодов кога само си уморна и ти се спие, да испратат ручек, да дојдат да помогнат дома нешто него уште приговори пошто не сум се јавувала, а ја едвај на нозе стојам. Дома во 5 се прибирам, ручек,подсреди нешто и веќе во дневна сум заспала,ни до спална не можам да стигнам.
    На моменти се осеќам ко за другите да сум трудна а не за нас двајцата.
    Затоа не можам асално да си се радувам и да сум си среќна и да уживам.

На 21kike21, *Amethyst*, AlchinovaR1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. 3110G

3110G Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Zdravo na site Jas imam edno prasanje.Vcera bev na doktor ima rana bremenost 6ta nedela Ama seuste nema srceva reakcija i seuste ne se gleda plodot Ali ima kesicka i doktorot mi kaza deka e dobro namesteno na kontrola sum za 10 dena.Nekako sum mnogu uplasena dali ke bide se kako sto treba.Dali imal nekoj slucaj vaka kako mojot da mi kaze mislenje.

17. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.637
    Допаѓања:
    9.173
    Јас 5+5 бев немаше сеуште срцева акција и секако се гледаше само yolk бидејќи сеуште е малецко да го уловат на ултразвук, повторна контрола за 2 недели. Сосема нормално е во рана бременост да не се види чуе не се плаши, пиј витамини, фолна, здраво храни се и брзо ќе пројдат деновите на чекање, секако има случаи каде слушнале во 5та и 6та недела срценце ама и ова нашево е сосема нормално

18. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Здраво девојки, после успешна инсеминациja ви се придружувам тука. Ве молам да споделите колкава ви беше вредноста на бетата кога прв пат ја испитавте и во која недела? Ви благодарам <3

На Viveki и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  19. 3110G

3110G Активен член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Fala ti sekako mora da se ceka samo Se nadevam deka ke bide Se vo red piem vitamini femibion 1 dali treba plus nesto da se pie

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    10.819
    Честитки за бременоста и добредојде во темава :sun: јас би ти рекла воопшто да не се заморуваш со бетата ниту да се споредуваш со други, разни случаеви, различни бети. Кај мене на 13ти ден беше 138 па за 2 дена се покачи тродупло :inlove: Чекај си преглед за да ти потврдат и уживај си :sun:

На 21kike21, Viveki, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.