Затоа ќе си јадеш на време и ќе јадеш по малце, јас така ги средував и плус избегнувај храна барем сега што ти прави мака.
Мене само ми се гади и немам баш апетит. Деновите ми се долги, затоа што не одам на работа. Неможам да дочекам следен преглед, кој ќе биде за две недели сега сум 10 недела
Ако ти е за утеха мајка јас бев иста. Деновите ми беа предолги, константно во исчекување на следен преглед, едвај чекав да влезам во втор триместар па после во трет. Види ме сега 37ма полна бебче го чекаме во секој момент да дојде на свет Дури сега сфаќам дека времето летнало А пред тоа деновите ми беа вечност посебно додека да влезам во шести месец, после тоа ми летна времето
И јас 13 недела како нова се осеќам гадење знае чат пат ама повраќањето скроз го снема. Буквално не се ни осеќам трудно Само што мака имам многу се уморувам кога сакам малку да пешачам и едвај чекам да си легнам . Вчера цеееел ден го преспав
И јас не се чувствувам како трудна, дури и стомакот ми спласна. Многу ми беше подуен, сега ми е ок. Дури ме плаши по малку, дека до сега навикната на симптоми. Но, започнува најлесното тромесечие
Мислам и оваа 13та недела да ја поминеме после можеби ке се олабавиме малку . Докторката ми вика еее готово најстрашното го помина , ама никако да влезе тоа во глава
Zdravo na site Jas da ve izvestam ima srceva reakcija Ama Sega plodot bil pomal ne bil kako za taa nedela ima mesto za zagrizenost
Мене откако плодот доби срцева реакција ми кажаа дека е помало за 9 дена . Еве не 24+6 и сега си е како што треба . Мислам дека нема потреба за загриженост доколку докторот не посочил на такво нешто.
Doktorot ne mi rece nisto samo kaza deka e pomalo a kolku kako sto neznam utre Pak ke me gledaa na eho Pa ne vidimo Deka momentalno lezim vo bolnica mnogu mucnine i povrakanje imav
Доколку те гледаат утре за време на преглед прашај што мислат со тоа дека е помало . Пробај да не се грижиш и да не си правиш стресови. Дај боже се да биде добро!
Јас сум 12 недели и 4 дена бремена. Утре сум на преглед и сум преплашена. До сега беше се во ред, и добро развиено бебчето и срцева реакција. Од симптоми имав само уморност и имав многу болки во градите, ни ми се гадеше (само благо не можев да смислам), а не ни повраќав. Оти сум 34 години, се мислам дали да правам неинвазивни пренетални тестови, ама ми е многу страв од резултатите. Така да ќе видам што ќе речи утре гинекологот . Ви посакувам на сите лесна бременост и здрави бебчиња
Исто и мене ми е пред преглед.. на 7ми јуни одам и ќе бидам тогаш веќе 11та недела, а ќе правам и пренатален тест... гинекологот мене ми кажа не е неопходно, меѓутоа за свој мир, решивме да направиме имам 29 години... со среќа утре, сигурно се е во ред
Mene samo sto me pregledaa so bebce e se super ima srceva reakcija i bilo pomalecko 2 dena da mu jada gazeto nekoi doktori se Samo da Te izvada od pamet.
Ајде мајка , сега кога знаеш дека се е добро одмарај и собирај сили . Примаш ли некоја терапија за мачнините?