Прво тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од LusySkyDiamonds, 3 април 2014.

1. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас сум 12 недела а треба да се боцкам уште 50 дена до следна контрола на трансфузиолог.
    Подобро би ти било и со трансфузиолог да се консултираш пред да ги прекиниш.

На Hopeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Дали испита Д-димери пред да ти ги прекинат?

3. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Сега не , само после позитивниот тест проверивме беше океј ми рече да продолжам и денес ми рече да ги прекинам . У цела паника и гужва не ми ни текна да прашам зошто и како .

4. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Утре да си направиш, ако не е тајна која е таа докторка што ти ги прекинала без да ти испита ддимери?

5. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    А утре каде би испитала , дека е не работен ден и дали би било проблем да отидам у четврток ?
    И препорака каде би отишла

6. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Биотек капиштец од 8 до 14ч работат ама не е проблем и да почекаш до четврок сепак зимаш и аспирин.
    Пс не се секирај бебчи ке биде во ред за тебе се клексаните да не ти избие тромб (што незначи дека ке избие сепак ние не сме доктори најверојтно докторката знае, еве на пример јас сум со генетски мутации исто пијам само аспирин сеа за сеа ама дека сум ептен рано 4+0 понатака со консултација со трансфузиолог, дијагностичар и гинекологот ке си ставам и клексан)

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    9.955
    Скоро исто тука сме, мене ми кажаа дека е нормално, зашто рачунај дека бебенцето расте и сака да се шири.
    Е сега, мене ми препорачаа често празнење црева, зашто ако има задршка во цревата може уште толку да те боли зашто бебето си прави место и притиска.

Јас на пример, ако сум многу на нозе или да пешачам повеќе знае да ме заболи повеќе. така и ти прави си баланс со одмор и физичка активност што си ја правиш.

На Kikikikiri0405 и Alex* им се допаѓа ова.
  8. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Обавезно одам во Четврток на комплетен преглед кај трансфузиолог па ке видиме што понатаму .
    Фала ептен малку повеќе ме опушти , бидејќи целата сум во паника со бременоста .

На Hopeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    До четврток боцкај се ништо нема да ти биде од плус 2 клексана па ќе видиш што ќе ти каже трансфузиолог.

Прво мора да имаш резултати од хемостаза и димери.
    Второ на почеток се даваат клексани бидејќи од кога ќе се формира плацентата и си ја врши нејзината функција ќе се гледаат протоци до бебе па тогаш можат да се исклучат клексани нормално и со резултати од димери и хемостаза.

На Hopeeee, Maja1986. и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  10. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    9.170
    Утрово имав мини срцев удар на станување што да видам, крв црвена пообилна, одма правец на дежурен спремна дека тоа е тоа 3ти абортус на докторот му викам докторе тоа е дојдов да ме чистите (facepalm)
    Кога пушта ехо бебе напредува, срценце силно се си е на место одговара за недели, боцна прогестерон депо, појача утрогестан дупло и мируваме. Долг е патов се надевам ќе го изодиме овој пат до крај :worried::inlove:

На Slonce91, Sofi.ja, *Amethyst* и 11 други им се допаѓа ова.
  11. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Овој пат дедо Боже сака да биде се во ред .:hug: Слушај ги докторите мила , лежи и мирувај и ќе биде се како што треба. Патот е долг и трнлив , но имај верба и надеж дека ќе го изодите до крај заедно со бебуш .(fingers)

На *Amethyst*, Ouravanture, steela.honey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    За брзо ќе се смири без гајле, штом те боцнале и со депо. :hug:

На *Amethyst* и Fenix05 им се допаѓа ова.
  13. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.905
    Допаѓања:
    4.788
    Zenski a utrogestan ima li razlika ako se pie ili vaginalno se stava, vo odnos na efektivnost i resorpcija? Mene mi kazaa vaginalno, a mozes i da go pies...i sega na misla sum. Polesno mi e da go pijam, ama citam 99% vaginalno go stavaat.

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Обично при крварење кажуваат да се пие. Доколку не крвариш подобро е вагинално поубав ефект има, а ако го пиеш вртоглавици можеш да имаш.

На DaisyDream и Isabel им се допаѓа ова.
  15. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    9.170
    Подобар ефект е вагинално ама ако е осетлив цервиксот и има крварење пиј ги. И биди спремна на вртоглавици низок притисок лошење... јас сум како издрогирана :yawn:

На DaisyDream и Isabel им се допаѓа ова.
  16. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.452
    Јас еднаш само го испив на сабајле бидејќи вечерта заборавив да ставам, сум заспала и многу ми беше лошо околу 1 час имав вртоглавица.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.952
    Допаѓања:
    23.981
    Јас првата бременост ставав утрогестан 3 месеци, еднаш пиев и на работа незнаев што ми се случува, цел саат имав вртоглавица, сега оваа бременост пиев Добростон од 11та до 22-23та ради мало крварење, немав вртоглавици од него.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    655
    Здраво девојки, денес почнувам 9та недела. После првиот неуспешен обид пред 4 години, сега повторно се фати. Цело време мислам дали ќе биде се во ред, од претходното неубаво искуство. До пред некој ден градите навистина ми беа потечени и ме болеа, но сега ништо не осеќам. Дали е нормално да го снема тој симптом и се да биде во ред?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Нормално е. Пример јас кога носев градник ми беа по стиснати и кога ќе се ослободев од него како некој да ги шамарал ме болеа. После тоа го снема овој симптом мислам дека 9та или 10та недела беше и еве 12та сум сега и се намалија симптомите, немам гадење, а немам ни веќе апетит толку за јадење. :) Мисли позитивно.

На *Amethyst* и Ouranio.toxo им се допаѓа ова.
  20. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    655
    Фала за одговорот пробувам да мислам, но сеуште стои дел од таа траума затоа што кога се деси немаше крварење, никаков симптом за најлошото.