Здраво девојки. Имам некое чудно искуство. Минатата недела правев тест ми покажа негативен. Вчера бев на гинеколог на ехо ме гледаше рече имаш циста 3.5цм а матката е празна ( не сум бремена). Рече за секој случај оди дома направи тест, го направив излегоа 2 линии, едната беше мн бледа. Одма заминав да испитам хцг, хцг ми беше 87. Таму ми рекоја бремена си Чудно ми е како може да сум бремена а на ехо да не се гледа? Е сега мене ме мачи да не е недај Боже вонматерично зашто околу 7 дена понекогаш имам на бришење( исклучиво на бришење) крв
Na eho ne se gleda bidejki e rano beta HCG treba da e okolu 1000 za da se vidi na eho kolku vreme ti kasni? Mozebi treba da zemas progesteronska terapija za krvarenjeto....
10 дена. Мене ме плаши да не е вонматерично И тоа што гледаше циста да не е плодот. Незнам што да мислам
За два дена да повториш HCG, ако се дуплира значи си бремена и си имала доцна овулација, ако се намалува можеби биохемиска. Консултирај се и со матичниот гинеколог.
Ако е вонматерично бетата ќе биде висока, на ехо 1400ми беше бета и не се гледаше ништо од гак кажаа над 2000 ќе се види. Можеби покасно си останата бремена сепак кажи му на матичниот дека крвариш и бремена си да ти даде прогестерон.
Toa znaci deka nema bremenost samo se oplodilo no ne se implementiralo za nekolku dena ke dobies ciklus koga betata ke padne na 0
Уште ова у појќе не гњавам Вчера правев хцг на едно денеска на друго место. Во дилема сум дали може да е така поради тоа што се две различни лаборатории. За димери сигурна сум дека од едно до друго место има разлика во резултатите, па дали постои шанса и со ова да е така?
Ne se grizi I da ne bide nisto ke bide za brzo jas koga imav biohemiska ostanav bremena odma posle Eden mesec... Samo so.poitivni misli se ke bide vo red
Девојки, ме немаше некое време. Се надевам сите сте добрички На 15ти правам за прв пат комплет лаб, на 28ми веќе второ ехо веројатно и полот ке ми го каже. 8+3 сум, малку ми е чудно што на почеток имав големи болки од градите, повраќање немам никакво но гадење од време на време најчесто после или пред јадење. Други симтоми немам. Има ли некоја вака како мене? Се надевам нормално е да сме некои без толку јаки симптоми, зар не?
Здраво на сите! Бремена сим скоро 9 та недела.На едната града околу брадавицата ми се појави изразено црвенило како огромен плик што чеша.Што мозе да биде???и мн ми е тврда градата во споредба со другата...