Неколку дена сме разлика јас и ти. Симптомите ги изгубив негде 9та недела. Сега ни ми се лоши ни ништо веќе 13та ја почнувам здрава права нормална. И јас сум со предходни мисед.
Девојки кога ви поминаа благите менструални болки во стомак,доле,кичма ? Јас сум 7ма недела, од време на време имам благи болки,кафениов спотинг не престанува целосно што не ми дава мир ... утре сум на трета контрола,со Димитров конечно да се видам да ми даде негово мислење совет ама баш ми е некако страв дали ќе се смири и повлече веќе за да може да здивнам. На боледување сум уште цел месец се надевам ќе помогне цело лежење да си издржи бебчево овој пат.. не знам дали има девојки кои вака долго имале исцедок па смирил и родиле нормално..?
Ништо нема да се случи. Јас навечер го пресокнивам некогаш пошто ми прави додатен ринитис и го пијам само наутро. А навечер дабростон и криноне гел ставам. И гелот е ист состав како утрогестанот ама од него немам ринитис. 7 ма недела сум Оф топик- тоа ринитисот е страшна работа, абре затната сум да не можам да дишам за воздух се борам со овие мои сјебани синуси. Многу се нервирам што го имам како симптом. Рече докторката кога ќе се намалел хцг хормонот ќе исчезнело.
Jas imam prijatelka sto vo celata bremenost ne I zapre krvarenjeto od pocetok do kraj se bese probano od terapija I bolnicko lekuvanje nemaa objasnuvanje od sto se slucuva pa si rodi zdravo pravo dete vo termin
Sto si pravela sega od razlika so drugite pati sto si bila trudna? Jas imav missed vo 11+4 nedela. Bev bez kleksani. Segaa mi prepisaa kleksani mnogu rano(malku posle ovulacija), mi e prirodna bremenost (prvata mi bese so ivf), i od razlika od predhodnata bremenost, doktorot barase da ispitam i hormoni vo bremenost. Sega sum pokriena i so terapia za tiroidna. I pak nemam mir. Celo vreme se mislam deka moze nesto ne sum ispitala ili ne sum pravila. Znam deka ne e nesto sto moze da se kontrolira. Ova e skroz bozja volja, ama ne znam kako da se pomirim so ovoj fakt
Ти благодарам, вакви искуства колку толку ми ја смируваат душава.. Ист случај и јас со клексаните, освен нив, 4 утрогестани дневно и строго мирување друго се е исто. Се надевам ќе биде кај двете успешно
Ништо јас бев без клексани 2 пати мисед се случи па после со клексани живо здраво бебе родив и сега пак со клексани сум. Без гајле со клексаните си покриена ии еден е доволен додека да се развие плацентата после подруго е.
Јас го поминав и првиот скрининг све беше супер и приска и Нифти , бебе ми рекоа одговара абе точно до ден до минута што се вика . Па може ради тоа го прекина клексанот и цела терапија освен витамини и Аспирин. На секоја контрола све е во ред ама пак стравот некако е голем .
Искуства со одење на море, негде при крај на третиот месец? Од доктор имам дозвола, уредна бременост. Совети во смисла, пливање, сончање, креми и слично... Благодарам и со лесно на сите
Јас на езеро имав отидено крај на 8ми месец и на трња бев цело време шубе ми беше и да се бањам плус за мене некако ладна вода ми беше. Иначе ако ти дале дозвола можеш да се бањаш немаш штета само купачи одма менување после излагање од вода.
Истата сум, денес сум 12+1 и освен чешање на брадавиците и мн ретко болки во градите немам ништо, ни повраќав, ни ми се лоши, ама ништо. Пред 3 недели бев на контрола и се беше во ред. Сега петок имам термин и ако веруваш ги бројам деновите. Филмови имам 63739293 во главата. Кога ти е тебе терминот за пораѓај? Поздрав и со лесно и добро понатаму
Девојки денес бев на контрола поради крварењето и сукрвицата, докторов виде хематом 12мм он вика не е голем не е страшен ама ми даде прогестерон депо на 1 недела, утрогестан 2х1, фраксипаринот и витамин ц. Мирување и контрола за 2 недели Јас навистина се надевам дека нема да се зголеми и да се случи нешто лошо овој пат... Има ли некој со искуство каде се повлекол или останал ама си родиле здраво детенце?
Јас имав хематом под постелката уште на почеток на бременост. Со мирување, без кревање тешко, без односи, со терапија и веќе на прв скрининг го немаше. Денес сум 38+2
Не се секирај и јас имав хематом сега на преглед кога бев мал беше ама дека бев веќе под терапија не сум прокрврела. Ми кажаа да мирувам. Затоа лежи мирувај терапијата и се ќе се среди без гајле, не е страшно и Оли ти пишала. Али само слушај се докторот што ти кажал.
Како се чувствувате периодов? Да ја активираме темава Кај мене уште мачнини, почнуваат после 16 часот и како што поминува денот се потешко.. за недела дена закажан нареден преглед, 11та недела ќе бидам... Со лесно на сите
Откако дојдов до полна 13та престанав да повраќам секое утро, а фала богу и преку ден немам толку мачнини. Знае да ми се згади, но не е како што беше. Уште некој ден и второ тромесечие
Баш мислев денес да пишам. Дали е нормално буквално низ цел ден да имам мачнини? До сега само еднаш повратив ама деновиве баш цели денови сум со лошење што ако не изедам нешто кога ескалира страшно многу ме омалаксува а немам апетит зошто ми се гади од се Ама не се жалам среќна сум за сите симптоми. Со лесноо девојки само нека си биде се ок кај сите нас, следна контрола ми е 12ти Јуни
Јас па не повраќам, само доста ми се лоши, а имам премногу апетит и после ми е полошо откако ќе јадам .. кај сите различно со среќа!